S. Ambroziak
...
Napisał(a)
może się przyda
"Food Sources
Glucobrassicin, the glucosinolate precursor of I3C, is found in a number of cruciferous vegetables, including broccoli, Brussels sprouts, cabbage, cauliflower, collard greens, kale, kohlrabi, mustard greens, radish, rutabaga, and turnip (87, 88). Although glucosinolates are present in relatively high concentrations in cruciferous vegetables, glucobrassicin makes up only about 8-12% of the total glucosinolates (89). Total glucosinolate contents of selected cruciferous vegetables are presented in the table below (90). The amount of indole-3-carbinol formed from glucobrassicin in foods is variable and depends, in part, on the processing and preparation of foods.
Effects of Cooking
Glucosinolates are water-soluble compounds that may be leached into cooking water. Boiling cruciferous vegetables from 9-15 minutes resulted in 18-59% decreases in the total glucosinolate content of cruciferous vegetables (90). Cooking methods that use less water, such as steaming or microwaving, may reduce glucosinolate losses. Some cooking practices, including boiling (91), steaming (92), and microwaving at high power (850-900 watts) (93, 94), may inactivate myrosinase, the enzyme that catalyzes glucosinolate hydrolysis. Even in the absence of plant myrosinase activity, the myrosinase activity of human intestinal bacteria results in some glucosinolate hydrolysis (6). However, studies in humans have found that inactivation of myrosinase in cruciferous vegetables substantially decreases the bioavailability of glucosinolate hydrolysis products known as isothiocyanates (91-93). Since the formation of I3C also depends on glucosinolate hydrolysis, it is very likely that the bioavailability of I3C and its acid condensation products would also be decreased by myrosinase inactivation."
Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2011-05-16 20:14:54
"Food Sources
Glucobrassicin, the glucosinolate precursor of I3C, is found in a number of cruciferous vegetables, including broccoli, Brussels sprouts, cabbage, cauliflower, collard greens, kale, kohlrabi, mustard greens, radish, rutabaga, and turnip (87, 88). Although glucosinolates are present in relatively high concentrations in cruciferous vegetables, glucobrassicin makes up only about 8-12% of the total glucosinolates (89). Total glucosinolate contents of selected cruciferous vegetables are presented in the table below (90). The amount of indole-3-carbinol formed from glucobrassicin in foods is variable and depends, in part, on the processing and preparation of foods.
Effects of Cooking
Glucosinolates are water-soluble compounds that may be leached into cooking water. Boiling cruciferous vegetables from 9-15 minutes resulted in 18-59% decreases in the total glucosinolate content of cruciferous vegetables (90). Cooking methods that use less water, such as steaming or microwaving, may reduce glucosinolate losses. Some cooking practices, including boiling (91), steaming (92), and microwaving at high power (850-900 watts) (93, 94), may inactivate myrosinase, the enzyme that catalyzes glucosinolate hydrolysis. Even in the absence of plant myrosinase activity, the myrosinase activity of human intestinal bacteria results in some glucosinolate hydrolysis (6). However, studies in humans have found that inactivation of myrosinase in cruciferous vegetables substantially decreases the bioavailability of glucosinolate hydrolysis products known as isothiocyanates (91-93). Since the formation of I3C also depends on glucosinolate hydrolysis, it is very likely that the bioavailability of I3C and its acid condensation products would also be decreased by myrosinase inactivation."
Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2011-05-16 20:14:54
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
jakby jeszcze bylo w skrocie rpzetlumaczone na polski to by bylo dobrze
...
Napisał(a)
Najważniejsze: podana jest zawartość glukozynolatów w warzywach kapustnych i informacja, że obróbka termiczna zmniejsza ich poziom prawie do 60-ciu procent.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
ambroziak:
W T-100 mamy przynajmniej dwa antyestrogeny - resweratrol i indol-3-karbinol.
Ale inhibitory aromatazy w T-100 to związki fitochemiczne, raczej o umiarkowanej sile działania"
Wiec lepiej nie polegać za bardzo na AI w T-100(jeżeli celem jest redukcja) i warto się zastanowić nad jedynym(znanym _mi_)niesterydowym _działającym_ AI, czyli ATD.
