szklanka soczewicy (robiłam z czerwona)
pieczarki
duża cebula
jajko
1/2 kostki twarogu
sol, pieprz, inne ulubione przyprawy
soczewice namaczasz pare godzin, gotujesz na bebło, resztę wody zlewasz. Pieczarki dusisz z pokrojoną w kostkę cebula. Mieszasz wszystko razem z jajkiem, dodajesz pokruszony twaróg, przyprawy. Pieczesz na blasze 35-40min w 200st.
Ogólnie soczewica czy ciecierzyca,po ugotowaniu i zmiksowaniu czy
późniejszym zapieczeniu komponują się prawie ze wszystkim, dodasz czosnek, szpinak czy coś innego i już jest bebło do miesa.
Na słodko też się da z kakaem albo cynamonem
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_DT/Lejjla-t988136.html
"Mięśnie są pojętne jak woły robocze.Jeśli ostrożnie,krok po kroku,
zwiększa się obciążenie,uczą się je znosić."