[...] Węglowodany są bronią obosieczną. W nadmiarze potrafią tuczyć, szczególnie, jeśli towarzyszą dużej ilości tłuszczów. Dlatego właśnie najmniej polecane dla kulturystów są czekolady, lody, ciastka, ciasta, słodzone jogurty, frytki. Również kiepskim pomysłem jest picie soków (z koncentratu, świeżo wyciskanych lub mieszanych), napojów słodzonych [...]
Fani czekolad często narzekają na ich względnie wysoką kaloryczność, która to kreowana jest przez znaczny dodatek cukru. Oczywiście istnieją czekolady bez dodatku sacharozy, jednak z reguły są to czekolady tak gorzkie, że nie każdemu smakują. Rozwiązaniem na tego typu rozterki dietetyczne są produkty dosładzane substancjami słodzącymi naturalnego [...]
[...] w tym 8,5 g cukrów prostych 26 g protein 2,2 g soli Do tej samej kategorii można wrzucić pizzę, kebaby, hot-dogi, ciastka (np. babeczki z nadzieniem), słodycze (czekolady, batoniki). To wszystko produkty na wiele godzin zaburzające glikemię i sprzyjające otłuszczaniu się sylwetki. W licznych badaniach wykazano, iż podobne połączenie [...]
Dieta nie oznacza jedynie specjalnego sposobu odżywiania się, jest to także każdy przyjęty sposób dostarczania pokarmu. Wiele osób utożsamia zwrot „jestem na diecie” z „odchudzam się”. W świecie kulturystyki istnieją dwa przeciwstawne bieguny, budowanie masy i redukcja tkanki tłuszczowej („wycinka”). Z praktyki wynika, iż nie należy starać się [...]
[...] Dlaczego warto włączyć ciemną czekoladę do swojej diety? Oto kilka powodów, dla których warto cieszyć się jej smakiem. Inne badania wykazały, że spożywanie ciemnej czekolady skutecznie obniża poziom innych markerów stanu zapalnego, takich jak interleukina-6 (IL-6) i bardzo wrażliwe białko C-reaktywne (hs-CRP), u osób ze schorzeniami, o [...]
[...] ryzyko raka oraz rozwój próchnicy i gorszy stan skóry, włosów i paznokci. 5. Dbaj o odpowiedni poziom magnezu i chromu Bardzo często chęć podjadania słodyczy, głównie czekolady, wiąże się ze zbyt niskim poziomem magnezu. Zadbaj, by w diecie obecne były zielone warzywa, orzechy, nasiona i warzywa strączkowe. Pomocne może być również [...]
[...] Galaretki są słodkie i słone. Te pierwsze wytwarza się zazwyczaj na bazie soku czy aromatu owocowego. Podawane są w formie deseru, w różnych konfiguracjach, można dodać czekolady gorzkiej, bakalii czy owoców. Słodka galaretka jest również często jednym ze składników ciast. Dostępne na rynku galaretki w proszku, są zazwyczaj z dodatkiem [...]
Niewłaściwy trening i zła dieta są główną przyczyną braku efektów odnoszonych na siłowni. Nieważne, czy chcesz się odchudzać, zwiększać obwody mięśni („trening na masę”), poprawiać moc czy szybkość. Posiłek potreningowy Na masie: kluczowy okres po treningu to pierwszych kilka godzin, wtedy jest najlepsza pora na węglowodany i proteiny (np. z [...]
Czekolada to słodki smakołyk, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Jedni ją kochają, inni nawet nie patrzą w jej stronę, bojąc się, że skończy to się zjedzeniem całej tabliczki na raz. Czekolada to głównie kakao, cukier i kalorie (w uproszczeniu), ale w zależności od jej składu można wybrać mniej lub bardziej zdrowe pozycje. Podsumowanie [...]
Rynek sportowych przekąsek obecnie się rozrasta, a jedną z opcji, jakie wykorzystać może osoba trenująca są fit ciastka. Są to zazwyczaj odpowiedniki rynkowych słodyczy, które zostały wyprodukowane zgodnie z fit normami, jak i przy użyciu dodatków wzbogacających ich wartość odżywczą, co sprawia, że są korzystniejszą opcją dla naszego zdrowia [...]
