No wlasnie nie mam!!o 7mej wychodze do roboty i wracam o 16!!!a w pracy nawet 5ciu minut czasu nie mam na jedzenie!!!!!wiec nie wchodzi w gre jakies gotowanie!!!Pracuje z ludzmi i ciagle przychodza kontrachenci wiec nie ma jak..........
Płatki owsiane to nie są czyste węgle bez żadnej innej wartości - mają mikroelementy, witaminy. Gotowanie czegokolwiek z reguły powoduje utratę części wartości odżywczych, bo witaminy "giną" pod wpływem temperatury. Jeśli komuś nie szkodzą surowe, to jest to bardziej odżywcza opcja.
Pamietaj jednak, ze z zdrowiej wyjdzie Ci gotowanie. Mikrofala wysusza jedzenie i ogolnie za zdrowe jedzenie z niej nie wychodzi. -=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=- -=()=-1 Miejsce w Konkursie Moderatorów-=()=- -=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-
[...] plus chleb. Później biorę ten ryż, lub makaron, dorzucam tuńczyka, pierś kurczaka, jakiś jogurt, cokolwiek. No i mam kilka posiłków z głowy. No a wieczorem, przed snem tradycyjnie pół kostki twarogu. I to wszystko. Nie poświęcam zbyt wiele czasu na gotowanie, ale jakoś w miarę prawidłowo się odżywiam. Bo wiem , że dieta to podstawa. pozdro
[...] jako zamienników tym lepiej, oczywiście suple też są dla jeśli jest potrzeba. Musisz sobie opracować gdzieś kilka takich awaryjnych przepisów jak nie masz czasu na sensowne gotowanie bo to ułatwia życie. Ja jak mam czas to sobie gotuje w kuchni różne dobre rzeczy natomiast jak nie mam czasu to wjeżdża szejk z płatków jaglanych, oliwy z oliwek, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Teraz kłania się kwestia finansowa. Ze śniadaniem wychodzi mi na cały dzień około 2500 więc według.mnie ok. Nie mam aż tyle czasu na.gotowanie i jedzenie tych wszystkich posiłków. Wcześniej miałem zapotrzebowanie 3600 i jadłem 2600 tak sądzę czułem się dobrze była moc i wszystko było ok. I takim sposobem zgubiłem 7kg i około 3 % tkanki tłuszczowej [...]
wartości odżywczych nie zmieni.Główną techniką kulinarną powinno być gotowanie,pieczenie na ruszcie lub rożnie i duszenie.Dla urozmaicenia smażyć bez dodawania tłuszczu,posługując sie patelnią teflonową.
Swoją drogą "brak czasu" to jedna z głupszych wymówek... przygotowujesz wieczorem posiłki na cały następny dzień i masz z głowy gotowanie na cały dzien, ja tu widze jedynie oszczędność czasu ;-)
Nie zmienia. Pamietaj tylko zeby przechowywac teog typu produkty w lodowce z uwagi na mozliwosci namnazania bakterii. Gotowanie - studzenie - przechowywanie w lodowce.
Wyczytalem, ze dluzsze gotowanie makaronu podnosi IG, a smazenie juz nie? W takim razie, dlaczego wszyscy odradzaja podsmazanie na duzej ilosci oleju? Tylko ze wzgledow zdrowotnych? Mam kolezke, ktory jest b. dobrze zbudowany. Jak zjada kebaba, to absolutnie bez sosw. Same mieso i bulka. Wydawalo mi sie, ze taki sos, ma w sobie cukier, co powoduje [...]
Jajka sadzone też zrobisz szybko i mają porównywalną wartość odżywczą, jak mięso. Mięso wygodnie jest zrobić w formie np. gulaszu - raz się gotuje i 2-4 dni tylko odgrzewa. Podobnie z pieczonym mięsem. Najbardziej czasochłonne jest codzienne gotowanie. Pozdrawiam. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-01 17:18:44
Najpierw "ułóż za mnie dietę", a potem bądź winny, jak nie zadziała? :-/ Ciekawe, kiedy przyjdzie taki, co będzie płacił nie tylko za ułożenie diety, ale jeszcze za dostarczanie mu zakupów do domu. I gotowanie...
Czyli możemy bez problemu jeść to samo? To dobrze no bo wiadomo gotowanie dwóch różnych dań byłoby uciążliwe :) a jeśli chodzi o tre ning? Czy da się połączyć jakoś nasze aktywności żeby u niej szło w ujędrnianie ciała/redukcję a u mnie raczej w rozwój masy? czy jednak jeśli o to chodzi to raczej powinnismy ćwiczyć osobno? Jak kolega wyżej [...]