a w PB przedstawilem pewne podsumowanie
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
Mnie chodziło tutaj raczej o dietę z bardzo niską podażą węgli. Mimo wszystko jakaś ilość węgli jest potrzebna.
warto byloby sprecyzowac
potrzebne do czego ?
to ulatwi odpwoiedz co do ew limitu
Właśnie zastanawiam się co dzieje się przy praktycznie zerowej podaży węgli strawnych. Glukoneogeneza. Ale z czego? Z mięśni? Bo z kwasu mlekowego wiele glukozy nie powstanie, a białka będą tu dobrym 'źródłem glukozy', czy nie?
beda zawsze beda (niezaleznie od okolicznosci)
miedzy 50-60% spozytego bialka jest 'zamieniana na glikogen'
ktory pozniej odzywia te organy/funkcje ktore wymagaja jego pewnych ilosci
TKD nie wyznacza limitu ww
postuluje jedynie spozywanie ich w okolicy treningu
My bad Po prostu najczęściej spotkałem się z użyciem tkd jako diety nisko ww, bo na dobrą sprawę po co ładować węgle tylko okołotrneingowo mając ich dużo w diecie?
moze sie sie wyrazilem
TKD (o ktorym troszke wiecej w obecnym numerze Perfect Body pisze) postuluje jedynie dodawanie ww w okolicy treningu (nie podaje jednak dokladnej ich ilosci)
oczywiscie dieta jest wtedy ketogeniczna (Targeted Keto Diet)
beda zawsze beda (niezaleznie od okolicznosci)
miedzy 50-60% spozytego bialka jest 'zamieniana na glikogen'
ktory pozniej odzywia te organy/funkcje ktore wymagaja jego pewnych ilosci
Chociaż właściwie, jest to logiczne. Przecież normalny człowiek powinien wg norm spożywać 1g białka na kg masy ciała /normaly w sensie nie trenujący/, więc tutaj nie można mówić o funkcji budulcowej białka w tak dużej mierze jak przy odbudowaniu tkanki mięśniowej /wiadomo np włosy, paznokcie, naskórek itp itd/.
Więc miałem na mmyśli to, czy przy zerowej podaży węgli /nawet będąc na keto, czyli teoretycznie mięśnie zabezpieczone są przed rozpadem poprzez ciałka ketonowe i kw. tłuszczowe/ większa ilość białka spożytego oraz ustrojowego zamieniana jest w organizmie na glukozę?
TKD (o ktorym troszke wiecej w obecnym numerze Perfect Body pisze) postuluje jedynie dodawanie ww w okolicy treningu (nie podaje jednak dokladnej ich ilosci)
oczywiscie dieta jest wtedy ketogeniczna (Targeted Keto Diet)
No właśnie o to mi chodziło. TKD nie wyznacza może limitu keto, ale logiczna rzecz, że w 2 posiłkach nie będziemy się opychać węglami, bo po co
/pozdr
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
zalezy co masz na mysli pod slowem 'funkcjonowac'
sa osoby ktore swietnie sie czuja stale na bardzo niskich ww
sa takie ktore nigdy nie dostosuja sie do progu keto <100g
Więc miałem na mmyśli to, czy przy zerowej podaży węgli /nawet będąc na keto, czyli teoretycznie mięśnie zabezpieczone są przed rozpadem poprzez ciałka ketonowe i kw. tłuszczowe/ większa ilość białka spożytego oraz ustrojowego zamieniana jest w organizmie na glukozę?
