SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wołowina redukcji

  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zawartości omega-3). Z tego samego względu nadmierna konsumpcja jajek (szczególnie z hodowli przemysłowych) nie musi być dobrym pomysłem. Najlepsze źródła protein Chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe. Mniej wartościowe są proteiny sojowe czy białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15504 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • [...] Właśnie w formie aminokwasów białka wędrują do krwioobiegu i tam wykonują swoją budulcową pracę. Kompletny profil aminokwasy zawierają takie produkty jak np. kurczak, indyk, wołowina, jaja kurze, ryby czy twaróg. Oczywiście warto włączać do diety również proteiny z niepełnym aminogramem, które mają korzystny wpływ na zdrowie i mięśnie, ale nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70424 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Aktualizacja 02 stycznia 2024 Redukcja tkanki tłuszczowej to moment, w którym dochodzi do testu naszej silnej woli trzymania diety, jak i wytrzymałości pod kątem uczęszczania na treningi, pomimo braku sił czy też chęci. Treningi wysokiej intensywności, restrykcje kaloryczne, wszelkie pokusy czyhające na nas dookoła sprawiają, że czasem trudno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 382075 Data: 2017-10-10 12:13:45
  • [...] Cytat nr 1 2 min. 22 sek. „WHO ogłosiła, iż przetwarzane mięso, jak bekon, kiełbasa i ogólnie mięso czerwone może być karcynogenne”. Komentarz: czerwone mięso – to wołowina, cielęcina, wieprzowina, jagnięcina, baranina, mięso konia i kozy. Obróbka mięsa to peklowanie, solenie, fermentacja, wędzenie itd. (wszystkie te procesy mają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14069 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] sylwetki endomorficznej: 3,08 – 3,3 g białka na kilogram masy ciała Dieta – cud? Klasyczna dieta wygląda następująco: 30-50 g wartościowych protein w każdym posiłku (chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe), 2-3.2 g protein na kg masy ciała dziennie, wartościowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20595 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • Dopalacze i hamulce dla metabolizmu

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] środkami działającymi pośrednio (efedryna), białkiem serwatkowym, a także podając mało przetworzoną żywność (np. chleb pełnoziarnisty, owsianka, surowe owoce, warzywa, wołowina, indyk, kurczak, migdały, orzechy itd.). Z badań wynika, iż zarówno trening siłowy, aerobowy, jak i interwałowy mogą być skuteczne dla podbijania wydatku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3140 Data: 2019-05-22 12:10:30
  • [...] 35 g białka serwatkowego spowodowało pojawienie się o 66,7% większej ilości niezbędnych aminokwasów w krwiobiegu i to w ciągu 60 minut. Ilość aminokwasów niezbędnych, jaką wołowina daje po 120 minutach, białko serwatkowe dało w ciągu ~20 minut! Po prostu mięso ma stosunkowo wolną kinetykę, odwrotnie niż białko serwatkowe (np. WPC). Jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10525 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • Po treningu siłowym następuje kluczowy czas ważny dla odbudowy mięśni. Wbrew obiegowym opiniom wchłanianie składników pokarmowych po intensywnym treningu jest znacząco zahamowane, dlatego nie ma znaczenia, czy rzucisz się na worki z ryżem i kurczaka jeszcze przed wyjściem z klubu czy dopiero po przyjeździe do domu. Niestety klasyczne jedzenie w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2886 Data: 2020-12-29 09:10:07
  • [...] węglowodanów, czyli ~304 g dziennie 730,2 kcal z tłuszczów, czyli ~81,1 g dziennie Rozkładamy obliczone wartości na 4-5 posiłków dziennie. Źródłem białka mogą być np.: ryby, wołowina, kurczak, indyk, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), białko kazeinowe, jajka, twaróg, rośliny strączkowe. Węglowodany: ryż brązowy, kasza gryczana, kasza jęczmienna, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6130 Data: 2020-01-27 17:33:22
  • [...] miesięcznie (np. obok SAA dodaje się tam insulinę, hormony tarczycy, rhGH, IGF-1). Najdroższym składnikiem diety kulturysty są wartościowe proteiny (jajka, ryby, chuda wołowina, białko serwatkowe) oraz tłuszcze (awokado, migdały, orzechy, nasiona, tłuszcz zawarty w rybach, olej lniany, oliwa z oliwek). Niemniej potrzebujesz ogromnej ilości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 76411 Data: 2019-06-28 09:25:15
  • Dieta sokowa, detoks sokowy - czy warto?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] i enzymami”, skoro nie dostarczasz niezbędnych tłuszczów (z grup wielonienasyconych omega-3/6 i jednonienasyconych omega-9, nasyconych itd.), protein (indyk, kurczak, wołowina, ryby, migdały, orzechy, białka serwatkowe) ani innych składników potrzebnych sportowcom? „Zyskasz płaski brzuch i zredukujesz masę ciała” - raczej pozbędziesz się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1343 Data: 2022-01-24 20:06:03
  • 14 najlepszych produktów spożywczych dla mężczyzn

