Na dwie porcje:
1 puszka tuńczyka w wodzie
100g soczewicy
1 łyżka kurkumy
1 łyżka słodkiej papryki
3 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
Soczewice ugotować. Czosnek posiekać, wrzucić na rozgrzany teflon, mieszać, dodać tuńczyka i odrobinę wody. Mieszając dodawać kurkumę, paprykę. Odparować wodę. Dodać soczewicę. Wymieszać. Po wystygnięciu polać oliwa/ olejem lnianym.
Równie pyszne z makaronem.
Zmieniony przez - Lejjla w dniu 2011-02-16 12:10:54
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_DT/Lejjla-t988136.html
"Mięśnie są pojętne jak woły robocze.Jeśli ostrożnie,krok po kroku,
zwiększa się obciążenie,uczą się je znosić."