zalozmy ze pijesz mleko 0% ktore ma 3% bialka i 5% cukru mlecznego (wegle) 100g takiego mleka (przyblizamy do 100ml) ma zatem 32 kcal, 500ml mleka ma 160 kcal kakao to praktycznie same weglowodany, ich zawartosc w roznych typach miesci sie w granicach 80-90%. niezle jest kakao nestle (nesquick? albo jakos tak), ktore ma "tylko" 83g wegli [...]
A ja nie rozumiem stwierdzenia "Po prostu zawartość i ilość białka ma się zgadzać." Czyli jak? Jeśli chodzi Ci o ilość białka na porcję potwierdzoną badaniami to musisz poszukać na stronie producenta. Zależy też po co Ci białko? Mix białek (w tym sojowe) działa super na redukcji (np. Scitec Pro-Mix), izolat świetny po treningu na wzrost masy [...]
Co tu pisać, serwatka z Treca to bardzo dobre białko. Jak chcesz cos więcej to wklejam opis ze strony producenta! WHEY PROTEIN CONCENTRATE 80%. koncentrat białka serwatkowego 80% Dostępne opakowania: 750g i 1500g w proszku Dostępne smaki: truskawka, wanilia, czekolada oraz smak naturalny. Skład: koncentrat białka serwatki Zawartość w 100 g: [...]
[...] potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać słodzika. Źródła białek i ich przykładowa zawartość na 100g przygotowanego składnika: 1.Chude mięsa 21-26g/100g (pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina) 2.Jaja [...]
[...] tak jak wspomniałem ten z miąższu palmy jest dobry, z nasion nie(czy też może by nie demonizować konkretnych produktów- od tego jestem daleki - zdecydowanie nie powinien być pierwszym wyborem jeżeli chodzi o źródło tłuszczu) - Wystarczy spojrzeć chociażby na zawartość k.palmitynowego. ;-) Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2018-11-28 20:54:27
to ze stronki: MASS XXL Wysokokaloryczny kompleks węglowodanów i białka serwatkowego Dostępne opakowania: 2000g w proszku. Skład: mieszanka hydrolizatów węglowodanów o różnych współczynnikach glikogenicznych, koncentrat białka serwatkowego 80, witaminy. Wartość odżywcza w 100 g: Czekolada Białko 20,0g Węglowodany 71,5g Tłuszcz 0,50g Truskawka [...]
[...] jaką potrzebuje nasz organizm? Zastanówmy się, w jakim stopniu naturalną strukturę białka zniekształcą procesy termicznej przeróbki, którym poddajemy te produkty ( czy zawartość argininy w produkcie będzie równa z tą, jaką przyswoi organizm???). Kolejnym problemem, który stał istotny dla wszystkich dbających o sylwetkę, jest zawartość [...]
[...] Nabiał w diecie redukcyjnej jak najbardziej, pod warunkiem, że ograniczysz się do twarogu i jaj, reszta produktów z tej frupy średnio się sprawdzi ze względu na niską zawartość białka. Odnośnie łączenia w jednym posiłku tłuszczu z weglami (typu skrobia) to biorąc pod uwage podejście ewolucyjne, nie należy tego robić, bo człowiek z natury [...]
[...] wyliczę do którego dnia i posiłku muszę je zjeść w całości i będę się tego trzymał zastanawiam się czy nie zastąpić jednego posiłku z mięsem na jajka bo koszt patrząc na zawartość białka ten sam, tylko trochę więcej by wchodziło tłuszczu wtedy z żółtek po tym powrocie coś rozregulowało mi się spanie, wcześniej nie miałem żadnych problemów z [...]
