[...] małże, ostrygi i ślimaki. Unikaj kawioru, wędzonego łososia i śledzia marynowanego. Warzywa i owoce Najlepsze są zielone warzywa liściaste oraz cebula, czerwona papryka, kalarepa, brokuły i karczochy. Ogranicz spożywanie bakłażanów, kapusty, kukurydzy,ziemniaków, soczewicy i brukselki. Jedz wszystko, co czerwone, niebieskie i fioletowe, np. [...]
Agrest- ma dużą wartość dietetyczną. Zawiera bardzo dużo wapnia i potasu , cukier inwertowany, tyle witaminy C, co w cytrynie (45 mg). Owoce agrestu w stanie niepełnej dojrzałości dobrze znoszą transport i można je przechowywać przez kilka tygodni. Pesteczki zawarte w agreście wzmagają ruchy robaczkowe jelit. Między agrestem zielonym, białym, [...]
[...] wapń z produktów mlecznych jest lepiej przyswajany (w 30 proc.) niż z roślin (w 10-13 proc.), ale ziarnko do ziarnka... Wapń mają warzywa zielone (brokuły, jarmuż, natka, kalarepa), strączkowe (soja i fasola), owoce (suszone figi). W swojej diecie zadbaj też o cynk (wątroba cielęca, mięso indyka, dynia), witaminy: K (zielone warzywa [...]
Zadam takie oto pytanie do was jak by nie było w pewnym sensie ekspertów w odchudzaniu i budowaniu mięśni. Co się ze mną dzieje? Odchudzałem się od sierpnia 2009 r a ważyłem 190 kg przy 190 cm wzrostu w 1,5 roku schudłem 110 kilo do wagi 78 kg ale okupiłem to rozwalonym metabolizmem więc przez cały 2011 rok starałem się podnosić kaloryczność [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
[...] roślinny, np. olej lniany – budwigowy. Ilość sałatki jest dowolna • Surowe warzywa do chrupania – marchew, seler, por, pomidorki koktajlowe, papryka, rzodkiewki, ogórki, kalarepa. • Warzywa na patelnię – duszone. • Warzywa na parze (np. marchew, pietruszka, seler, brukselki, kalafior, brokuły) Jeśli chodzi o porcję warzyw – nie ma żadnych [...]
Nie patrzcie na liczby skopiowałem bo mi są potrzebne. Co byście z tąd usuneli by była odpowiednia dieta na masę dla człowieka: -ćwiczącego muay thai -ciężko trenującego na siłowni -ćwiczącego frestyle motocross Dziekuję za zmianki. :D Nazwa produktu Białko (na 100g) Ww strawne Tłuszcze kcal tł. nas. tł. nienas. Ananas 0.4 12.4 0.2 54 0.1 0.1 [...]
[...] roślinny, np. olej lniany – budwigowy. Ilość sałatki jest dowolna • Surowe warzywa do chrupania – marchew, seler, por, pomidorki koktajlowe, papryka, rzodkiewki, ogórki, kalarepa. • Warzywa na patelnię – duszone. • Warzywa na parze (np. marchew, pietruszka, seler, brukselki, kalafior, brokuły) Jeśli chodzi o porcję warzyw – nie ma żadnych [...]
Cześć, mój znajomy poprosił mnie o ułożenie planu na redukcję, jest typowym endomorfikiem. Wiek 31 lat, waga 116kg, wzrost 185. Aktywność umiarkowana. Jako, że nie jestem kwalifikowanym dietetykiem tylko zajmuję się tym hobbistycznie, dla siebie i znajomych, nie jestem pewna czy plan który ułożyłam jest odpowiedni. Chciałabym zaznaczyć, że bardzo [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
[...] małże, ostrygi i ślimaki. Unikaj kawioru, wędzonego łososia i śledzia marynowanego. Warzywa i owoce Najlepsze są zielone warzywa liściaste oraz cebula, czerwona papryka, kalarepa, brokuły i karczochy. Ogranicz spożywanie bakłażanów, kapusty, kukurydzy,ziemniaków, soczewicy i brukselki. Jedz wszystko, co czerwone, niebieskie i fioletowe, np. [...]
[...] z mięsem, rybą albo strączkowymi Co jako przekąskę : marchewka! (trochę ograniczam, bo potrafiłam wciąć kilo dziennie), jabłka (ograniczam jeszcze bardziej :-(), ostatnio kalarepa :) Co jako deser : owoce, sporadycznie ciasto, lody Ograniczenia żywieniowe : brak Stan zdrowia: Ogólnie bardzo dobry, poza drobiazgami w postaci skoliozy i [...]
Witam Niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. Podzialu produktow spożywczych na grupy Podzial produktow spożywczych na grupy Jedynie pożywienie urozmaicone pod względem produktow może dostarczyc organizmowi koniecznych składników odżywczych. By skomponowac je [...]
[...] warzywa około 300g-500g, dziennie (może być więcej) -pomidory, brokuły, fasola szparagowa, szpinak, czosnek, papryka, sałata, marchew surowa, pietruszka, seler, kapusta, kalarepa, rzodkiewka, szparagi, cukinia , kalafior, JEŚLI MIĘSO SMAŻYSZ NA 10G OLEJU TO NIE DODAJESZ GO WIECEJ DO POPTRAWY , OCZYWIŚCIE JEŚLI GOTUJESZ LUB PIECZESZ TO JAK [...]
[...] - menadion. Regulacja procesów krzepnięcia krwi i zapobieganie krwawieniom. utrzymywanie prawidłowej struktury kości i gojenie złamań. Źródła Lucerna, szpinak, kapusta, kalarepa, marchew, pomidory, groch, truskawki, ziemniaki, sery żółte, żółtka jaj kurzych, wąt Witamina B1 (Tiamina) Przemiany metaboliczne glukozy we krwi w związki [...]