staraj sie miec stosunek 1:1:1 wiadomo ze raczej nierealne dak dokladnie - ale im blizej 1:1 tym lepiej tak samo 0-3:0-6 -> 1:3,1:1 -> im wiecej 0-3 tym lepiej zajadaj orzechy - rozne orzechy rozne zrodla tluszczy jak znajde czas to wrzuce jakie orzechy jakie maja tluszcze wiec ta pula latwo mozna manipulowac - nie tylko orezchami - w [...]
[...] steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. Tłuszcze dodajemy do każdego posiłku prócz okołotreningowych. Do białek dodajemy tłuszcze." To wszystko pisze na SFD :-). Tutaj masz link o POSTAWACH UKŁADANIA DIETY. Może w czymś Ci to pomoże ;-). I z własnego doświadczenia wiem, że brak tłuszczy ma [...]
[...] Dzień treningowy: 180B/90T/470WW (5posiłków) Dzień nietreningowy: 225B/110T/375WW (4posiłki) Stosunek Węgli 60%: Wolne ,40% szybkie(owoce) Białko liczone tylko z mięsa tłuszcze: 20-30% nasycone/60% jedno-nienasycone/ 10% wielonienasycone Kcal cały czas 3500kcal zamierzam dojść do 4000kcal nie tracąc przy tym definicji Raz w tygodniu [...]
u mnie stosunek procentowy składników w diecie ma sie nastepująco: w dni treningowe: białko 39% - tłuszcz 20% - wegle 41% stosunek kalorii w te dni to: białko 31% - tłuszcz 36% - wegle 33% dni nietreningowe (% składnika w diecie) - białko 44% - tłuszcz 21% - węgle 35% stosunek kalorii: białko 34%- tłuszcz 38% - wegle 28% Tak wiec idealnie [...]
[...] do niej dodac ww i tluszczy? Jeżeli masz problemy z robieniem masy białko nie będzie zbyt dobrym wyjściem z uwagi na fakt że podanie go samego zwiększa termogenezę oraz przyspiesza tempo przemiany materii dlatego trudniej będzie Ci robić masę, skupiłbym się na zbilansowanym posiłku który uwzględnia zarówno białka, tłuszcze i węglowodany.
W sumie dieta bardzo dobra ale ja bym zrobił to tak: 1-za mało tłuszczu,spróbuj walnąć tłuszcze na 1.2 lub 1.3 gram/kg masy a zmniejsz węglowodany 2-Nie za bardzo mi pasuje stosunek ilościowy tłuszczów,za dużo tej oliwy,wogóle tłuszcze nienasycone są zdrowe ale gdy jest ich za dużo to jest już nie dobrze>Weż taki stosunek 1/2/1 lub [...]
[...] zaburzenia .Na działanie przemiany materii mają wpływ liczne hormony, które decydują o gospodarce ustrojowej naszego organizmu. Niektóre hormony sprawiają, że tłuszcze się odkładają. Ważna i warta uwagi jest insulina, ponieważ umożliwia magazynowanie i rozkład energii Bierze udział w metabolizmie węglowodanów, lecz także białek i [...]
[...] organizmu, a także zwiększyć ryzyko zachorowania np. na miażdżycę i choroby nowotworowe. Głównym źródłem witaminy E są produkty pochodzenia roślinnego, a szczególnie tłuszcze roślinne. Witamina B1 (tiamina) - uczestniczy w procesach energetycznych, biorąc udział w przemianach węglowodanów i różnych czynnościach układu nerwowego. Istnieje [...]
[...] po treningu szybkie węgle + białko", a nie "szybkie węgle, a do godziny później pełnowartościowy posiłek".. Dałem siemię, bo w okołotreningowych odradziłeś tłuszcze (a siemię to takie niby tłuszcze, niby błonnik..) http://www.animalpak.pl/dieta/142/chleb-nasz-powszedni.html powyżej jest i o mleku i o chlebie KOTKU.. W KIFie dr [...]
