Karkówka, podobnie jak i inne gatunki mięs, czy ryb z większą ilością tłuszczów w swoim składzie mogą znacznie różnić się pod tym względem. Jedną karkówka, boczek, czy łosoś będzie miał 10 procent tłuszczów, a inne elementy 30 procent. Dlatego też tabele kaloryczne często pokazują różne wartości odżywcze tego typu produktów. Gotowanie samo w sobie [...]
super zapomniałem zamówić tego ciasta ja jeszcze troche mam, tylko czasu na gotowanie brak... plac budowy w domu..... ale notes puchnie od nowych pomysłów, wiec zamawiaj ciasto:)
od zakupu białka nie nabierzesz masy, musisz policzyć zapotrzebowanie i dostarczać więcej, to ejdyna droga, jak nie masz dużo czasu na gotowanie i jedzenie to wrzucaj sobie szejki z płatków, owoce, twaróg/serek wiejski/WPC i podbijesz tłuszcze olejem kokosowym, masłem orzechowym, orzechami czy awokado i masz szybki smaczny i pełnowartościowy [...]
no tak tez mi sie zdawalo ale przeczytalem artykul na necie oto kawalek... GOTOWANIE Podczas gotowania mięsa składniki rozpuszczalne w wodzie przenikają do wywaru. Mięso traci ponad 50% wartości odżywczych. Natomiast podczas gotowania na parze traci ok. 30%. Ten ostatni sposób pozwala też zachować naturalny smak i barwę produktów oraz witaminy. Do [...]
[...] robi się taki suchy ale jak go lekko zamarynujesz w oliwie to daje rade w ostateczności sos po ugotowaniu i tez daje rade. Warzywa moim zdaniem maja lepszy smak. Generalnie słyszy sie, że gotowanie na parze jest zdrowsze nie wiem ile w tym prawdy ale ja gotuję na parze, pieke, gotuje w wodzie, griluje. Parowar to traktuje jako urozmaicenie
Mam 25 lat , waga 100kg, wzrost 189cm, dieta jest taka sobie z tego względu że nie mam zbytnio czasu na jej przygotowanie, a już na pewno na gotowanie ryżu(-: Mój dzień to praca od godziny 7.30 do godziny 20, a często nawet do 23.Ćwiczę trzy razy w tygodniu(cudem udało mi sie wygospodarować na to czas). Jakieś doświadczenie już mam, ćwiczę bowiem [...]
mozesz robic tzw. dania jednogarnkowe w wiekszej ilosci- zaoszczędzisz czas. ja akurat preferuje świezo robione potrawy, a gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność, więc "hurtowa produkcja" to nie moja bajka :-D
Wiadomo, że na parze najlepiej. Odnośnie surowych - to takie nic nie tracą, a takie było pytanie :) Jeśli nie masz możliwości gotowanie na parze, to robisz to tak: nastawiasz lekko osoloną wodę, w tym czasie odcinasz drzewka; czekasz aż woda się zagotuje. Brokuły wkładasz do gotującej się wody. Nie przykrywasz garnka! Czekasz, aż znowu zacznie [...]
[...] w żywieniu na pewno zdrowszym i lepszym w perspektywie zdobywania "dobrych" kilogramów jest mięso jak najmniej przetworzone, które samemu przygotowuje się np. gotowanie czy duszenie piersi z kurczaka jeśli chodzi o bilans, to tak jak wyżej- polecam dobre tłuszcze, nie tylko orzechy, ale słonecznik, olej lniany itp. Zmieniony przez [...]
Czyli możemy bez problemu jeść to samo? To dobrze no bo wiadomo gotowanie dwóch różnych dań byłoby uciążliwe :) a jeśli chodzi o tre ning? Czy da się połączyć jakoś nasze aktywności żeby u niej szło w ujędrnianie ciała/redukcję a u mnie raczej w rozwój masy? czy jednak jeśli o to chodzi to raczej powinnismy ćwiczyć osobno? Jak kolega wyżej [...]