SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wołowina redukcji

  • Tak naprawdę każdy człowiek ma jakąś dietę, lepszą lub gorszą. Jeśli chcesz budować mięśnie, nie stosując konkretnej diety, to owszem, jest to możliwe, ale bywa trudne i wiąże się z wieloma zagrożeniami. Najlepsze źródła węglowodanów Ryż brązowy, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza gryczana, kasza jaglana, owsianka. Dla osób chcących oszczędzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19708 Data: 2018-08-21 15:30:40
  • [...] wykorzystują chudy drób, jako element bazowy diety. Jednak z powodzeniem powinniśmy wykorzystać białka zawarte w nieco bardziej tłustych mięsach, jak wieprzowina czy wołowina, co przełoży się dodatkowo na dostarczenie odpowiedniej ilości witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Z powodzeniem spożywajcie też jaja i nabiał, które będą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11645 Data: 2018-08-29 12:13:43
  • [...] ryż (najlepiej brązowy), kasza (gryczana, jaglana), makaron (np. razowy), pieczywo (razowe) + odpowiednia porcja warzyw (np. pomidory, papryka, ogórek) białko (indyk, ryby, wołowina, białko serwatkowe, migdały, orzechy) tłuszcze (awokado, olej rzepakowy, olej lniany, oliwa z oliwek, migdały, orzechy włoskie, nasiona chia, ryby) Wyliczasz bilans [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9565 Data: 2022-01-03 07:28:58
  • [...] stanowią źródło pełnowartościowego białka. Tutaj króluje drób, który zawiera znaczną ilość protein, a obniżoną ilość tłuszczy i węglowodanów. Kolejno wykorzystywana jest wołowina, która uchodzi za wysoce przyswajalne źródło białka i obfitujące w szereg aminokwasów EAA. Sportowcy rzadziej korzystają z wieprzowiny, jednak gości ona na talerzach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4276 Data: 2018-08-30 08:27:50
  • Wykorzystanie suplementacji, której celem jest wsparcie procesów odchudzania, jest bez wątpienia działaniem dużo bardziej skutecznym niż trzymanie się samej diety. Jeżeli zależy nam na redukcji wagi, to nie tylko wykorzystanie odpowiednio zaplanowanego treningu i jadłospisu będzie warunkowało poprawę naszego wyglądu, ale i odpowiednie zastosowanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5999 Data: 2018-10-15 13:08:53
  • Niewłaściwy trening i zła dieta są główną przyczyną braku efektów odnoszonych na siłowni. Nieważne, czy chcesz się odchudzać, zwiększać obwody mięśni („trening na masę”), poprawiać moc czy szybkość. Posiłek potreningowy Na masie: kluczowy okres po treningu to pierwszych kilka godzin, wtedy jest najlepsza pora na węglowodany i proteiny (np. z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12662 Data: 2020-01-23 13:24:34
  • [...] (WPC), Czterdzieści jeden kobiet i mężczyzn podzielono losowo na 4 grupy: WPC (m = 5, f = 5; wiek = 19 ± 2, wzrost = 171 ± 10, masa = 74,60 ± 14,19), wołowina (m = 5, f = 5; wiek = 22 ± 4, wysokość = 170 ± 7, masa = 70,13 ± 8.16), kurczak (m = 5, f = 6; wiek = 21 ± 2, wysokość = 169 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5686 Data: 2018-09-14 12:28:05
  • Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną.  Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2788 Data: 2021-06-03 06:38:55
  • Kiedy brać białko?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czy zastanawialiście się kiedyś, jaki jest najważniejszy element diety osoby trenującej? Pytając aktywne osoby, uzyskamy jednoznaczną odpowiedź, że jest to białko. Białko w organizmie człowieka odpowiada za szereg funkcji metabolicznych, jednocześnie dbając o to, by po treningu sprawnie przebiegała regeneracja i by nasze mięśnie skutecznie się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11376 Data: 2018-09-02 15:01:08
  • W osiąganiu celu sylwetkowego przeszkadzać mogą: nadmierne łaknienie, trudności z treningiem prowadzonym w warunkach deficytu energetycznego oraz nawarstwiające się zmęczenie. Mówimy o uzyskiwaniu maksymalnie „dociętej” (odtłuszczonej) sylwetki. Ostateczny werdykt U każdej osoby zachodzą trochę inne procesy. Ciężki trening u jednych hamuje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4419 Data: 2020-12-12 09:50:27
