Żeby odsłonić dół brzucha potrzeba niskiego poziomu tłuszczu.Więc długa droga przed Tobą.
Zakładam, że na masie jest to niewykonalne? Mam 70kg, a chce mieć 80kg. Dopiero po tym czasie bede mogl zawalczyć o dolne partie? W miedzy czasie moge tylko uwydatniać gorne partie i skosne?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Jeśli trenujesz brzuch to trenuj go kompleksowo czy na masie czy redukcji on poza kwestią estetyczną ma być funkcjonalny jednak faktem jest żeby ładnie pokazać dół brzucha to poziom tłuszczu musi być dość niski a na masie z reguły jesteśmy trochę podlani
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
plank obciąża wszystkie mięśnie rdzenia więc i odcinek lędźwiowy. Spięcia brzucha też nie są obojętne dla kręgosłupa a dlaczego ma nie obciążać dołu grzbietu ?
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2013-07-01 09:20:32
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
nie ma takich ćwiczeń, które zupełnie nie działają na kręgosłup. Oczywiście można wybrać najbezpieczniejsze ale to zależy od tego co jest przeciwwskazaniem do treningu brzucha
Szacuny
0
Napisanych postów
195
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
15149
Panowie! mam pytanie odnośnie tego Ab wheel. Otóż przymierzam się do kupna tego cudeńka i widziałem dwie wersje: z jednym kólkiem i z dwoma. Która lepsza? W wersji z dwoma kółkami chyba będzie łatwiej utrzymać równowagę ale czy z jednym jest ciężko? Który wybrać?