zwracam się z prośbą do was o wparcie w mojej diecie i treningach. Generalnie moim celem jest redukcja tkanki tłuszczowej, która idzie całkiem nieźle jednak chciałbym zasięgnąć porady ekspertów czy też ludzi ze stażem i wiedzą większą niż moja. Prośba o wsparcie wynika z braków wiedzy na te tematy. Jakby udało wam się w kilku zdaniach ocenić moje poczynania byłbym bardzo wdzięczny!
Zaczynałem swoją przygodę z dietą, treningiem i masą 85kg. Obecnie ważę 80kg i od tego punktu chciałbym zacząć, a więc:
1. WIEK: 27
2. WAGA: 80kg
3. WZROST: 170CM
4. WYMIARY:
-biceps: 36cm
-klatka: 106cm
-udo: 65cm
-talia: 100cm
5. STAŻ NA SIŁOWNI: miesiąc lekkich treningów 2x w tygodniu (ocena czy dam rade wytrzymać i czy to jest zabawa dla mnie)
obecnie: 2 miesiące trenując 3x w tygodniu + dni wolne od siłowni: 5 minut skakanka + jeżdżę takim kółkiem po podłodze na kolanach (na brzuch)
6. DIETA:
w poniższym wykazie
7. CEL: redukcja tkanki tłuszczowej, ogólna poprawa sylwetki
8. TRENING: FBW 3x w tygodniu
9. Zapotrzebowanie kaloryczne: 2653,86
(okroiłem trochę tę ankietę bo pytania mnie nie dotyczą)
Treningi:
TRENING A
Przysiady 5x5
Wyciskanie Leżąc 5x5
Wiosłowanie 5x5
Wznosy bokiem 3x8
Biceps+Triceps 3x8 biceps - hantle, triceps- na wyciągu, za sznurki ciągnę z góry na dół
Allahy 3x8 - różnie bywa, czasem robię deskę do max możliwości
Łydki 3x8
TRENING B
Martwy Ciąg Klasyczny 5x5
Wyciskanie Żołnierskie 5x5
Podciąganie Wąsko 5x5
Wyciskanie Wąsko 3x8
Biceps 3x8
Są to treningi znalezione gdzieś na necie i nie ukrywam ale dobrze mi je się robi.
Liczę na wasze wsparcie!
A i jeszcze dodam, że poniższa dieta to przykład. Stosuję makaron zamiennie z ryżem, pierś zamiennie z mielonym wołowym lub rybą dorszem lub łososiem. Wszystko pieczone! Zbilansowane na zasadzie takiej, że ilość spożytych przeze mnie węglowodanów w ryżu jest równa z ilością makaronu.

Zmieniony przez - KosoBobo w dniu 2018-01-17 16:24:45
Zmieniony przez - KosoBobo w dniu 2018-01-17 16:27:39