  • Ostatnio jedna z Czytelniczek zadała pytanie, bazujące na własnych doświadczeniach. Nie pamiętam w stu procentach treści, jednak zapytanie brzmiało podobnie do: "Moim celem jest utrzymanie wagi, więc spożywam ilość kalorii równą wydatkowaniu. Mimo tego, że nie jestem na deficycie kalorycznym i jem zgodnie z zapotrzebowaniem, to ciągle jestem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3965 Data: 2021-05-27 11:06:53
  • Zwiększenie ilości białka w diecie jest jedną z najprostszych modyfikacji sprzyjających pozbywaniu się tkanki tłuszczowej. Czy mamy dowody na to, iż tego rodzaju interwencja jest skuteczna? Tak, liczne, ponieważ w ostatnich kilkunastu latach przeprowadzono wiele takich eksperymentów.  Badanie naukowe - dodatek dla zaawansowanych czytelników  W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 768 Data: 2023-06-05 07:01:10
  • Skrócona nazwa CLA obejmuje sprzężone izomery kwasu linolowego, czyli warianty molekularne kwasu linolowego – podstawowego kwasu tłuszczowego szeregu omega 6. Ponieważ jednak nie wszystkie te związki spełniają definicję kwasów omega 6, dlatego wyodrębniono dla nich oddzielną grupę – CLA (conjugated linoleic acids). Gdyby nie dodatek do CLA [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4459 Data: 2020-12-11 19:18:21
  • Droga do poprawy sylwetki jest trudna. Przeciw redukcji buntuje się fizjologia (dziedziczone mechanizmy ewolucyjny), psychologia („przecież to jedno ciasteczko mnie nie zabije”) oraz stają na przeszkodzie zakorzenione nawyki (np. słodzenie kawy, herbaty, picie soków owocowych, popijanie drinków). Łatwość publikowania sprawia, iż w Internecie są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3094 Data: 2021-04-10 14:23:31
  • Przedstawię w skrócie najczęstsze problemy, na jakie napotykają osoby początkujące. Niektóre mogą się wydawać błahe, ale wcale takie nie są. Najczęściej powodem jest stosowanie maszyn, nie wolnych ciężarów. Postaw na fundamenty: podciąganie na drążku, inverted rows, przysiady ze sztangą, wiosłowanie sztangą/sztangielką, wyciskanie leżąc, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4371 Data: 2019-11-19 10:59:30
  • Potas należy do podstawowych jonów wpływających np. na gospodarkę wodno-elektrolitową. Jest jednym z głównych składników (oprócz witaminy d i magnezu) odżywczych w zachodniej diecie, którego jest za mało zgodnie z wytycznymi dietetycznymi z 2010 r. Podsumowanie Właściwa podaż potasu ma związek z występowaniem osteoporozy (obniża ryzyko spadku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1992 Data: 2020-09-18 07:59:18
  • [...] z jakich źródeł. Każdy, kto poznał podstawy prawidłowego żywienia wie o tym, że wśród najważniejszych źródeł białka z pożywienia wyróżnić możemy: mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, dziczyzna), ryby (wszelkie ryby świeże lub mrożone filety – najlepiej takie, które nie pochodzą z hodowli), nabiał (twarogi, serki wiejskie, sery [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6254 Data: 2018-10-03 11:14:08
  • Low Carb - założenia, efekty, jadłospis

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ostatnich latach coraz częściej wynikają spory dotyczące odpowiedniego podziału na makroskładniki, który ma dawać jak najlepsze efekty w budowaniu naszej formy sportowej, sylwetki czy odchudzaniu. Wbrew popularnemu przekonaniu o szkodliwym działaniu tłuszczu na wygląd naszej sylwetki wychodzi dieta Low Carb, której założeniem jest właśnie wysoka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12125 Data: 2017-10-12 10:49:58
  • Zazwyczaj większość wpisów i artykułów pisze się o tych o suplementach, których celem jest wsparcie budowy masy mięśniowej, ochrona mięśni czy też wspomaganie redukcji poprzez nasilenie procesów lipolitycznych. Jednak nadal dość mało można przeczytać o suplementacyjnym wsparciu prozdrowotnym, utrzymaniu kondycji układu odpornościowego, nasilenia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13175 Data: 2018-01-31 07:32:27
  • Czy wraz ze spadkiem temperatury rośnie Twój apetyt? Wiele osób je więcej podczas zimnych, zimowych miesięcy. Nie jest to zaskakująca informacja. W czasie zimowych miesięcy mamy mniej okazji do wyjścia na zewnątrz i podjęcia dodatkowej aktywności fizycznej. Częściej wieczory spędzamy w domu, a to sprzyja spożywaniu dodatkowych kalorii. Bądź [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4390 Data: 2019-12-10 04:44:12