A jak wam mało to jeść brokuł :P tam jest też indol-3-karbinol
Ogólnie warzywa mają wiele związków które są doskonałymi AI, ale tylko i wyłącznie in vitro. Wiec jeżeli ktoś wymysli sposób by teleportować brokuły bezpośrednio do organizmu, będzie mieć świetny AI. Bo niestety, in vivo to nie działa. Biodostępność AI z warzyw jest w okolicach 0.0%.
Polecam wątek o Chryzynie w Badania Naukowe. Prawdopodobnie wyekstrahowany indol-3-karbinol zachowa się tak jak Chryzyna, co w innym wątku potwierdza Sławek (cytat wyżej).
Zmieniony przez - Adramel w dniu 2011-05-17 08:28:45
W T-100 mamy przynajmniej dwa antyestrogeny - resweratrol i indol-3-karbinol.
Ale inhibitory aromatazy w T-100 to związki fitochemiczne, raczej o umiarkowanej sile działania"
Wiec lepiej nie polegać za bardzo na AI w T-100(jeżeli celem jest redukcja) i warto się zastanowić nad jedynym(znanym _mi_)niesterydowym _działającym_ AI, czyli ATD.
A jak wam mało to jeść brokuł :P tam jest też indol-3-karbinol
Ogólnie warzywa mają wiele związków które są doskonałymi AI, ale tylko i wyłącznie in vitro. Wiec jeżeli ktoś wymysli sposób by teleportować brokuły bezpośrednio do organizmu, będzie mieć świetny AI. Bo niestety, in vivo to nie działa. Biodostępność AI z warzyw jest w okolicach 0.0%.
Polecam wątek o Chryzynie w Badania Naukowe. Prawdopodobnie wyekstrahowany indol-3-karbinol zachowa się tak jak Chryzyna, co w innym wątku potwierdza Sławek (cytat wyżej).
Zmieniony przez - Adramel w dniu 2011-05-17 08:28:45
...
Napisał(a)
Nie pamiętam, jak z karbinolem, ale biodostępność resweratrolu jest dosyć wysoka. Nie jestem zwolennikiem stosowania silnych AI, bez wyraźnej potrzeby.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
biore ok 2 tyg i powiem tak
na poczatku bardzo duze libodo wrecz denerwujace sie zaczelo to robic i troche krepujace :P
po jakims czasie sie uspokaja i zaczyna naprawde pokazywac na co ten preparat stac... intensywnosc wysilku sie znacznie poprawila mimo ze jestem na redukcji tylko dokladam ciezarow... najlepiej brac 4 h przed treningiem (jak bralem 2 to w polowie treningu dopiero dostawalem kopa i siedzialem 4 h a na 2 dzien umieralem )
jest tylko jedna rzecz co mnie martwi... jestem bardzo podatny na ginko- od dziecinstwa mialem z tym problemy... po jakims tygodniu jak dopiero zaczyna dzialac dobrze strasznie suty swedza, dla ludzi z podatnoscia na ginko polecam zaopatrzec sie w duzo wit b6...
na poczatku bardzo duze libodo wrecz denerwujace sie zaczelo to robic i troche krepujace :P
po jakims czasie sie uspokaja i zaczyna naprawde pokazywac na co ten preparat stac... intensywnosc wysilku sie znacznie poprawila mimo ze jestem na redukcji tylko dokladam ciezarow... najlepiej brac 4 h przed treningiem (jak bralem 2 to w polowie treningu dopiero dostawalem kopa i siedzialem 4 h a na 2 dzien umieralem )
jest tylko jedna rzecz co mnie martwi... jestem bardzo podatny na ginko- od dziecinstwa mialem z tym problemy... po jakims tygodniu jak dopiero zaczyna dzialac dobrze strasznie suty swedza, dla ludzi z podatnoscia na ginko polecam zaopatrzec sie w duzo wit b6...
...
Napisał(a)
Tak jest, gadamy o tym - tutaj:
https://www.sfd.pl/Perfect_Body__numer_9_JUŻ_W_SPRZEDAŻY!-t734519-s13.html
https://www.sfd.pl/Perfect_Body__numer_9_JUŻ_W_SPRZEDAŻY!-t734519-s13.html
S. Ambroziak
Poprzedni temat
Aeroby rano na czczo- co przed co po?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- ...
- 89
Następny temat
NO preLoad - NIESAMOWITY BOOSTER NO!
Polecane artykuły