[...] spożywają produkty mleczne co dzień" - uważa prowadzący badania prof. Mark Cook. W przyszłości badacz planuje sprawdzić, czy zmieniając dietę krów, można by podnieść zawartość cennego izomeru CLA w mleku. Tłuszcz rybi chroni przed zespołem suchego oka Dieta bogata w tłuszcz z ryb morskich obniża ryzyko zespołu suchego oka - bolesnej, [...]
[...] będzie kwestią czasu, a ogólne powiększenie masy mięśniowej to ledwie jedna z możliwości W dyscyplinach sprinterskich pożądane mogą być manipulacje genetyczne zwiększające zawartość włókien szybkich w mięśniach. Z kolei dla maratończyka najważniejsze będzie poprawienie wytrzymałości. Mięśnie będą prawdopodobnie pierwszą tkanką ulepszoną dzięki [...]
[...] różni się tym że w jego produkcji (jak się pewnie już słusznie zdążyłeś domyśleć) użyty jest serek :: uwaga :: twarogowy! Co daje nam ta fantastyczna mieszanina? Ano większą zawartość białka! Ha! Więc wniosek z tego taki że serki homogenizowane nie oparte na twarogu (takie jak np. Danio czy inne) będą tego białka zawierały niewspółmiernie mniej. [...]
[...] zostaną zamrożone natychmiast po zbiorze, to ich wartość witaminowa jest nawet większa niż przechowywanych świeżych produktów. Zamrożone owoce zachowują w ciągu 6 mies. dużą zawartość witaminy C: maliny 74%, truskawki 85%, czarne porzeczki 94%, agrest 89%. Witamina A pozostaje w mrożonkach do ó mies. w temperaturze przechowywania -9,4°C, a do 12 [...]
Ten pasztet, tez wrzuc prosze przy okazji, zrobie sobie, bo czemu nie ? ;) Jak wyjezdzam w podroz, to biore do auta jaja na twardo, smietane 30%, salami ( 45% tluszczu ) - i gotowe. Jak zabraknie, to w kazdym lidlu itp. kupie smietane, smalec, salami. Zyc nie umierac ;) Roboty mniej niż z zapiekanką. Mielone mięso mieszam z jajkami w proporcji: 1 [...]
[...] na noc zimną wodą, to chyba IG się nie podniesie, a one i tak zmiękną? Podniesie się. Niestety. Jak rozmiększysz płatki to staną się łatwiejsze do strawienia, a przez to ich zawartość trafi do obiegu znacznie szybciej. A one mają w w sobie węglowodany :-) Uwolnienie węglowodanów będzie miało szybszy przebieg, a zatem organizm odpowie większym [...]
[...] Na samym początku marca mamy podsumowanie w temacie kraty, wówczas dokładnie pomierzę się i coś będzie wiadomo, w którą stronę to idzie. Co do soli to polemizowałbym - jej zawartość owszem może mieć wpływ na wagę ale nie na brak jej spadków przez ostatnie 4tyg. Co do HST to trening dla hipertrofii i tu się zgodzę, nie dla redukcji najwyraźniej. [...]
[...] max 64 gramy na dzień. Mamy 64 gram tluszczu * 9kcal = 576 kcal na dzień Teraz możemy wybrać, czy zwiększyć wartość węglowodanów, czy białka. Załóżmy, że zwiększymy zawartość węglowodanów w Twojej diecie. Wartość kalorii pozostałatą po odjęciu kalorii z białka wyniosła 2000 - 512 = 1488 kcal. Odejmujemy teraz wartość kcal z tluszczy, [...]
[...] tłuszczu pozostałego po gotowaniu mięsa od tłuszczu z mleka. Na nieemaliowanych fragmentach gliny znaleziono kwasy tłuszczowe o obniżonej zawartości izotopu węgla C-13. To tłuszcze pochodzące z mleka. Porównując zawartość C-13 w różnych próbkach, można stwierdzić, z jakich produktów pochodzą. Zmieniony przez - Siodema w dniu 2008-08-07 17:08:58
[...] nadającą mu piekące właściwości. Występuje ona w ilości od 0 do 1,5%. Wartość pieprzu określa się w tzw. jednostkach gorąca. Generalnie im ostrzejszy pieprz tym większa zawartość kapsaicyny. Inne składniki pieprzu to wit. C i E oraz karotenoidy. cayenne a odchudzanie: pieprz cayenne to jedna z najlepszych i najpopularniejszych roślin o [...]
