SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

TRENER+PODOPIECZNY REDUKCJA EDYSZYN LATO 2015 !!!!!!!!

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3262

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11250 Napisanych postów 158557 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1227164

Witam serdecznie

przygotowalismy dla was kolejna odslone w ktorej starzy wyjadacze dzialu Juior bedą pomagać mlodszym adeptom silowni.
tym razem pomoc w REDUKCJI TKANKI TŁUSZCZOWEJ

każdy z uczestników konkursu (Juniorów) wygrywa !!!

wybranych zostanie kulku użytkowników które otrzymają swojego własnego mentora, który będzie nadzorował je pod kątem prawidłowego odżywiania , treningu , suplementacji (jeśli uznają takową za stosowną), będzie na bieżąco kontrolował postępy i w razie potrzeby modyfikował dietę, trening itd.

Użytkownicy wybrani (przez moderatorów działu Junior) otrzymują kompleksowe doradztwo za 0 zł
w zamian są zobowiązani do:
1. prowadzenia dziennika treningowego (w którym będą na bieżąco opisywać swoje treningi, odżywianie, zdjęcia przed i po, filmiki z treningów itd.)
2. współpracy z prowadzącym, stosowania się do jego rad , rzetelności i sumienności w treningach

ale to dopiero początek zabawy, jest konkurs muszą być i nagrody... raz w miesiącu moderatorzy wybiorą najlepszą parę (zawodnik i trener) która otrzymuje odzywki firmy Activlab o wartości 500 zł po 250 zł dla zawodnika i trenera

ocenie będzie podlegał całokształt, tak wiec: ( efekty jakie uzyska zawodnik pod okiem trenera, prowadzenie dziennika, czytelność, zdjęcia, filmiki, ciekawostki, merytoryke, dobór strategi, wprowadzone modyfikacje w zależności od potrzeb itd., itp. ) - WSZYSTKO !!!

na chwilę obecna skład trenerski wygląda następująco:
Marian, popuri, Czesiek, Ozzy
osoby te zostana sparowane z userami ktorym beda pomagac.

czas trwania konkursu w głównej mierze będzie zależał od was i tego jaka będzie oglądalność i jaki poziom będą prezentowały dzienniki

ZGLOSZENIA W TYM TEMACIE WG WZORU Z TEMAU:
https://www.sfd.pl/TRENER_+_PODPIECZNY__zgłoszenia_-t1014488.html?master=1#

wszelkie pytania dotyczące konkursu w tym temacie
https://www.sfd.pl/Pytania_do_konkursów_w_dziale-t1072239.html

Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2015-04-28 21:59:47

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja
Kontakt: FB https://www.facebook.com/TrenerMaciolek/
IG https://www.instagram.com/tomq.bb
e-mail: [email protected]

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78909
A nuż w tym roku się uda

ANKIETA
Zdjęcie sylwetki (mile widziane): są
Waga : 75
Wzrost : 176
Staż treningowy: 2 lata +
Obwód pasa: 82
Obwód klaty: 104
Obwód uda: 60
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): bieganie zawsze i wszędzie, trening siłowy, crossfit, opcjonalnie rower i inne formy aktywności fizycznej zasugerowanej przez trenera
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : brak
Stan zdrowia: bdb
Preferowane formy aktywności fizycznej: biegi długodystansowe, HIIT, crossfit, trening siłowy, rower itp
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : kreatyna+beta alanina, kompleks witamin, zma, magnez, bcaa i tego typu stuff
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 2g białka na kg masy ciała, 1g tłuszczy na kg masy ciała, reszta węgli
Wrażliwość na stymulanty:
Możliwosci finansowe: różnie to bywa, staram się zaspokajać swoje potrzeby na tej płaszczyźnie
Cel/problem/opis: dopalenie fatu z zachowaniem aktualnej sprawności fizycznej lub nawet poprawienie jej.

