[...] sportowcy chcieliby zachować zasoby węglowodanów, a stosujący dietę- zredukować zapasy tłuszczu. W artykule (który streszczam) krótko omówiono znaczenie tłuszczu, jako źródła energii dla aktywności fizycznej, wpływ intensywności i czasu trwania treningu na przemianę tłuszczów i węglowodanów oraz poddano ocenie najpowszechniejsze wśród [...]
[...] opuszczaj gryf sztangi na klatkę, zaraz poniżej poziomu brodawek, skupiając swoją uwagę na wyczuciu naprężeń rozciągających mięśnie klatki piersiowej. Nie myśl o ciężarze jako takim, a zamiast tego skoncentruj się na napinaniu mięśni. Nie wyginaj grzbietu w tzw mostek. 3. Pozwól, żeby gryf dotknął twojej klatki, a nie uderzył w nią. Następnie [...]
[...] posiada właściwość stymulowania energetycznego metabolizmu glikozy. Jak dowiedzieliśmy się już wcześniej, sprawność metabolizmu energetycznego ma fundamentalne znaczenie dla jakości treningu siłowego i anabolizmu białek mięśniowych. Ponadto, sprawny metabolizm glukozy sprzyja napływowi do wnętrza komórek mięśniowych substratów energetycznych i [...]
Hej, jako że temat wzbudził wiele kontrowersji postanowiłem napisać art. o tym magicznym środku. IGF-1 faq IGF-1 również znany jako somatomedyna - C to polipeptyd hormonu, o bardzo podobnych rozmiarach jak insulina. Jest produkowany w przeważającym stopniu w wątrobie w reakcji z hormonem wzrostu uwalniając go od gruczołów przysadki mózgowej. Wiele [...]
[...] sportowcy chcieliby zachowac zasoby weglowodanow, a stosujacy diete- zredukowac zapasy tluszczu. W artykule (ktory streszczam) krotko omowiono znaczenie tluszczu, jako zrodla energii dla aktywnosci fizycznej, wplyw intensywnosci i czasu trwania treningu na przemiane tluszczow i weglowodanow oraz poddano ocenie najpowszechniejsze wsrod [...]
[...] aminokwasem argininą. W coraz większej ilości miejsc możemy spotkać reklamy nakłaniające do zakupu tego czy innego produktu. Arginina przedstawiana jest jako suplement niemal doskonały: obniża ciśnienie tętnicze, zmniejsza ryzyko zawału serca, przyspiesza gojenie ran, zwiększa przyrost beztłuszczowej masy ciała itd. [...]
[...] lekarza i dłuższego leczenia. Miejsce urazu jest spuchnięte, wrażliwe na dotyk i bolesne przy każdym ruchu. Na skórze pojawiają się często niebieskie, żółte i zielone plamy jako oznaki wylewu (sińce). Przyczyny Stłuczenie jest uszkodzeniem mechanicznym tkanki podskórnej lub mięśnia połączonym z wylewem krwi do tkanki. Powstaje zazwyczaj jako [...]
[...] aminokwasem argininą. W coraz większej ilości miejsc możemy spotkać reklamy nakłaniające do zakupu tego czy innego produktu. Arginina przedstawiana jest jako suplement niemal doskonały: obniża ciśnienie tętnicze, zmniejsza ryzyko zawału serca, przyspiesza gojenie ran, zwiększa przyrost beztłuszczowej masy ciała itd. [...]
[...] nadużywanymi steroidami są: używane doustnie oksymetolon, oksandronol, metandrostenolon, stanazolol, oraz domięśniowo preparaty o przedłużonym działaniu - nandrolon (jako dekanian lub fenylopropionian), boldenon i cypropionian testosteronu . Syntetyczne preparaty AAS mogą być przyjmowane doustnie, domięśniowo i przez skórę, w postaci [...]
[...] sobie z taką dawką. Oczywiście zależy to też w dużej mierze od masy ciała człowieka jak i od innych czynników. Białka w odróżnieniu od tłuszczy i węglowodanów nie posiadają jako takiego "magazynu" w organiźmie.Np magazynem węglowodanów jest wątroba i mięśnie (w postaci glikogenu - o tym później) a tłuszczu tkanka tłuszczowa.Dlatego jeszcze raz [...]
