[...] rodzajem białka, z którego jest ono pozyskiwane, czyli mamy białka serwatkowe, białka jajeczne, białka mleka, białka wołowe, a także różnego rodzaju białka roślinne, jak np. izolat soi - https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Soy_Protein-opis40085.html czy białka wegańskie złożone z kilku różnych frakcji białek roślinnych - [...]
[...] Jeśli dysponujesz dużym budżetem, a takie mam wrażenie, to warto troszkę pokombinować z zakupami. Moja propozycja to: np. w dni treningowe spożywać przed treningiem izolat białka serwatkowego, po treningu izolat lub nawet hydrolizat, a przed samym kazeinę. Natomiast w dni nietreningowe większa część puli białka może wypadać na [...]
[...] węglowodanowo białkowych do wyboru Mass Acceleration, jako dobry gainer w świetnej cenie, albo z najwyższej półki Devil Mass - oparty na 4 frakcja węglowodanów, z dodatkiem izolatu białka serwatkowego: https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=mass+acceleration https://sklep.sfd.pl/Berserk_Labs_Devil_Mass-opis34159.html Kompleks witamin z górnej półki [...]
[...] odżywka białkowa. Wybierając ją, zdecydowanie warto zwrócić uwagę na to, jaka frakcja białka jest obecna w odżywce. Najlepiej, gdyby było to białko serwatkowe (hydrolizat, izolat, koncentrat). Istotna jest również renoma firmy ją produkującej. MEX Matrix 10 i Mutant Whey to firmy zza oceanu. Niestety prawo tam dopuszcza odstępstwa białka od [...]
[...] Lekarze polecają tzw.nutridrinki jako źródło białka. Niestety cena takich produktów jest bardzo wysoka. Szukam alternatywy. Pomyślałam że być może dobrej jakości izolat białka mógłby być rozwiązaniem. Nutridrink jest suplementem odżywczym zawierającym w swoim składzie białko, tłuszcze, węglowodany i niewielką ilość witamin oraz [...]
[...] trochę jak mleko w proszku, a można też kombinować z dodatkami i robić samemu smak, np. trochę kakao dodając, czy naszą nowość: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Peanut_Powder_Chocolate-opis41032.html Innym rozwiązaniem jest jeszcze zakup najbardziej oczyszczonych białek, praktycznie bez cukru i tłuszczu, czyli WPI (izolat białka serwatkowego)
Szejk białkowy wydaje się obowiązkowy po każdym treningu. Taka strategia żywieniowa przyspiesza regenerację i odbudowę włókien mięśniowych. Jest to strategiczne w kontekście budowania formy i pracy nad sylwetką. Nie ma wątpliwości, że wyższy udział białka w diecie (30% dostarczanych kalorii) jest niezwykle korzystny dla utrzymania sportowej i [...]
Ty moze tej żony nie odchudzaj. Białko w proszku nie pomaga w chudnięciu, tak samo jak mięso z kurczaka nie pomaga. Izolat nie ma magicznych właściwości, to po prostu jedzenie w proszku. Węglowodany są potrzebne, kobiety niekoniecznie dobrze funkcjonują na dietach niskowęglowodanowych. Na marginesie, na masie, duża podaż białka tez nie jest [...]
[...] jego źródłem. Najważniejsze aby było go po prostu więcej. Najwięcej badań dotyczy korzyści ze stosowania białka serwatkowego. Może być to zarówno koncentrat (WPC) jak i izolat (WPI), ale równie dobrze może być to białko pochodzące z jaj lub białko wegańskie, a nawet z odżywek bazujących na białku wołowym. W przypadku osób odchudzających się [...]
j/w bialko mleka jest najtansze i ma b.dobry aminogram dlatego jedynie obecnie wolowe z nim konkuruje. sa natomiast rozne sposoby otrzymywania owych bialek jak hydroliza, izolat ktore charakteryzuja sie jeszcze wieksza pula amin.
Mozna dodac kazde bialko. Ja dodaje moj Izolat o smaku kokosowym i smakuje pieknie Robilem ostatnio to ciasto z orzechowym bialkiem i migdalowym aromatem i smakowalo swietnie. Ser twarogowy jak ma grudki to trzeba go zmiksowac z odrobina jogurtu naturalnego zeby byl gesty i bez grudek(jak gesta smietana) Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu [...]
[...] jelitowymi z którymi także ja się zmagam, to oczywistym wyborem będą dla Ciebie produkty oznaczone jako "Lactose Free". Produkty, które wymieniłeś jako pierwszy i drugi to izolaty, białka o szybkiej przyswajalności. Izolaty charakteryzują się wysokim stopniem oczyszczenia tzn. zawierają niewiele węglowodanów w tym laktozy (lub niektóre wcale [...]
[...] rano hormon ( od 7 lat jak nei więcej). Co do drugiej kwestii źle reaguję na białko, ogólnie jestem uczulona na serwatkę białkową, ryż i soję, próbowałam wcześniej izolat białka i niestety źle na niego reaguje (jak bym piła mleko krowie na które mam alergię), próbowałam też białka grochu bo mogę je przyjmować ale ono mi nie smakuję jest [...]
[...] Bez wątpienia firma Olimp jest renomowanym producentem i jakość ich produktów nie budzi zastrzeżeń. Z czystym sumieniem można je polecić. Warto też wiedzieć, że właściwości poszczególnych białek mogą się różnić. Nieco inaczej wygląda i rozpuszcza się koncentrat białka serwatkowego (WPC), a nieco inaczej izolat białka serwatkowego (WPI).
[...] Co do dzisiejszej michy : Trzymaj się raczej białka w granicy 190-200g (białko liczymy na beztłuszczową masę ciała na redukcji) Sądzę, że ten przedział będzie ok, czyli izolat możesz albo wywalić, albo zmniejszyć ilość. Nasion lnu (zmielony owszem - tak) nie wliczaj, one nie są trawione. Miód tutaj się doczepie- raz na jakiś czas - TAK ;-) [...]
[...] jest potrzebna, bo czym szybciej się wykurujesz, tym szybciej wrócisz do treningów, a eksploatowanie przeciążonych mięśni tylko by to przedłużało. Natomiast co do mocy izolatu, to trochę szkoda mi Cię sprowadzać na ziemię, ale go przeceniasz: http://potreningu.pl/articles/21/mity-na-temat-bialka- Mit nr 1 i mit nr 10... Izolat nie zawiera [...]
Sądząc po stylu Twojej wypowiedzi jesteś albo wysłannikiem biednej konkurencji, która wszędzie ma tego typu osoby, aby negować/oczerniać nasze marki, bo inaczej nie są w stanie nawet spróbować zbliżać się wynikami sprzedaży do nas i muszą - gdzie tylko się da - sztucznie podkręcać afery, prowokować , negować jakość naszych suplementów, albo [...]
[...] wszystkie połączenia białej czekolady z owocami, np. z truskawką, maliną, kokosem, czy ananasem. Tutaj warto zaznaczyć, że mamy fajną opcję połączenia koncentratu i izolatu białka serwatkowego, w połączeniu ze sproszkowaną maślanką - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Delicious_Protein-opis38278.html, warto sprawdzić większość smaków [...]