Slicznie dziekuje za pomoc! 1. zdjecie postaram sie jutro w pracy zrobic 2. odnosnie kalori i samej diety - dalem do niej linka w temacie, wszystko dokladnie rozpisane - bledy oczywiste, zly podzial kalori, zdecydowana wiekszosc z supli 3. rozpisałem nowa diete (podstawy zaczerpnelem z paru innych, mocno zmodyfikowalem): JEST TUTAJ - [...]
[...] steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. Tłuszcze dodajemy do każdego posiłku prócz okołotreningowych. Do białek dodajemy tłuszcze. Posiłek I -jajka -garść orzechów włoskich -tran Posiłek II -pierś z kurczaka olej lniany Posiłek III -łosoś Posiłek IV -pierś z kurczaka ***TRENING*** [...]
[...] należy odpowiednio dostosować fizjologicznie odżywcze wysokowartościowe składniki odżywcze. W żywieniu przeciętnego człowieka podstawowe zasady żywienia to: białko 15%, tłuszcze 25-30%, cukrowce 50-60%. Dla sportowców ulegają modyfikacji. Żywienie zawodników w okresie treningu kształtującego wytrzymałość. Trening wytrzymałościowy zwiększa [...]
Moja redukcja wg. wskazowek Ellisa: Krok 1 Określenie poziomu własnej tkanki tłuszczowej i kwalifikacja do jednej z trzech grup dietetycznych. Mężczyżni: 2. 16-25% Krok 2 Określenie poziomu aktywności fizycznej i kwalifikacja do jednej z dwóch grup. 1. Trening siłowy minimum 2-3 razy w tygodniu w granicach 1 godziny(w tej kategorii glikogen [...]
1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 5 posilkow co 3h, trzeba sie kiedys wyspac... a sen jest bardzo wazny! 2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) W praktyce bardzo trudno jest tak skomponowac posilek. To kryterium spelnia bialko jaja jako bialko wzorcowe. Trudno 5 razy dzienie jesc [...]
[...] z oliwek 10ml Razem: 2535 kcal 140g białka 60g tłuszczy 341g ww Dziennik vitalmax obliczył że moje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne rzeczy spełniam w: białko 157% tłuszcze 60% ww 75% kcal 81% nie wiem w ilu % jest to prawdziwe... z wyżej wymienionej diety wychodzi: białko 2,6g/kg masy ciała tłuszcze 1,1g/kg masy ciała ww 6,4g/kg masy [...]
Peponent, widzę u Ciebie masz dość mało tłuszczu w diecie. Jaki masz stosunek do tego? Tzn co u Ciebie się dobrze sprawdza? Dieta bardziej bogata w węgle, tłuszcze czy może zbilansowana? U mnie teraz na redukcji dobrze sprawdzają się wysokie węglowodany. Tłuszcz praktycznie obciąłem do 30g na dobę, tylko
Zgodnie z radą Konia zaczynam od 2500 kcl/doba i 150g węglowodanów/doba, zatam: 150g W x 4 = 600 kcl 2500 – 600 = 1900 – tyle kalorii pozostaje mi do podziału na białka i tłuszcze. Podzielę to tak: w związku z tym, że wystarcz 1g tłuszczu/1kg masy ciała to: 110 x 9 = 990 kcl tłuszczu wynika z tego, że zostaje nam 910 kcl na białka zatem: 910/4 [...]
13.TREC- Mass XXL Skład ( na 100 g. produktu): tu w zaleznosci od smaku: a) czekolada - Wartość energetyczna 1575 kJ / 370,5 kcal - Bialko: 20,0 g - Weglowodany: 71,5 g - Tluszcze: 0,50 g b) wanilia - Wartość energetyczna 1671,1 kJ / 393,2 kcal - Bialko: 20,0 g - Weglowodany: 78,3 g - Tluszcze: 0,0 g c) truskawka - Wartość energetyczna [...]
[...] nigdy nie wszedłem powyżej 2,5 /no może troszkę/, bo szybko się zakwasiłem, ale są i tacy, którzy grubo 3 przekraczają /bez saa ani ph/. Ma to jakąś zasadność? Bo czytałem dużo na ten temat i ktoś gdzieś kiedyś napisał, że białko do 2,5g,, więcej nie ma sensu, bo stanowić będzie tylko dodatkowe źródło energii /a po co, skoro są jeszcze tłuszcze/