WEDLINY SĄ KIEPSKIE, DUZO ZAPYCHACZY, SODU, ETC.. NIE DO KONCA NAWET WIADOMO Z CZEGO ZROBIONE. ORZECHY ZIEMNE TO FATALNE TLUSZCZE, ZLE PROPORCJE O3:O6, LEKTYNY. CARBO TO CZYSTY CUKIER- NAJGORSZY MOZLIWY SUPLEMENT. ZJEDZ CHOCBY OWOCE W TO MIEJSCE. w takim razie polędwica wieprzowa wędzona.. świeża bo prosto z rzeźni, może być? no mogę wyeliminować [...]
Nie wiem kto Ci kazał jeść tyle białka..4,2g/kg masy ciała?!Masakra. Zmniejsz to do 2gramów (na kilogram masy ciała), tłuszcze lekko możesz podbić, reszta węgli. Szynki, wędliny wyrzuć, przed treningiem daj kure, podziel tą z potreningowego na dwie i daj tu i tu., warzywa
[...] drugie- np.kotlet, sałatka, ziemniaki). za dużo na raz 3. 14-? kanapki, z jakąś wędliną, jakimś serem, ogórkiem lub pomidorem. wędlina i sery to nie są dobre źrudła białka, wędliny są przetworzone 4. 18-20 kolacja naleśniki(z marmoladą), jajecznica it. Jem dosyć dużo ryb, cytryny, jabłek. Głównie to tak to wygląda, tylko że między tym zjadam np. [...]
A wrzuć skład tych frankfurterek z dobrego źródła? Zakładajac, ze tylko prawdziwe mieso jest a nie skórki, kasza, soja i 10tji innych wypełniaczy/poprawiaczy - azotany/azotyny muszą być. I tego ja bym na ciepło nie jadła. W ogóle bym wędliny nie jadła.
Właśnie zapomniałem dodać, 178 cm, 65 kg wagi. Nie mam diety ułozonej jako takiej, ale staram się jem dużo węgla (codziennie kasza, ryż, makaron), białka (mięso, wędliny, piersi z kurczaka min 3 razy w tyg, nabiał - twaróg), tłuszcze roślinne głównie. Mimo to mam problemy z nbraniem masy...
[...] Jako osoba początkująca być może również nie zdajesz sobie sprawy z tego, że warto ograniczyć produkty przetworzone, takie jaki soki, salceson, mleczne ryże, sajgonki, smootche, pierogi, pieczywo pszenne, wędliny, chorizo, pasty rybne. W zasadzie większość źródeł węglowodanów i tłuszczów w Twojej diecie. Poza tym, masz bardzo niewiele białka.
Warto również nadmienić, iż nie należy patrzeć jedynie przez pryzmat ilości białka na 100 gram - tylko na profil aminokwasowy (w tym zawartość leucyny) i gęstość odżywczą produktu. Wędliny są wysoce przetworzone, a jogurt powinien pełnić jedynie dodatek do posiłku - nie stanowić główne źródło protein.
Dieta kuleje i tyle,gdzie w drugim posilku masz 40gr bialka?chyba ze liczysz roslinne bo w 120gr tej wedliny z piersi masz 25gr,tak samo w 3posilku 48gr bialka...
Jest w miare. Nie jem dużo słodyczy itp. Na obiad staram sie jesc warzywa, kurczak z ryzem, miesko robione na parze, sałatki itp. Na sniadanie to twaróg,ryba z puszki, jogurty, wedliny, sery, jaja, mleko, chleb z błonnikiem itd, na kolacje podobnie jak sniadanie ;p No i jakies drugie sniadanie oczywisci to najczesciej kanapka jaka, i podwieczorki [...]
za mlody jestes na diete!! odstaw jedynie fast-foody,napoje gazowane,slodycze,biale pieczywo,tluste sklepowe wedliny,kielbasy,cukier!! zacznij jesc systematycznie 4-5posilkow wybieraj zdrowe nieprzetworzone produkty,jedz duzo warzyw,owocow mozesz sie ograniczyc jedynie do posilkow okolotreningowych ryz/kasza/makaron+chude mieso/ryba przed moga byc [...]
diety wstawiamy jako zrzut z dziennika potreningu.pl na pierwszy rzut oka: wywal wędliny, margaryny makro też do zmiany. bialka dużo za dużo, ok.150g wystarczy w 3 posiłku zamien te nabialy np. na rybe, bo w diecie brakuje omega3
2500kcal to minimum. Zwiększ na pewno węglowodany, bo ich ilość podchodzi pod low carb, a tłuszcze nisko. Wywal słonecznik, wędliny, okazyjnie ryby w puszce. Wrzuć warzywa do posiłków.
[...] wieczot=rem serek wiejski lub twaróg. miałam takze ost. okres, ze piłam szkl. mleka wieczorem przed pójsciem spać. nie potrafiłam bez tego zasnąć ;dd 4) powinnam wywalić wędliny sklepowe, ALE jak kupuję w sklepie to zawsze wybieram tylko te drobiowe, filety z piersi indyka lub kurczaka. nie jem żadnych tłustych, wieprzowych itd. ostatnio 2 [...]
wiem ze juz po czasie ale jak mozesz tak marnowac jedzenie? a co z zoltkami? jedz jez tez. jest w nich szereg witamin i skladnikow mineralnych, nie mowiac o tluszczach ktore wcal nie sa zle. mozesz zjesz np. jajecznioce z 3 jajek i dodac do niej kawalek jakiejs wedliny jak chcesz wiecej bialka.
swoja wiedze opieram o opowiesciach znajomych pracujacych w takich zakladach, reportazach w tv oraz artykulow na necie. moze ja widzialem co innego, ty co innego. ale nawet jesli robia to z "czystego miesa" to i tak podstawa to solanka i srodki konserwujace, nawet najlepsze wedliny(ktore kosztuja wiecej od piersi) je zawieraja