[...] COOKIE to również brak konserwantów i oleju palmowego! Cztery różne warianty smakowe ciasteczek FITKING DELICIOUS COOKIE DOUBLE CHOCOLATE to ciastka dla miłośników czekolady! To podwójnie czekoladowe ciastko brownie nie zawiera ani jednego grama dodanego cukru, a smakiem nie ustępuję tradycyjnemu brownie. Wykorzystana czekolada deserowa [...]
[...] chrupkie, wypiekane płatki śniadaniowe wzbogacone białkiem roślinnym, dzięki czemu Granola Protein zawiera solidne 20% białka. Dodatek orzechów i migdałów oraz kawałków czekolady sprawia, że przygotowane tak śniadanie będzie znakomite w smaku i odżywcze. Granola Protein to świetny smak bez dodatku cukru! W tym przypadku składniki są znacznie [...]
[...] Prawdziwa czekolada bez cukru, z jak najwyższą zawartością kakao ma dobry wpływ na naszą sylwetkę. Jest bogata w magnez, tłuszcz oraz białko. 100 gramów tzw. prawdziwej czekolady dostarcza aż 500 kcal i jest ciekawym urozmaiceniem posiłków. Ser Tak, dobrze przeczytaliście, ser. Nabiał kojarzy nam się ze zbieraniem wody w organizmie, z kolei [...]
Do niedawna rola jelit nie była w pełni doceniana. Kojarzyły się one głównie z funkcjonowaniem układu pokarmowego, bo to dzięki nim nasz organizm otrzymuje wszystkie niezbędne do funkcjonowania składniki odżywcze. Zaburzona praca jelit to nie tylko wzdęcia, biegunki czy zaparcia - jest to problem całego organizmu, który nagle ma deficyt [...]
Spalenie zbędnych kilogramów to dla niektórych osób bardzo trudne wyzwanie. Jednym z powodów jest to, że ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, ile tak naprawdę jedzą. Nie mając wiedzy, ile dany produkt ma kalorii, nie umiejąc oszacować porcji "na oko", podjadając "tu i tam" może się okazać, że bilans kaloryczny pod koniec dnia jest znacznie [...]
[...] na słodko. Dobrym przykładem produktu, który jest doskonałym dodatkiem do dań i przekąsek, a jednocześnie może być spożywany jako deser sam w sobie, jest krem o smaku białej czekolady z migdałami, malinami i kokosem. NUTLOVE WHITE CHOCO RASPBERRY - przepyszne smarowidło bez cukru i oleju palmowego Gęsty i słodki krem usiany płatkami kokosowymi, [...]
Marka ALLNUTRITION nie raz już udowodniła, że jak nikt inny zna się na FIT-słodkościach i nie boi się łączenia niezwykłych smaków, aby sprostać wymaganiom swoich klientów. Nie inaczej jest i tym razem. Specjalnie dla najbardziej wybrednych łasuchów powstała nowa linia legalnych słodyczy – FRUTILOVE. Nowa linia słodyczy ALLNUTRITION to: FRUTILOVE [...]
[...] nadzienia o intensywnie pomarańczowym smaku. Na każde ciastko przypada około 50% kruchego herbatnika oraz w przybliżeniu 25% kwaskowej masy o gęstej konsystencji i 25% czekolady mlecznej, która nie zawiera dodatku cukru, a zapewnia pełnię słodyczy charakterystycznej dla tego typu czekolad. Komponowanie diety ze słodyczami bez cukru Zmiana [...]
Zgaga to nieprzyjemne uczucie pieczenia, palenia w przełyku lub górnej części brzucha, które uprzykrza nam życie. Zazwyczaj pojawia się po obfitym posiłku lub po spożyciu np. kawy. Czy jest to zjawisko, którym należy się martwić? Czy zgaga ma konsekwencje dla naszego zdrowia? Czym jest zgaga i jakie są jej przyczyny? Czy trzeba iść do lekarza? [...]
[...] się jednakowo jako samodzielne łakocie w chwilach słabości, dodatek do codziennych potraw, czy szybka przekąska w pracy lub na wycieczce. Te wyjątkowe połączenie owoców i czekolady idealnie wkomponuje się jako element słodkiego omleta, owsianki, czy dekoracja zdrowego deseru. Różnorodność połączeń smaków czekolad sprawia, że nawet najbardziej [...]