Jestem zdeterminowany i zawsze dążę do wyznaczonego sobie celu. Projekt ten byłby dla mnie dodatkową motywacją do dopalenia resztek fatu przy jednoczesnym poprawieniu swoich możliwości sprawnościowych i wydolnościowych, a może nawet siłowych Mam nadzieję, że po tym projekcie moje ciało będzie gotowe na pierwszą suchą masę z prawdziwego zdarzenia i już nigdy nie zobaczę na swym ciele fatu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2440 Wiek 23 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 16437
ANKIETA
Zdjęcie sylwetki (mile widziane):
Waga : 73,5kg
Wzrost : 178cm
Staż treningowy: 8 miesięcy, 5 miesięcy z ciężarem
Obwód pasa:79cm
Obwód klaty: 106cm
Obwód uda: 64cm
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): W-f 4xtydzień, siłownia 3/4xtydzień
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : nic
Stan zdrowia: doskonały
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia, cardio
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : kreatyna sfd
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 175/550/100
Wrażliwość na stymulanty: nic
Możliwosci finansowe: średnie
+ krótki opis dlaczego akurat Ciebie mielibyśmy wybrać

Jestem młody, mam chęci i siły do pracy. Moja pierwsza masa przeszła bardzo pomyślnie, redukcja bardzo dobrze by mi zrobiła :)

Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-04-27 17:54:50

Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-04-27 17:55:30

Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-04-27 17:56:21

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11102 Napisanych postów 51207 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
ANKIETA
Waga : 96.5
Wzrost : 185
Staż treningowy: 2 tyg
Obwód pasa : 102
Obwód klaty: 103
Obwód uda: 59
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): trening silowy 4x i HIIT 1x w tygodniu
Preferowane formy aktywności fizycznej: trening silowy
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : aktualnie BCAA, trec whey 300 wczesniej ZMA, gainer, białko
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 2/2/1
Wrażliwość na stymulanty: brak
Możliwosci finansowe: duże
Cel/problem/opis: redukcja
+ Jest to moja pierwsza redukcja, chce zmienić moją wage z 96 (ważyłem 100) na 80-85kg(w przeciągu 3-5 miesięcy), świetnie by było z kimś współpracować na pewno dzięki temu załapał bym jeszcze więcej motywacji do działania. Zacząłem prowadzić dziennik mojej redukcji i mam ambicje dotrwać do końca w swoich założeniach.

...
Napisał(a)
Usunięty przez Banan za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 745 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 10487
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 745 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 10487
ANKIETA
Waga : 95
Wzrost :187
Staż treningowy: 26 miesięcy
Obwód pasa:86
Obwód klaty:116
Obwód uda:69
Biceps : 41
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często):zależy od czasu
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) :brak
Stan zdrowia:bdb
Preferowane formy aktywności fizycznej:siłownia , basen , rower
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : kreatyna , przedtreningówki , aminokwasy , zma , białko , carbo
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: B 3200kcal/B200G
Wrażliwość na stymulanty:brak
Możliwosci finansowe:
Cel/problem/opis:
+ krótki opis dlaczego akurat Ciebie mielibyśmy wybrać
Moim celem jest poprawa definicji mięśni z redukcją tkanki tłuszczowej. W tamtym roku brałem już udział https://www.sfd.pl/[DT]_adi_pods.str.29-t1016993-s29.html 
Aktualne zdjęcia

Udział w konkursie mogę zacząć po 20maja , gdy skończą mi się matury by mieć głowę spokojną