[...] E, wapnia i magnezu. Olej MCT nie podnosi poziomu ogólnej ilości cholesterolu we krwi, natomiast reguluje wzajemny ilościowy udział poszczególnych jego frakcji, podwyższając zawartość frakcji HDL (korzystnych) obniżając równocześnie udział frakcji niekorzystnych (LDL). Przeznaczenie: dla sportowców oraz osób aktywnych fizycznie regulujących masę [...]
[...] zdrowia witaminy i minerały. W swoim jadłospisie jak najczęściej uwzględniaj: -tłuste ryby morskie (i niekoniecznie musi to być drogi hodowlany łosoś, którego jakość oraz zawartość omega 3 jest przeceniana- zamiast niego śmiało sięgaj po śledzie) -zasobne w wapń wędzone szproty -nasiona i orzechy (szczególnie migdały) -dużą ilość warzyw [...]
[...] jeść owoce Prawie codziennie rano na śniadanie jem ananasa. Ostatnio jeden z moich znajomych powiedział mi, że kulturyści nie powinni jeść owoców ze względu na wysoką zawartość cukru. Czy ananas ma jakieś zalety dla kulturysty, czy też powinienem wykluczyć go z diety ? Kulturyści notorycznie lubią przesadzać, a wykluczanie owoców z diety [...]
[...] z ryb. Na początku i na końcu eksperymentu pacjentkom pobrano próbki tkanki gruczołowej. Po trzech miesiącach stwierdzono zmiany w składzie tkanki, w której zwiększyła się zawartość kwasów tłuszczowych OMEGA-3, a zmalała ilość kwasów tłuszczowych OMEGA-6. Naukowcy mają nadzieję, że zmiana ta wpłynie korzystnie na stan zdrowia pacjentek. Być [...]
[...] ryzyko występowania choroby zawałowej serca. Korzystnie zmniejszają możliwość tworzenia skrzepów krwi. Obniżają także poziom złego cholesterolu, tj. LDL, a podwyższają zawartość dobrego, czyli HDL. W ten sposób ograniczają zmiany miażdżycowe w naczyniach krwionośnych. Kwasy wspomagają także proces widzenia - są ważnym składnikiem siatkówki [...]
[...] dziennie + 20g błonnika (z jedzenia a jeśli brakuje to suplement) Ze zwiększeniem zawartości tłuszczu mam problem psychologiczny, bo całe życie usiłowałem zmniejszyć jego zawartość :) Potrzebuję trochę czasu żeby ustawić dietę na smaczną, zróżnicowaną ale mieszczącą się w przedziałach makro. Oczywiście wiem, że nie jest to jedyna droga, ale [...]
[...] lewa ręka, prawa i lewa noga i brzuch. Podaje przewidywaną masę mięśni i tłuszczu (i to samo w %). Podobno w PL w sieci Pure Fitness mają takie urządzonka. Oprócz bf% podaje zawartość wody i na podstawie tej całe impedancji liczy spoczynkowa przemiane materii (u mnie wyszło, że na chwilę obecną mam wyższą o 100kcal niż w grudniu dzięki temu, że [...]
[...] - organizm tak czy inaczej nie ma możliwości tego odłożyć, bo zwyczajnie matematyka nie kłamie. Oczywiście wiem, że przetworzone, niezdrowe produkty mają dużą gęstość, zawartość tłuszczów trans i kilka innych cech rekomendujących je do całkowitego wyeliminowania. Jednak tak jak już pisałem - postanowiłem pogodzić to z dietą i moim zdaniem [...]
[...] na temat zawartości poszczególnych kwasów tłuszczowych (tłuszcze w organizmie są najpierw hydrolizowane do gliceryny i owych kwasów, dopiero mogą przedostawać się do komórek). Ich zawartość jest różna w różnych produktach, ponieważ rodzaj tłuszczu, jaki dany organizm wytwarza jest kodowany genetycznie, czyli jest cechą gatunkową. Al_Bundy_2
------------------ Lipo(X)PACK Z-9 ----------------- Kompleks Składników Redukujących Tkankę Tłuszczową WYSOKA ZAWARTOŚĆ KOFEINY Lipo(X)PACK Z-9 to odpowiednio zaprojektowany wieloskładnikowy produkt wspomagający redukcję zbędnej tkanki tłuszczowej. Preparat nie tylko „spala” istniejący w organizmie tłuszcz, ale również [...]