Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Spróbuj,a wszystko stanie się jasne
Tutaj chodzi o stabilizację i walkę anty rotacyjną,którą zajmują się skośne brzucha.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Na tej samej linii co klatka.
Ruch ma być wolny-przynajmniej te 5s(tutaj nie ma fazy negatywnej/czy pozytywnej).Kiedy rączka wyciągu się oddala,powinieneś poczuć jak skośne brzucha się napinają,by nie dopuścić do skręcenia tułowia.
Robisz to oczywiście dla 2 stron.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1642
Mam przodopochylenie miednicy i przez to słabe mięśnie brzucha. Gdy próbuję utrzymać spięcie brzucha przez więcej niż 5 sek to telepie mną ( w sensie że słabe mięśnie) no i tak się zastanawiam które najlepiej wykonywać na moją przypadłość? Poleci ktoś?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Udaj się do ortopedy/fizjoterapeuty.
Tam najprawdopodobniej jest też jakaś patologia kręgosłupa,przez co narażasz się na kontuzje w przyszłości.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
40
Witam wszystkich,
Jako, że jestem nowy to z góry przeproszę za swoją "głupotę" bądź niewiedzę :)
jakieś 4 dni temu moja dziewczyna powiedziała mi, że się strasznie zapuściłem (a dokładniej z w miarę płaskiego brzucha powstała taka terma, jeszcze nie bojler ale jednak odstaje)...
chciałbym się zapytać czy ta 6 weidera jest naprawdę aż tak skuteczna ?
zależy mi na szybkim odzyskaniu formy i powstaje pytanie czy to jest na tyle szybkie i efektywne ?
(jak nie ten wątek to bardzo przepraszam)
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
40
ale do w miarę szybkiego spłaszczenia brzucha się nadaje ?
bo na tym najbardziej mi zależy a później mogę sobie ćwiczyć coś innego by już bojler nie wrócił :)
---------------------------------------------------------------------
Projekty domów z bali