SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

groch

  • Najlepsze białko

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Na to pytanie można udzielić odpowiedzi. Ze względu na modę na rynku upowszechniły się produkty zawierające białka pochodzenia roślinnego (np. sojowe, ryżowe, konopne, z grochu itd.). Nagle wszyscy pragną żyć bez mięsa, niektórzy wybierają nawet modele żywieniowe wykluczające mięso, jajka, mleko i inne produkty mleczne. Podsumowanie Pod [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7517 Data: 2018-09-07 13:31:57
  • Naukowcy biją na alarm, w badaniach naukowych przytaczają statystyki, umieszczają tabele, wykresy, analizy, tymczasem do czego doprowadzi powstanie Facebooka, Instagrama, Twittera, YouTube czy Tiktoka można było przewidzieć już pod koniec lat 90. XX wieku, gdy te wszystkie nowe platformy jeszcze nie istniały (ale funkcjonowały inne, podobne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1220 Data: 2023-07-03 13:32:59
  • [...] chleb pszenny 0,09 mg/kg) warzywa liściaste (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola, szpinak) - 0,054 PPM warzywa strączkowe (np. bób, fasola, fasola szparagowa, groch, soczewica, ciecierzyca, soja) - 0.265 PPM, fasola biała 0,20 mg/kg warzywa korzeniowe (np. burak, chrzan, marchew, pietruszka, ziemniaki) - 0,131 PPM, ziemniaki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3390 Data: 2019-07-23 08:37:56
  • [...] przyswajalność!) – 10 g / h białko serwatkowe (30 g) + leucyna: 8-10 g / h białko kazeinowe (43 g) + leucyna: 6.1 g / h izolat proteiny sojowej: 3.9 g / h białko grochu: 3.5 g / h (globuliny), białka mleka: 3.5 g / h białko grochu: 3.4 g / h (globuliny + albuminy) białko jaja (ugotowane) 2.9 g / h ; była to mieszanka 25 g protein [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6720 Data: 2019-04-26 11:43:47
  • [...] chleb pszenny 0.09 mg/kg), warzywa liściaste (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola, szpinak) - 0.054 PPM, warzywa strączkowe (np. bób, fasola, fasola szparagowa, groch, soczewica, ciecierzyca, soja) - 0.265 PPM, fasola biała 0.20 mg/kg, warzywa korzeniowe (np. burak, chrzan, marchew, pietruszka, ziemniaki) - 0.131 PPM, ziemniaki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3085 Data: 2019-02-25 10:35:55
  • Dieta sokowa, detoks sokowy - czy warto?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ziarnami i produktami zbożowymi, warzywami liściastymi (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola l, szpinak), warzywami strączkowymi (np. bób, fasola, fasola szparagowa, groch, soczewica, ciecierzyca, soja), warzywami korzeniowymi, owocami, olejami i innymi tłuszczami, cukrem, napojami i wodą itd. A więc można oczekiwać, iż jest ciągle [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1349 Data: 2022-01-24 20:06:03
  • [...] udko itd.) sery (parmezan, brie, mozzarella) jajka granola płatki owsiane tuńczyk krewetki makrela homar ostryga łosoś sardynki migdały orzechy nerkowca orzechy brazylijskie groch włoski groszek ryż brązowy Największy wpływ na zmniejszenie zakwaszenia mają: sałata kapusta biała suszona śliwka banany wiśnie rodzynki granat brzoskwinie kiwi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4625 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2777 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • Kwasica a dieta ketogeniczna. Diety Dukana i Atkinsa vs VLCKD

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] (parmezan, brie, mozzarella), jajka, granola, płatki owsiane, tuńczyk, krewetki, makrela, homar, ostryga, łosoś, sardynki, migdały, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, groch włoski, groszek, ryż brązowy. Największy wpływ na zmniejszenie zakwaszenia (alkalizację) mają: sałata, kapusta biała, suszona śliwka, banany, wiśnie, rodzynki, granat [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2811 Data: 2019-03-13 22:01:16
  • Mikrocykl dopingowy: dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W pierwszej części tekstu „Mikrocykl dopingowy, maksymalna masa?” scharakteryzowałem środki (sterydy anaboliczno-androgenne, hormony tarczycy, hormony peptydowe) stosowane w trakcie dopingowego cyklu przez pewnego zawodnika. Po czwarte: istnieją nikłe przesłanki by dostarczać w diecie aż tyle protein, szczególnie iż w momencie zjadania białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2710 Data: 2019-04-10 11:41:52
  • Czy na diecie wegańskiej można budować mięśnie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Teoretycznie, wybranie diety dla kulturysty czy biegacza nie nastręcza problemów. Jej stosowanie też nie powinno być skomplikowane. Wystarczy regularnie dostarczać określoną ilość energii, by osiągać wyznaczone cele. Jak temu zaradzić? Aby uzyskać wystarczającą ilość węglowodanów dla sportowców, którzy podejmują intensywne treningi, może być [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2104 Data: 2019-11-04 09:19:07
  • [...] pełnego profilu aminokwasowego, czym różni się od protein z mięsa, ryb, jaj i nabiału. Rzeczywiście, jeżeli przyjrzyjmy się białku znajdującemu się chociażby w fasoli, grochu czy suszonych morelach, to zauważymy, że w białko w owocach i warzywach zawiera mniej aminokwasów niż chociażby w jajach czy mięsie. Czy to znaczy, że białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70998 Data: 2018-08-22 06:14:50