Zmieniony przez - adi5052 w dniu 2015-04-27 18:50:47
...
Napisał(a)
Usunięty przez TomQ-MAG za pkt 1 regulaminu
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 4345 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 30890
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 29 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 344
ANKIETA
Waga :72kg
Wzrost :176cm
Staż treningowy:4miesiące
Obwód pasa: 86
Obwód klaty:101
Obwód uda:60
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): siłownia, bieganie czasem piłka 3-5x tydzień (na razie wystarczało)
Stan zdrowia:dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia biegi aeroby piłka
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : BCAA sfd
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: ujemny bilans kaloryczny, 150/220/75
Wrażliwość na stymulanty:brak
Możliwosci finansowe:umiarkowane
Cel/problem/opis: Moim celem jest poprawienie odżywiana, a raczej przejście na zdrowy tryb życia poprawa kondycji i wytrzymałości fizycznej za czym idzie zredukowanie tkanki tłuszczowej oraz budowa masy mięśniowej w późniejszym czasie. PROBLEMEM jest brak wiedzy praktycznej. Dopiero zaczynam poznawać swoje ciało lecz to zbyt mało aby osiągnąć wymarzoną sylwetkę.

+ krótki opis dlaczego akurat Ciebie mielibyśmy wybrać:

Dlaczego ja? Mam już za sobą jedną redukcje niestety nie udaną wręcz przeciwnie po paru miesiącach "zapuściłem się" jeszcze bardziej z czego jestem bardzo zawiedziony. Postanowiłem na dobre zmienić swoje nawyki żywieniowe i wziąć się za siebie na dobre. Wczoraj wieczorem pomyślałem że dziś rano pobiegam i.... i wygrałem z samym sobą poszedłem. Po kilku minutach biegu pomyślałem: " hubert spałeś 6h 45min wstałeś o 4.40 żeby pobiegać przecież 99,9% ludzi nigdy tego nie zrobi tym bardziej że o 6.15 jedziesz do pracy, bravoo!" uśmiech od ucha do ucha zanuciłem piosenkę i biegłem dalej. Dopiero wtedy uświadomiłem sobie, że to JA zapiszę się na współprace z trenerem że to mnie wybierzecie i to właśnie ja będę dążył do osiągnięcia celu. Takie dni jak ten dają mi mnóstwo wiary w siebie i napędzają mnie na dalszą ciężka pracę!.
Faktem jest że schudłem trochę i redukuje się już sporo czasu ale wiem że TO JEST MÓJ CZAS ten moment na który czekałem i wiem że jestem gotowy a drugiej takiej szansy już nie będzie. Przez cały dzień "marzyłem" jak by to było być pod opieką jakiegoś profesjonalisty i jestem pewien że z trenerem wcale nie będzie łatwiej wręcz przeciwnie będzie gorzej. Zapał i motywacje mam ogromną, ale wiem też że potrzebuję "mentora" który wskaże mi właściwą ścieżkę i przez nią poprowadzi! Wiem że jestem w 100% poświęcić się i że zdołam osiągnąć mój cel. I wiem że tylko WY możecie mi pomóc! DZIĘKUJE, za chwilę uwagi.
POZDRAWIAM Hubert!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2255 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 15677
Zdjęcie sylwetki (mile widziane): niżej
Waga: 89
Wzrost: 184
Staż treningowy: 9 miesięcy
Obwód pasa: 94
Obwód klaty: 108
Obwód uda: 64
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): siłka
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby): brak
Stan zdrowia: okaz zdrowia
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłka+HIIT+cardio (rower, basen, bieganie)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: jabłczan, beta alanina, ZMA, arginina (na razie 2x przed treningiem), Nox Pump Doriana (1x), "chyba" firestarter (1x - nie pamiętam co to było)
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 2-2.5b/1-1,5t/węgle reszta (~200/~100/300-400)
Wrażliwość na stymulanty: rzadko na mnie coś działa. Po kawie mogę iść spać.
Możliwosci finansowe: są.
Cel/problem/opis: redukcja po masie
Dlaczego ja? Ponieważ redukcja przeprowadzona z głową, to coś co marzy mi się od tamtego lata. Od końca sierpnia do 04.01.2015 zjechałem z 98 do 82kg i zrobiłem pierwszą masówkę (udaną +7kg w 4miechy). Redukcja pod okiem trenera skupionego tylko na mojej osobie idealnie wpisałaby się w zamknięcie pierwszego (nie ostatniego) roku z siłownią. Może dzięki temu udałoby się osiągnąć odpowiedni wygląd "na plażę" i dobre podstawy pod kolejną masę. Liczę też na zdobycie nowej wiedzy w zakresie redukcji oraz lepsze poznanie swojego ciała. Obecnie prowadzę dziennik na stronie i jest on dość obszerny w fotki i relacje (opisy+filmiki) z treningów.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11102 Napisanych postów 51207 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
ANKIETA
Zdjęcie sylwetki (mile widziane): są
Waga : 91
Wzrost : 177
Staż treningowy:1,5 roku
Obwód pasa: 85
Obwód klaty: 115
Obwód uda: 65
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): siłownia 3-4 razy w tygodniu
Preferowane formy aktywności fizycznej: trening siłowy
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : WPC i WPI, kompleks witamin, bcaa
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 2,5g białka na kg masy ciała, 1g tłuszczy na kg masy ciała, 2g węgli
Wrażliwość na stymulanty: Mała wrażliwość na kofeinę i przedtreningówki
Możliwosci finansowe: Pracuję więc nie ma problemu z finansowaniem diety i suplementacji zalecanej przez trenera
Cel/problem/opis: dopalenie fatu z zachowaniem jak największej masy mięśniowej

