04.11.14 DNT miska, hm, policzę jak się skończy dzień jak na razie dalej wciskam w siebie to ohydne jedzenie blee @-| 1. wasa żytnie, pasztet z soczewicy (jajko, soczewica, oliwa, marchew, pietruszka), majonez (przyprawa, maźniecie, ale za to co za smak), ogórek konserwowy, ser (10g) 2. k. pęczak, indyk pierś, warzywa (brokuł, papryka, marchewka), [...]
to co pierwsza kolacja zrzutkowa :) Tak :) tylko co takie beztalencia jak ja przywiezą, to nie wiemLejdi, ty tam z soczewica masz sięza pan brat.. więc śmiało! ;-)
E no, pierogi z soczewicą to przez całe życie był mój jedyny kontakt ze strączkami - całkiem smaczny. Więc teraz kombinuje co z tych strączków można upichcić nie mając zdolności kulinarnych.
kasza jaglana ugotowana na sypko, do tego soczewica czerwona takze gotowana, z lenistaw wrzucilam mieszanke warzyw cyca indyczego na koniec podlalam oliwa z oliwek i wyszlo na 3 posilki
Fajnie i rozsadnie zaczelas. Pilnuj diety bo to podstawa! zakladam ze co jedza ladies juz czytalas? Mieso miel sama i nie przesadzaj z nabialem! Co do zup, zauwazylam, ze dziewczyny ich nie licza, chyba, ze zawieraja skladniki, ktore liczymy, jak soczewica czy warzywa korzeniowe, np zupa krem. Trzymam kciuki :-))
Soczewica to jednak nie jest nic dla mnie, wzdęcie drugiego stopnia. Za to mam pytanie, czy może ktoś kiedyś prażył ciecierzycę? Czy po niej są podobne rewolucje? @-|
Na razie dieta zgodnie z ułożonym jadłospisem: Poniedziałek: 1785 75/76/186 1. Kasza jaglana na słodko z awokado i bananem + brzoskwinia 2. Pieczone pulpety ze szpinakiem, marchewką i papryką, ryż, sos pomidorowy 3. Pasta z makreli z bułką, kieliszek czerwonego wina Pasta z makreli z przepisu od mamaginekolog sztos- z dodatkiem soku z cytryny, [...]
[...] gryczane itd., chleb razowy (tylko taki prawdziwy, supermarketowy odpada), wasa, makaron (tylko pełnoziarnisty), warzywa strączkowe (fasolka, cieciorka, groch, bób, soczewica). Owoców na razie nie jedz, jedyne na co możesz sobie od czasu do czasu pozwolić, to małe jabłko/gruszka do śniadania. Do pozostałych 3 posiłków dodawaj tłuszcze, [...]
[...] pochodzenia zwierzęcego wacha się w granicach 15-20% tak troszkę zaokrąglając,a w warzywach 1-2%,ale jak wyżej napisałem nie we wszystkich bo są wyjątki np.groch,fasola soczewica,które zawierają ok 20-25%.To tyle.Także trzeba umiejętnie dobierać zródła białka,nie tylko dzieląc na pełno/niepełnowartościowe lecz jeszcze wyszczególniając [...]