ocet odpada tym bardziej z herbatą.. nienawidzę herbaty brudzić sokami i slodzidłem:D ale kiszona kapusta chyba faktycznie masz rację. A co do pompek no daję radę zrobić 2-3 męskie ale tak koślawe, że nie powinien tego nikt oglądać. spróbuję na podwyższeniu zobaczymy jak pójdą:D dzięki:D
[...] sobie suplementy: witaminę D, witaminę K2, witamine A, magnez i omega 3. Obecnie suplementuję ashwagandę, magnez, jem codziennie siemię lniane, kiszonki, cynamon i pije ocet jabłkowy, ale to widać za mało. Tyle mogę sama na tą chwilę zrobić, a więc zmiany wprowadzam. Co do treningu i redukcji jest ok. Na treningach progresuję, a waga pomału [...]
[...] * czosnek - kilka ząbków * cebula * kawałek ostrej papryki, pieprz, sól * oliwa z oliwek extra virgin * opcjonalnie: łyżka śmietany i przyprawy (np: ocet balsamiczn y, oregano, curry) Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy czosnek i drobno pokrojoną ostrą paprykę z ziarenkami (mogą być płatki, można też później doprawić [...]
Dziewczyny mam pytanie odnośnie kombucha. Kupiłam grzyb przez net i będę robić pierwszy raz swój napój:-) Nie mogę tylko ogarnąć czy trzeba dodawać ocet jabłkowy czy nie?? Znalazłam przepis gdzie trzeba i taki że można ominąć. Aaa i jeszcze jedno dostałam dwa grzyby czyli oba powinnam użyć? Czy może lepiej jeden przechować w lodówce na wszelki [...]
To się nie ocet daje tylko ten przefermentowany, gotowy do picia płyn. Ale nie trzeba wcale. Taka ciekawostka, kiedyś o jednym grzybie w posłodzonej herbatce i schowanym w szafce kuchennej zapomniałam na przeszło 2 miesiące. Nie tylko nie padł, a cukier przecież musiał wszamać to jeszcze drobił się gruby na 5 cm. Musiałam go w kawałkach wyjmować [...]
Mathilda, ja indyka najczęściej kroję w kostkę/paski i marynuję przez noc: sos sojowy + ocet jabłkowy 1:1 + przyprawy wg uznania i wrzucam na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem do zrumienienia. Wychodzi mi z tego przepisu soczysty zawsze :-)
robię na oko ;) jedni lubią mniej kwasne, inni bardziej - wlewam i smakuję, woda, ocet, sól, pieprz, tymianek, kolendra, gorczyca, mielone ziele angielskie czasem bazylia i skórka cytrynowa, kombinacji tyle ile przypraw w szufladzie ;)
Koniecznie dodawaj do moczenia coś kwaśnego - sok z cytryny albo ocet - wtedy nie ma tak nieprzyjemnych efektów :-) Ja jestem wegetarianką, nabiału nie jem w ogóle a w jakiej ilości tego kwaśnego dodawać? np. łyżeczkę octu na 300g? czy więcej?
No szczerze mówiąc cebulę i czosnek to wszędzie kilogramami wrzucam i jakoś się nad tym nigdy nie zastanawiałam. Ale paprykę muszę na stałe z menu wywalić, przynajmniej surową. Ogórki kiszone jeszcze sprawdzę, bo wydaje mi się, że akurat po nich zawsze dobrze się czułam. Ocet też dobrze znoszę, ale możliwe, że te przyprawy są winne. Dałam dużo, [...]
[...] pomidory, salata, cebula, pieczarki, cukinia, papryka, rzodkiewka, baklazan Napoje: woda Suplementy: rano woda z cytryna i kompleks wit. B, wieczor cynk, wit. D+K2, wit. C, ocet jablkowy przed posilkiem miesnym Zdalam sobie dzisiaj sprawe z pewnej rzeczy. Gdzies tam juz wspominalam, ze leza u mnie w zamrazarce lody Ben&Jerry's o wdziecznej [...]