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czy parmezan. Wołowina Wołowina jest nie tylko bogata w aminokwasy budujące mięśnie, ale także żelazo i cynk wspomagają krążenie oraz wpływające na produkcję spermy. Dobra wołowina charakteryzuje się przede wszystkim znakomitym aminogramem, dostarczającym potężnej dawki aminokwasów egzogennych, w tym szczególnie cennej dla mięśni leucyny. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10685 Data: 2018-02-02 23:09:57
  • Dieta militarna - hit czy kit?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] raz szukać „św Graala odchudzania”. Podsumowanie Jeśli chcesz „dietę cud Knife’a”, to wygląda ona następująco: 40-50 g wartościowych protein w każdym posiłku (chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe, 2-3.2 g protein na kg masy ciała, dziennie wartościowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5168 Data: 2019-02-10 17:34:59
  • [...] organizm może wytwarzać sam z dwóch aminokwasów metioniny i lizyny. Możemy ją również dostarczać spożywając pokarmy pochodzenia zwierzęcego - szczególnie cenna jest tutaj wołowina. Główne zastosowanie l-karnityny w procesach redukcji tkanki tłuszczowej polega na tym, że wiążąc kwasy tłuszczowe, przenosi je do mitochondriów komórkowych, gdzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2133 Data: 2021-05-10 11:57:57
  • W Internecie, prasie oraz książkach spotkasz bardzo dużo wątpliwej jakości diet i metod treningowych. Niektóre są tak absurdalne, iż proszą się o słowo komentarza. Dlaczego nadal spotyka się podobne „wynalazki”? Po prostu większość odbiorców podobnych treści nie dysponuje odpowiednią wiedzą i krytycyzmem. Dodatkowo ludzie z reguły są leniwi, więc [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6759 Data: 2017-05-03 10:14:45
  • Co jeść na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dieta pozwala na osiągnięcie sukcesu pod względem poprawy wyglądu sylwetki, nieco mniejsze znaczenie ma w dyscyplinach, w których liczy się tylko siła. Dlatego kiedyś ciężarowcy kategorii open nosili brzemię potężnych brzuchów (najlepiej było to widać od lat 60. do lat 80. XX wieku). Czy dieta jest naprawdę tak ważna? Czy mogę jeść w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6820 Data: 2018-09-19 16:31:13
  • Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2754 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • Dieta śródziemnomorska - charakterystyka, wpływ na zdrowie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Co to jest dieta śródziemnomorska? Charakteryzuje ją duże spożycie owoców i warzyw, ograniczone spożycie mięsa, nabiału, nasyconych kwasów tłuszczowych, umiarkowana konsumpcja alkoholu. Nie ma jednolitej definicji ani wytycznych. Podsumowanie Dieta śródziemnomorska może być zdrowa, ale nie musi. Zależy, kto ją stosuje i na jakich produktach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6827 Data: 2020-03-27 21:14:52
  • Najlepsza dieta od dietetyka - na jakie diety lepiej uważać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Możesz skorzystać z porad trenera, dietetyka i nadal nie osiągać rezultatów sylwetkowych, wzrostu siły, mocy czy masy mięśniowej. Dlaczego tak się dzieje? W poniższym tekście odniosę się do często spotykanych kwestii pojawiających się w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej.  Ze względów praktycznych na energię pochodzącą z protein trzeba patrzeć z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 565 Data: 2023-03-17 08:59:10
  • [...] farmakologii i ochrony zdrowia, niż w USA (ponad 327 mln w 2018 r.)! Najlepsze źródła protein Teoretycznie, doskonałym źródłem protein są czerwone mięsa, takie jak: wołowina, cielęcina, wieprzowina, jagnięcina, baranina, mięso konia i kozy. Niestety mięso czerwone zawiera żelazo hemowe, którego konsumpcję powiązano z rakiem oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8203 Data: 2019-10-03 08:21:28