[...] zniechęcić do wydatkowania energii - oszczędzać, oszczędzać, oszczędzać. Pamiętaj Kuba co Ci kiedyś napisałem. W redukcji nie spalamy komórek tłuszczowych, a jedynie ich zawartość. One ciągle tam są i jak puste magazyny czekają na ponowny "załadunek". Jak zaczniesz "masować" bez ustabilizowania gospodarki hormonalnej, metabolizmu itd. to może [...]
mam pytanie do Darka... ostatnio przeszedlem na diete ktora opisywal Crash...proporcje b/t/ww mam takie: 2/4/1.6 co daje 170g bialka, 340g tluszczu, 140g ww... mam w zwiazku z tym pytania: ponoc nauka mowi o szkodliwosci diety ketogenicznej ze wzgledu wlasnie na swoja przedluzona ketoze(ciala ketonowe obciazaja nerki)..czy wiec bez wejscia w [...]
[...] po ćwiczeniach, nie będę jeść nabiału w III i IV posiłku. Banana chętnie zamienię na jabłko. Czy jeśli w nabiałach o mniejszej zawartości tłuszczu, jest w składzie większa zawartość węglowodanów, to także wybierać chudszą wersję? Poczytam dzisiaj w nocy trochę o tych odżywkach. W sumie nie mam o nich żadnej wiedzy stąd pewnie ten strach. Mam [...]
[...] ma idealnie dobraną proporcję frakcji białkowych m.in. immunoglobulin, laktoferyny oraz glikomakropeptydów, - charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, - ma niską zawartość węglowodanów, - ma wysoki poziom BCAA, - ma wysoki poziom peptydów glutaminy, - to natychmiastowo mieszającą się i rozpuszczalną formułę, - Brak [...]
[...] Otrzymywane są z gniecionych ziaren prosa – to jedno z najdłużej uprawianych zbóż, bogate w wartości odżywcze i witaminy z grupy B. Płatki jaglane charakteryzuje wysoka zawartość żelaza, lecytyny, wapnia, fosforu i potasu, co doskonale działa na stan skóry i włosów. Stanowią bardzo dobre, łatwo przyswajalne źródło białka roślinnego, [...]
zawartość tł. http://www.meden.com.pl/fat/bodyfat.htm Poza tym trzeba wiedzieć CO się czyta i rozumieć. Tam jest napisane TŁUSZCZ ZASADNICZY. I jego może być faktycznie tyle co podano! Tłuszcz - występuje w dwóch postaciach - jako tłuszcz zasadniczy, pełniący funkcję termoregulacyjną i ochronną przed urazami mechanicznymi narządów oraz tłuszcz [...]
[...] E. Co będzie najlepszym źródłem tejże witaminy? Czy mogą to być orzechy laskowe oraz słonecznik łuskany? 9. Czy układając plan diety powinienem również zwracać uwagę na zawartość EPA, DHA i ALA? Jaki powinien być stosunek tychże kwasów? To na razie tyle pytań. Sogi poleciały, lecz mam nadzieję, że mnie przez to nie olejecie. :D Z góry [...]
na wiekszosci dietetycznych produktach pisze "Polub siebie taka jaka jestes" bo producent z gory zaklada, ze i tak ten produkt nikomu nie pomoze. I co ciekawe ta prosta inskrypcja na opakowaniu jest najczesciej bardziej wartosciowa niz jego zawartosc, bo ta akceptacja jest w rzeczywiostosci na prawde istotna. Akceptacja i chec zmiany. [...]
W białkach robi śię smaki ponieważ naturalne smaki nie są najlepsze, a tu masz opis concentratu wprost ze strony producenta WHEY PROTEIN CONCENTRATE 80%. koncentrat białka serwatkowego 80% Dostępne opakowania: 750g i 1500g w proszku Dostępne smaki: truskawka, wanilia, czekolada oraz smak naturalny. Skład: koncentrat białka serwatki Zawartość w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Smalec ma go zaledwie 3-10% swojej wagi, natomiast oliwa z oliwek może mieć od 3 do 20% wagi. Dla porównania, olej słonecznikowy ma go aż 48-74%! Z uwagi na niską zawartość kwasów Omega-6, smalec – w przeciwieństwie do olejów roślinnych (kukurydziany, słonecznikowy, sojowy, rzepakowy, z pestek winogron) nie sprzyja powstawaniu stanów [...]