Chciałbym aby to była moja pierwsza redukcja zaplanowana i poprowadzona od początku do końca zgodnie z założeniami trenera (nie ukrywam że jeśli zostałbym wybrany to najbardziej pasował by mi Marian, który z tego co widziałem również trenuje w Szczecinie wiec była by możliwość konsultacji oraz oceny postępów bezpośrednio z trenerem)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 396 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 12563
Waga : 57
Wzrost : 163
Staż treningowy: trochę temat rzeka, po dłuższej przerwie od miesiąca ćwicze siłowo
Obwód pasa: 80
Obwód klaty: 90
Obwód uda: 56
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): bieganie (3-4x w tygodniu), rolki (tez ok. 3x w tygodniu), trening silowy (3x w tygodniu)
Stan zdrowia: dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: silownia (domowa, ale nie bardzo ograniczona), bieganie i rolki
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 120/220/26
Wrażliwość na stymulanty:
Możliwosci finansowe: na nic nie brakuje
Cel/problem/opis:Marzy mi się w końcu porządna redukcja. Zeszłą jesień-zimę-wiosnę (7 miesiecy) spędziłam na siłowni, głównie spinningi na rowerze w indorze, treningi crossa i troche chaotyczne siłowe ale dzięki świetnym trenerom załapałam technikę poprawnego wykonywania ćwiczeń i zakochałam się w ćwiczeniach z ciężarami. Poza tym od podstawówki biegam przełajowo, zależy od ilości czasu, w tygodniu 3-5 treningów biegam po ok 10km, do tego czasem dochodzi jazda na rolkach. Dlaczego ja? Uważam, że fajnie byłoby pokazać, że jest tutaj też miejsce dla kobiet i z odpowiednią pomocą można stworzyć coś super. I praca z dziewczyną to też będzie wyzwanie dla trenera - niekoniecznie na strzelanie fochów (nie mam takich problemów, to samo z trzymaniem czystej miski i zachciankami na wszystko co niezdrowe) bo trening i dieta są trochę inne niż dla mężczyzn. Poza tym mam duży zapał i cierpliwość, jestem świadoma że na jogurtach, bez pełnowartościowego białka i porządnego treningu wiele nie osiągnę. Chcę, żeby była to redukcja sporej ilości bf przez zrobieniem masy i zbudowaniem fajnej sylwetki w przyszłości. Treningi, właściwa dieta - uwielbiam ten stan, satysfakcję i chcę, żeby była jeszcze większa i jej efekt pojawił się w postaci super sylwetki.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Następny temat

Gainer

nutloveb