[...] poprawia osiągi/wydajność Że co? Tak!. Myślicie, że ~20lat temu, w czym rozpuszczano kreatynę? Jeśli jeszcze kilka lat temu nie było kreatyny o takim rozdrobnieniu czy jakości jak teraz - ~20lat temu musiała nie dość, że smakować jak piasek - to jeszcze strzec gardło jak papier ścierny. Więc w wielu wielu badaniach kreatynę - dla lepszego [...]
[...] i daje ten bardzo ważny kształt litery V. Mięśnie szerokie są ważne zarówno patrząc z tyłu jak i z przodu - nawet wtedy gdy ich się nie napręża - i znacząco wpływają na jakość pozostałych pozycji pozowania. Mięśnie szerokie grzbietu można rozwinąć robiąc jakiekolwiek ćwiczenia ściągające. Która partia mięśnia i jak się rozwinie zależy od [...]
[...] dla ambitnego fightera. 3.Co to jest siła? Wielu krytyków treningu siłowego dla fighterów nie rozumie, że istnieje kilka rodzajów siły. Siła jest zwyczajowo definiowana jako zdolność do wykorzystywania mocy przeciwko oporowi . Ta prosta definicja nie jest jednak wystarczająca. Musimy przeanalizować bardziej szczegółowe rodzaje siły. Siła [...]
[...] i daje ten bardzo ważny kształt litery V. Mięśnie szerokie są ważne zarówno patrząc z tyłu jak i z przodu - nawet wtedy gdy ich się nie napręża - i znacząco wpływają na jakość pozostałych pozycji pozowania. Mięśnie szerokie grzbietu można rozwinąć robiąc jakiekolwiek ćwiczenia ściągające. Która partia mięśnia i jak się rozwinie zależy od [...]
[...] i daje ten bardzo ważny kształt litery V. Mięśnie szerokie są ważne zarówno patrząc z tyłu jak i z przodu - nawet wtedy gdy ich się nie napręża - i znacząco wpływają na jakość pozostałych pozycji pozowania. Mięśnie szerokie grzbietu można rozwinąć robiąc jakiekolwiek ćwiczenia ściągające. Która partia mięśnia i jak się rozwinie zależy od [...]
[...] różne substraty, BCAA docierają bezpośrednio z krwi do komórek mięśniowych, tam razem z innymi EEA nasilają syntezę białkową, gdzie zostają wbudowane do komórek mięśniowych jako dodatkowa masa mięśniowa. Aby nasilić i przyspieszyć syntezę białkową, powiększyliśmy BCAA do kwasu Makatowego i krystalizowaliśmy ( Total- Solution- Technologie/TST), [...]
[...] i daje ten bardzo ważny kształt litery V. Mięśnie szerokie są ważne zarówno patrząc z tyłu jak i z przodu - nawet wtedy gdy ich się nie napręża - i znacząco wpływają na jakość pozostałych pozycji pozowania. Mięśnie szerokie grzbietu można rozwinąć robiąc jakiekolwiek ćwiczenia ściągające. Która partia mięśnia i jak się rozwinie zależy od [...]
[...] kofeiny w poszczególnych kawach czy herbatach może się znacząco wahać i jest uzależniona od wielu czynników: W przypadku herbaty m.in. od odmiany, warunków uprawy, jakości roślin, warunków fermentacji, rodzaju herbaty (granulowana, liściasta, ekspresowa), marki produktu czy sposobu przygotowania. Ilość kofeiny w naparze zależy również [...]
[...] masy i siły mięśni. Mnie osobiście zainspirowały obserwacje członków mojej rodziny, z których wielu dożyło wieku 80-90 lat. Choć ogólnie cieszyli się niezłym zdrowiem, jakość ich życia ograniczała narastająca z wiekiem niedołężność. Pomiędzy trzydziestym a osiemdziesiątym rokiem życia zarówno siła, jak i masa mięśni może zmniejszyć się aż o [...]
[...] z lipoprotein wędrują do komórek tłuszczowych, gdzie ulegają zmagazynowaniu. W efekcie tej reakcji powiększają się zasoby tłuszczu podskórnego, co sprzyja pogorszeniu jakości sylwetki oraz rozmaitym zaburzeniom w stanie zdrowia. Inaczej natomiast kształtuje się sytuacja przy zwiększonej aktywności LPL w tkance mięśniowej. W wyniku [...]