Szacuny
11
Napisanych postów
1163
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
38165
Ja biore 3 gramy DAA rano,wczesniej brałem wieczorem, plus inne witaminki, miałem bardzo ciemny mocz rano a powinien byc jasny albo biały, plus lekki bol podczas siku :D
teraz jest ok
---niech sie jakis expert wypowie, czy ciemny mocz = wieksze obciązenie nerek?
Szacuny
12449
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
pit81
nie tyle obciazenie nerek, co jego zageszczenie, przyczyna moze byc lekkie odwodnienie, mocz poranny zawsze jest ciemniejszy niz w ciagu dnia gdzie spozywasz plyny.
Szacuny
8
Napisanych postów
5082
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
160620
pit81ekspertem nie jestem,ale ciemny mocz między innymi jest spowodowany małą ilością spożywanej wody,przez to żółć jest mało "rozcieńczona" i jak sikasz to mocz jest ciemny albo spowodowana przez większe dawki witaminy B2 i/lub B6.
Szacuny
249
Napisanych postów
41358
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
126219
miałem bardzo ciemny mocz rano a powinien byc jasny albo biały,
o to raczej trudno rano
natomiast to mnie bardziej niepokoi
plus lekki bol podczas siku :D
jesli bedziesz odczuwal jakikolwiek objaw podobny to tego co opisujesz prosze
albo zmniejsz dawke
albo dodaj Prostatan
albo odstaw zupelnie - nie ma co lekcewazyc - osobiscie mam podobne dolegliwosci po nawet czystym tribulusie - dlatego wiem ze nie moge stosowac a Prostatan mam wlaczony do suplementacji
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
Przyczyny ciemnego moczu u kulturysty szukałbym raczej w rozpadzie włókien mięśniowych, spowodowanym ciężkim treningiem. Zwróć uwagę - czy objaw ten nie pojawia się właśnie np. na drugi dzień rano po ciężkim treningu.
Też mi się wydaje, że AI do T-100 to lekka przesada - tym bardziej, że w preparacie tym dodane są ziółka hamujące aromatazę.
Pamiętajmy, że nadmierne zbicie estrogenów też nie jest zdrowe i pożyteczne dla mięśni.
A o dawkowanie B6 przeciwko prolaktynie to może dopytaj kolegów w dziale Doping, bo oni mają tam większe doświadczenie.