cwicze od kilku miesiecy czy moge stosowac tyle powtorzen na rozne parite?? czy przy moim malutkim stazu to bedzie za ciezkie czy nie??
...
Napisał(a)
AXEL20: Dokladaj, skoro robisz tyle ruchow to nie masz czego sie bac. Znam ludzi z chudymi szkieletami a cwiczacych zza karku po ok 130kg, wiec przed toba dluga droga. Powiedz tez ktore miesenie/cwiczenia slabiej reaguja...
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-08-17 00:11:40
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-08-17 00:11:40
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
cosik:Ja bym polecial holistycznie, pierwsze cwiczenie: 2-3 lekkie serie rozgrzewkowe przed kazdym cwiczeniem i jazda: 6,10,14,18,22powt
drugie cwiczenie 10,14,18,22powt dla duzych miesni trzecie 14,18,22powt
W ten sposob masz i duze ciezary(pierwsza seria), i wiecej powt(nast serie).
drugie cwiczenie 10,14,18,22powt dla duzych miesni trzecie 14,18,22powt
W ten sposob masz i duze ciezary(pierwsza seria), i wiecej powt(nast serie).
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
Zrobiłem jeden taki trening pleców (wzorowany na twoim), zamiast wiosłowania progresja 12,10,10,8
zrobiłem:
10,12,15,20
i mam taki ból pleców jak nigdy, cały czas leze a ten post pisze na laptopie
Słuchajcie Krzycha kazdy jego art jest przywieszany u mnie na siłce
pozdro!
zrobiłem:
10,12,15,20
i mam taki ból pleców jak nigdy, cały czas leze a ten post pisze na laptopie

Słuchajcie Krzycha kazdy jego art jest przywieszany u mnie na siłce

pozdro!
...
Napisał(a)
WODYN----> Masz racje bede powoli dokładal ciezar A z tego co zauwazylem najsłabiej ida mi plecy ale to chyba wina tego ze robie je po barkach .Pozatym akurta z pleców jestem zadowolony to moja najlepsza partia wiec nie ma zalamki
Najwiecej siły poszło na bica i barki Aha no i zauwazyłem ze brzuch bardzo ładnie reaguje na regresje:) Pozdrawiam

Najwiecej siły poszło na bica i barki Aha no i zauwazyłem ze brzuch bardzo ładnie reaguje na regresje:) Pozdrawiam
...
Napisał(a)
AXEL20: Wiele powtorzen ma taki minus ze nie wyrobisz przy wielkich grupach miesniowych. Plecy jak Krzych sam twierdzi potrzebuja wiecej ciezaru i nieco mniej powtorzen. Nogi zazwyczaj dobrze reaguja nawiele powt ale kondycha musi byc niesamowita. Plecy po barkach to bardzo dobre polaczenie, szczegolnie jesli sa dobrze rozwiniete.
wawek: od kiedy bol (szczegolnie plecow) jest pozytywnym zjawiskiem? Krzych moze potwierdzic indywidualna skutecznosc metody swoimi osiagami. Napisz moze jak AXEL20 jakie masz postepy i jak dlugo cwiczysz w cyklu zanimm nastapi stagnacja.
cosik: dobrze by tez bylo zebys za kazdym razem wstawial inne cwiczenie jako pierwsze zeby sie psychicznie nie zablokowac. Albo kiedy skoncza sie postepy w pierwszym cw po paru tygodniach. Jesli masz ulubione cwiczenia to po prostu zamieniaj je kolejnoscia, tylko pilnuj by sie czyms konkretnym roznily, jak wyc lezac i skos..
wawek: od kiedy bol (szczegolnie plecow) jest pozytywnym zjawiskiem? Krzych moze potwierdzic indywidualna skutecznosc metody swoimi osiagami. Napisz moze jak AXEL20 jakie masz postepy i jak dlugo cwiczysz w cyklu zanimm nastapi stagnacja.
cosik: dobrze by tez bylo zebys za kazdym razem wstawial inne cwiczenie jako pierwsze zeby sie psychicznie nie zablokowac. Albo kiedy skoncza sie postepy w pierwszym cw po paru tygodniach. Jesli masz ulubione cwiczenia to po prostu zamieniaj je kolejnoscia, tylko pilnuj by sie czyms konkretnym roznily, jak wyc lezac i skos..
...
Napisał(a)
Nogi strasznie ciezko robic na wiecej niz 15 powtorzen (przysiady). Wiem to po sobie. Kiedys czytalem badania, ze trening z wieksza iloscia powtorzen (wtedy chodzilo chyba o 8-12) powoduje zwiekszenie sie wydzielania w organizmie hormonu wzrostu o okolo 200%.
Specjalista w dziale doping ;]
...
Napisał(a)
od tygodnia stosuje to co przedstawił Krzych, czuje że mięśnie mam lepiej dopompowane :)nawet widzę zmianę na bicepsach, dostały przedwczoraj w kosc i strasznie się "użyliły"
http://www.probusbhp.pl/ Usługi BHP godne Polecenia~!
...
Napisał(a)
kermitos:
tydzien to za wczesnie na ocene. Jesli ktos tak cwiczy przez najmniej 3 miechy to moge uznac to za wartosciowa wypowiedz. Poki co opisujesz jak zaskoczyles miesnie. Gdybys zrobil 10 serii po 1 powt submaksymalnym to tez bys cos czul(prady , swierzbienie itd, bol next day).
admin-sfd:
nadmienie tylko ze wieksza il powt raczej slabo dziala na testosteron, ktory stymuluja duze ciezary. Sadze wiec ze dobrze miec w tygodniu "dzien somatotropiny" i "dzien testosteronu" dla kazdej grupy miesniowej. W ten sposob receptory chetniej reaguja na kazdy z nich(cyklicznosc). Co innego jak ktos bierze dodatkowe ilosci danego hormonu z zewnatrz...
tydzien to za wczesnie na ocene. Jesli ktos tak cwiczy przez najmniej 3 miechy to moge uznac to za wartosciowa wypowiedz. Poki co opisujesz jak zaskoczyles miesnie. Gdybys zrobil 10 serii po 1 powt submaksymalnym to tez bys cos czul(prady , swierzbienie itd, bol next day).
admin-sfd:
nadmienie tylko ze wieksza il powt raczej slabo dziala na testosteron, ktory stymuluja duze ciezary. Sadze wiec ze dobrze miec w tygodniu "dzien somatotropiny" i "dzien testosteronu" dla kazdej grupy miesniowej. W ten sposob receptory chetniej reaguja na kazdy z nich(cyklicznosc). Co innego jak ktos bierze dodatkowe ilosci danego hormonu z zewnatrz...
...
Napisał(a)
Mam pytanie do Krzycha. Chcę zacząć taki trening, nie wiem jak na mnie podziała, i chciałbym sobie zrobić pierwszy cykl kreatany. Czy można? Mój cel to oczywiście masa.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Bóle barków - wejdź koniecznie
Następny temat