slowo klucz z mojej poprzedniej wypowiedzi
niezaleznie od okolicznosci
ten stosunek jest dosc staly
Nowłaśnie o to mi chodziło. TKD nie wyznacza może limitu keto, ale logiczna rzecz, że w 2 posiłkach nie będziemy się opychać węglami, bo po co
aby odbudowac zasoby glikogenu
aby poczuc sie lepiej
itp
okolicznosci moze byc pelno
Nie gorzej niż na węglach
aby odbudowac zasoby glikogenu
aby poczuc sie lepiej
itp
okolicznosci moze byc pelno
Opychanie się nigdy nie jest fajne, przynajmniej nie dla mnie Dla mnie idealny objętościowo posiłek to ok 120g makaronu, 200g piersi, warzyw zależnie od rodzaju. Jak więcej zjem to po prostu źle się czuję
niezaleznie od okolicznosci
ten stosunek jest dosc staly
Czyli podbijanie mocne białka w diecie ma sens czy nie? Ja nigdy nie wszedłem powyżej 2,5 /no może troszkę/, bo szybko się zakwasiłem, ale są i tacy, którzy grubo 3 przekraczają /bez saa ani ph/. Ma to jakąś zasadność? Bo czytałem dużo na ten temat i ktoś gdzieś kiedyś napisał, że białko do 2,5g,, więcej nie ma sensu, bo stanowić będzie tylko dodatkowe źródło energii /a po co, skoro są jeszcze tłuszcze/
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
Nie gorzej niż na węglach
zalezy od osoby jak wspomnialem
wiec nalezy dostosowac pod siebie
i jesli sie nie da po 2 tygodniach keto ~30 g (bez ladowan)
nalezy wyjsc w ogole z keto (> 100 - 120 g dziennie)
Opychanie się nigdy nie jest fajne, przynajmniej nie dla mnie Dla mnie idealny objętościowo posiłek to ok 120g makaronu, 200g piersi, warzyw zależnie od rodzaju. Jak więcej zjem to po prostu źle się czuję
sprobuj diety ktora polecilem w nr 1 i 2 Perfect Body
zobaczysz co to znaczy RADOSC jedzenia !
Czyli podbijanie mocne białka w diecie ma sens czy nie? Ja nigdy nie wszedłem powyżej 2,5 /no może troszkę/, bo szybko się zakwasiłem, ale są i tacy, którzy grubo 3 przekraczają /bez saa ani ph/. Ma to jakąś zasadność? Bo czytałem dużo na ten temat i ktoś gdzieś kiedyś napisał, że białko do 2,5g,, więcej nie ma sensu, bo stanowić będzie tylko dodatkowe źródło energii /a po co, skoro są jeszcze tłuszcze/
zalezy
na diecie spokojnie mozna wejsc wyzej - im mniej kalori tym wiecej bialka
na masie 2-2,5 jest OK
przy intensywnym treningu niektore osoby zauwazaja szybsze tempo wzrostu miesni przy dawkach rzedu 3 g/kg ciala (niezaleznie od rodzaju diety) - sprawdz przez np 3 miesiace bedziesz wiedzial - warunek intensywny trening
znam rowniez osoby stosujace (chocby tommy z tego watku o ile pamietam) bialko w charakterze glikogenu
czyli siedzi na niskiej keto
a spozywa duzo bialka i nie potrzebuje zbytnio weglowodanow
co do zakwaszenia
warzywa
warzywa
warzywa
i nie kazde bialko zakwasza identycznie
zobaczysz co to znaczy RADOSC jedzenia !
Jest gdzieś możliwość przeczytania na necie? Chętnie przeczytam
na diecie spokojnie mozna wejsc wyzej - im mniej kalori tym wiecej bialka
na masie 2-2,5 jest OK
przy intensywnym treningu niektore osoby zauwazaja szybsze tempo wzrostu miesni przy dawkach rzedu 3 g/kg ciala (niezaleznie od rodzaju diety) - sprawdz przez np 3 miesiace bedziesz wiedzial - warunek intensywny trening
znam rowniez osoby stosujace (chocby tommy z tego watku o ile pamietam) bialko w charakterze glikogenu
czyli siedzi na niskiej keto
a spozywa duzo bialka i nie potrzebuje zbytnio weglowodanow
Przetestuję
co do zakwaszenia
warzywa
warzywa
warzywa
i nie kazde bialko zakwasza identycznie
Nie no wiem, oczywiście Gdy się zakwasilem miałem małe pojęcie o żywieniu i dostarczałem zdecydowanie za mało warzyw, ale leżałem dzięki temu 10 dni w szpitalu i troche jakby mam uraz
A, że nie każde białko zakwasza tak samo to wiem. Zależy od udziału pierwiastków w danym produkcie.
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
D.Szukala - WITAM !
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55