Szacuny
0
Napisanych postów
397
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9088
Wyobraź sobie że umiem czytać ze zrozumieniem po prostu byłem na stronie Barcelony trochę się pośmiać i tam widziałem takie komy później wszedłem na sfd i napisałem koma pomyliło mi się z tamtą stroną(myślałem że to tutaj przeczytałem te komy na temat Vldesa). Sypię głowę popiołem i przepraszam na następny raz postaram się być bardziej ogarnięty.
Co do tej nagrody lepiej że dostał ją Iniesta niż Messi. mam rozumieć ze to jest nagroda za sezon 2011/2012?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
143
Napisanych postów
17889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
198058
Co do tej nagrody lepiej że dostał ją Iniesta niż Messi. mam rozumieć ze to jest nagroda za sezon 2011/2012? Tak,jest to nagroda za sezon 11/12.Też tak uważam,w końcu go do cenili.
Ole-le, ola-la, ser del Barça és el millor que hi ha!
Szacuny
21
Napisanych postów
5684
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
48576
Oficjalnie: Afellay piłkarzem Schalke 04
FC Barcelona i Schalke 04 osiągnęły porozumienie w sprawie wypożyczenia Holendra do niemieckiego zespołu do 30 czerwca 2013 roku - poinformowała oficjalna strona Klubu.
Ibrahim Afellay przybył do Barcelony 24 grudnia 2010 roku z PSV. Od tej pory rozegrał w barwach Barçy w sumie 27 meczów, 16 w lidze, 6 w Pucharze Króla i 5 w Lidze Mistrzów. W sezonie 2011/2012 Ibi zerwał więzadła w kolanie, co wykluczyło go z gry niemal na cały sezon - do kwietnia 2012 roku. Po powrocie do zdrowia nie przekonał Tito Vilanovy, który zakomunikował mu, że nie otrzyma wielu minut w rozgrywkach 2012/13.
Dziennik El Mundo Deportivo uzupełnia informacje podane przez oficjalną stronę FC Barcelony. Katalońska gazeta poinformowała, że Schalke 04 po upływie wypożyczenia będzie miało możliwość wykupienia piłkarza za kwotę oscylującą w granicach 7-10 mln euro. Piłkarz został już zaprezentowany i będzie występował z numerem '11'. Co więcej, już dziś o 16.00 weźmie udział w pierwszym treningu z nowym zespołem.
Trener Huub Stevens, którego Afellay zna z czasów gry w PSV powiedział: "Cieszę się z przyjścia Afellaya. Posiada wielkie umiejętności i jest bardzo wszechstronny. W Eindhoven występował częściej w środku pola, ale równie dobrze może grać na prawym lub lewym skrzydle". Katalońskie media spekulują, że numer '20', który zwolnił się po Holendrze może przejąć Alex Song.
Źródło: FCBarcelona.cat/Mundo Deportivo
Szkoda,że nie dostawał w Barcy więcej czasu do grania...
Szacuny
3
Napisanych postów
1820
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
11819
Song zastąpił Busquetsa w wyjściowej jedenastce. Z Realem zagrał wyśmienicie, więc ciekaw jestem, jak sobie teraz poradzi. Chyba mam teraz wobec niego zbyt duże wymagania. Liczę na Cesca i mam nadzieję, że Alexis przestanie nadrabiać braku formy padami w polu karnym i jego okolicach.