Zalaczam moj komentarz do ponizszego ciekawego artykulu i mysle ze kazdy z nas powinien zadbac o wlasne zdrowie bo kto to za nas zrobi? Miażdżyca jest najczęstszą przyczyną zgonów w krajach wysoko rozwiniętych. W Polsce ponad połowa zgonów jest wynikiem zmian miażdżycowych. Choroba ta rozwija się niezauważalnie przez wiele lat, za to w końcowym [...]
[...] kluczowych składników diety wspomagającej odchudzanie. U osób systematycznie je spożywających, zauważa się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI. Kwasy omega 3 wywierają hamujący wpływ na tworzenie tkanki tłuszczowej, a także aktywnie mobilizują jej rozpad. Okres redukcji to czas rozdrażnienia ciągłym używaniem środków [...]
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/070bcbe6da974c47b583f27c3f09e4a3.jpg SUPLE BIORĄCE UDZIAŁ W TEŚCIE pełna oferta suplementów firmy Hi Tec w sklepie http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition-p1.html Whey C-6 http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition_Whey_C-6-opis55.html http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_C-6_i55_d380x380.jpg OPIS: - Matrix z 6 [...]
[...] oraz zsiadłe mleko W naszej kulturze najbardziej popularne są mleko krowie,owcze oraz kozie. Mleko zwierząt karmionych trawą zawiera kwasy Omega3, oraz optymalne proporcje omega3 do omega6, enzymy , witaminy ADE i K witaminy B12 i B6, zdrowe bakterie probiotyczne Mleko kozie zawiera tłuszcze i białka łatwiej przyswajalne niż mleko krowie, [...]
[...] nerek, wątroby, serca i wielu innych narządów. Nie jest także kolorowo jeśli chodzi o nadmiar. Nadmierna konsumpcja NNKT sprzyja powstawaniu nowotworów, szczególnie kwasy omega 6 sprzyjają mutacji komórek. Spożycie tych kwasów (omega6, nie mówię w tym momencie o ogóle NNKT) w naszych dietach jest wystarczające, także nie dodajemy produktów [...]
[...] życia obniżają odporność organizmu przeciwko infekcjom wirusowym i bakteryjnym i jednocześnie nasilają chroniczny stan zapalny z tendencją do autoagresji. Kwasy tłuszczowe omega-3 regulują działanie „rozchwianego" i nieudolnego układu odpornościowego, dzięki czemu z jednej strony stymulują białe krwinki do walki z patogenami, a z drugiej strony [...]
[...] (witamina z grupy B) powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych co znacznie wpływa na oddawanie ciepła do otoczenia. KWASY OMEGA-3 - SPALACZE TŁUSZCZU Kwasy tłuszczowe omega-3 przyczyniać się mogą do zatrzymania tworzenia się nowych komórek tłuszczowych. Tran posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych n-3 (zwanych rów¬nież omega-3), [...]
[...] to oznacza, że coś jest nie tak z insuliną. Prawda czy falsz? Jakie są sposoby, aby naturalnie poprawić wrażliwość komórek na insulinę? Z tego co się dowiedziałem to kwasy omega 3, cynamon, kwas alfa liponowy i chrom, mogą tutaj pomóc. No i oczywiście zdrowe odżywianie, unikanie cukrów prostych, aktywność fizyczna itd?' To pytania do Pana [...]
[...] - cena za opakowanie ~15zł.Koszt maksymalnej dawki ~0,40zł/d.Najistotniejsze składniki jeśli chodzi o pracę umysłową: Olej rybi (w kapsułkach do połykania) zawierający kwasy omega-3.efekty są długoterminowe, subtelne i zauważalne dopiero po min. 3 tyg. Plusssz Active - cena za opakowanie ~15zł.Koszt maksymalnej dawki ~0,75zł/d.Najistotniejsze [...]
Uwarunkowania i przykłady odżywiania okołotreningowego Rola jaką odgrywa właściwe odżywianie w osiąganiu wyników sportowych jest ogromna. Dostarczenie organizmowi składników odżywczych w odpowiednich ilościach i w odpowiednim czasie warunkuje prawidłowy przebieg procesów metabolicznych, tym samym regenerując i przygotowując organizm na [...]
[...] należą do grupy kwasów wielonienasyconych , a więc takich które posiadają co najmniej dwa wiązania podwójne między atomami węgla. Różnica między nimi , wyrażona tzw. Liczbą omega , dotyczy miejsca w jakim w łańcuchu węglowym występuje pierwsze wiązanie podwójne. I tak w przypadku O-3 , pierwsze podwójne wiązanie występuje po trzecim atomie [...]
[...] należą do grupy kwasów wielonienasyconych , a więc takich które posiadają co najmniej dwa wiązania podwójne między atomami węgla. Różnica między nimi , wyrażona tzw. Liczbą omega , dotyczy miejsca w jakim w łańcuchu węglowym występuje pierwsze wiązanie podwójne. I tak w przypadku O-3 , pierwsze podwójne wiązanie występuje po trzecim atomie [...]
[...] do rozwoju masy. -Tłuszcze. Powinny być dostarczane w naszej diecie, gdyż organizm sam ich nie wytworzy. Omega-6 kwasy tłuszczowe znajdziesz w roślinnych olejach, natomiast omega-3 kwasy tłuszczowe m.in. w oliwie z oliwek,zimnowodnych rybach, siemieniu lnianym. Kwasy te dostarczają kompleks składników biochemicznych oddziałujących na wytwarzanie [...]
[...] w części z tych badań głównymi źródłem tłuszczu w dietach wysokotłuszczowych (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako zdrowsze alternatywy dla masła, jaj i oleju [...]
[...] medium inhibited the stretch activation response. Conditioned medium from satellite cells that were stretched in the presence of nitric-oxide synthase (NOS) inhibitor N(omega)-nitro-L-arginine methyl ester hydrochloride did not accelerate activation of unstretched control satellite cells, and HGF was not released into the medium. Conditioned [...]
Prace tą pisałem jakiś czas temu do szkoły na przedmiot teoria i metodyka i pomyślałem , że może sie przydać. Uprzedzam, że nie jest tu nic odkrywczego, dodatkowo jest tutaj fragment słów i fragment artykułu Darka Szukały. Jeżeli modowie , tego działu uznają , że nie pasuje niech przesniosą dla zupełnie zielonych. Mam nadzieje, że sie przyda. [...]
[...] (oczywiście są wyjątki od tego przedziału) Tłuszcz-1g.Tutaj bardzo ważne są odpowiednie proporcje.Pamiętajmy o tym,iż w naszej diecie najczęściej mamy nadmiar kwasów omega 6 i 9,a niedobór omega 3. Co dalej? Obserwuj swój organizm i dodawaj/odejmuj w zależności od reakcji organizmu.Pamiętajmy o tym,że każdy z nas jest inny. Nie ma [...]
[...] wzajemne proporcje powinny zawierać się w wymienionych 10% energii pochodzącej z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych? ,(czyli jaka powinna być wzajemna proporcja tłuszczy omega-6 do omega-3 względem siebie, jak też względem ogólnego spożycia tłuszczu, - który w rozpatrywanym przez nas przypadku wynosi 30% energii). Do tej pory [...]
[...] np. „super Omega 3" lub „Omega 3-6-9", zawierający także kwasy Omega-6 i O-9, jednakże w przypadku obecności sporej ilości nienasyconych tłuszczów w diecie wystarczy samo omega-3. Kolejnym z suplementów z serii profilaktycznych, proponuję błonnik np. Colon C firmy A-Z Medica, którego stosowanie zapobiegnie powstawaniu m.in. spowolnieniu [...]