Dzięki czytam i czytam i właśnie liczę kolejną miskę, z zalecaną ilością nabiału. Chleb piekę sama już od dłuższego czasu z mąli pszennej, żytniej i graham w równych proporcjach z siemieniem lnianym zarodkami pszennymi i orkiszem ale nie na zakwasie, po zakwasowym boli mnie brzuch. A z tłuszczem to samo tak wychodzi. Teraz będę się pilnować i [...]
Wczoraj był Dzień 94 DNT 1700 kcal 120B 150WW 68T Byłam wczoraj u rodziców i niestety zapomniałam wagi }:-( więc miska czysta i po śniadaniu już nie liczona i na oko niedojedzona. Miska: Depakine chrono 300 2x 1 tabl. Biotropil 800 mg 2x 1 tabl. Chleb żytni na zakwasie, masło, pasztet z dzika, plasterek sera żółtego, pomidory, młode ziemniaki, [...]
[...] cieszę z tych smaczków /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/05b284cdd3ca4ad3950180d86ebf96e3.png acha od razu wyjaśniam. Chleb piekę sama na zakwasie z żytniej razowej. Czasami są to chleby gryczane, owsiane..ale zakwas zawsze żytni (z gryki nie chciał mi się zrobić) Ogólnie dobrze się czuję na takim rozkładzie. Lubię i węgle (jestem straszny chlebożerca [...]
[...] stosuję w ogóle dosładzacza, a zakwasy daję dwa (kukurydziany i gryczany) w ilości łącznej jak w przepisie - wg uczonych w zakwaszaniu takie mieszanie polepsza właściwości chleba, szczególnie b/g. Wody zwykle zabiera mi ok. 0.5 szklanki - zauważyłam, że im trudniej mieszać (tzn. im gęstsze ciasto), tym lepsza wychodzi konsystencja po [...]
[...] Niemczech nie ma kaszy do jedzenia w sklepach. A jak jest to tylko gryka: paczuszka 500 gr kosztuje 4 euro. Jest bogaty wybór makaronów razowych żytnich oraz mąk żytnich a chleb piekę sama na zakwasie przywiezionym z polski. Włączam za to pokrzywę. Oczywiście się dostosuję do wszelkich wytycznych Rudej i zrobię wszystko aby była ze mnie dumna [...]
[...] ok 150 gram dziennie (jaja, chude mięso, ryby, nabiał max 150gram dziennie najlepiej wieczorem) Węglowodany ok 200 gram dziennie (ryż brązowy, kasze ale nie manna i kuskus, chleb prawdziwy razowy na zakwasie) Tłuszcze ok 70 gram dziennie (orzechy i nasiona, oliwa z oliwek, awokado) Daj sobie dwa tygodnie i obserwuj jak reaguje Twój organizm, na [...]
[...] fodmap jest ciezko o roznorodnosc ostatnio wpadalo wiecej owocow, ale nie byly to porazajace ilosci i zdarzylo sie to ze dwa razy a raz kukurydza kolba tak to jem glownie: - chleb bezglutenowy na zakwasie (moj) - kasze jaglana - ryz bialy i brazowy - ziemniaki gotowane, czasem pieczone - duze ilosci warzyw, bardzo kolorowo, duzo korzeniowych
[...] ryby tluste, z ptactwa kaczka, indyk, ges. Jajko W razowy nie wierze chyba ze sam go zrobiles, kupiles od babki na rynku lub w piekarni bio na zakwasie, tylko na zakwasie chleb powinienes jesc, jezli nie masz do niego dostepu to w ogole nie jedz. Przerzuc sie na owsianke, i ta tez zalewaj woda na noc przed spozyciem z dodatkiem lyzeczki [...]
Ja dzis pierwszy raz piekę chleb. Wlaśnie rośnie. Na zakwasie, żytnio razowy i pszenno razowy pół na pół. Tylko sie zastanawiam czy to takie ciasto gęste ma być, wyszlo mi jak ciastolina... Ten Twój pies to ma dobrze...
U Ciebie to nie będzie "lekka" redukcja... Ale od początku... Zupełnie nie rozumiem koncepcji areo i rower. Zacznij normalnie chodzić na siłownie, skup się na treningu z ciężarami (gotowce znajdziesz w treningu dla początkujących, wybierz coś dla siebie). Wziełeś dietę od kumpla i nie bardzo wiem, czego oczekujesz? Przecież diete układasz pod [...]
[...] placuszki z maki gryczanej z twarożkiem i truskawkami Obiad: potrawka meksykańska (moje dzieło, dam przepis, bo obłędne wyszło) z kaszą jaglaną, kapusta kiszona Kolacja: chleb żytni na zakwasie z polędwicą łososiową, 2 pomidory ze szczypiorkiem i siemieniem lnianym /SFD/2017/5/4/8e3d21c4602e49f8af87d65303297dac.jpg [...]
[...] przysiady sumo, unoszenie nóg na bok, wzniosy na palcach i rozciąganie na koniec). W poniedziałek wracam na siłownię. A dziś... dziś jadę na zakupy i kupię produkty na chleb żytni razowy na zakwasie i będę się bawić w piekarza. Przerażają mnie węglowodany, ale bardziej przeraża mnie to co piszecie, zwłaszcza to po napisała Marta (nie tylko [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
u mnie chleb żytni na zakwasie spokojnie leży w foli i tydzień, nigdy nie pleśnieje ( albo nie zdążył, bo zjadłam ;-) ) temp. w domu to ok 21 stopni, u mojej mamy w domu jest 25 stopni i wszystko pleśnieje jak nie trzyma w lodówce. a jeśli chodzi o ryż to moja miłość :-D mogę go jeść na słodko, słono i we wszystkim :-P
Makaron nie ma znaczenia, a chleb poki nie kupisz prawdziwego na zakwasie zytniego np to rowniez nie bedzie mialo znaczenia. Ciemny chleb rowniez dobrze moze byc na bazie pszenicy zabarwiony na ciemny kolor barwnikoem by klient myslal ze to zdrowszy wybor.
[...] z opadu, bola mnie plecy. Zawsze przy cwiczeniach na brzuch bardziej czulam plecy, nie wiem czy mam sie tym martwic. Prawdopodobnie technika jest zła. Dieta:jajka, chleb zytni razowy na zakwasie, ryz brazowy, karkowka, ligawa wolowa, maslo,olej rzepakowy tloczony na zimno,maliny. Bardzo ładnie Jednak staraj się zamienić olej rzepakowy [...]
[...] niestety nie ciekawa, jakościowo w miarę dobrze, ale ilości małe. Od paru dni kiepsko się czuje i nie mam apetytu, wciskać na siłę, czy mogę to przeczekać? Dieta jajka, chleb żytni na zakwasie, płatki owsiane, maliny,kapuśniak na żeberkach, podudzia z kurczaka, ryż brązowy, twaróg, jogurt naturalny, masło, oliwa z oliwek warzywa: papryka [...]
Witam, czy mozna wiedziec jaki chleb zajadasz? Widac czesto razowy na zakwasie? Ale jaki zytni czy jaki to? Sam czesto jem chleb, mieszkam tez w malym miescie - ale jakos nie ufam osiedlowym piekarnia. Dlatego wole jakis zytni z marketu, bo wiem co mam. Pozdrawiam.
Dzięki Obliques, że zajrzałaś mnie skontrolować. :-) Własnie z tym chlebem to nie wiem, jaki tutaj mam wpisywać w michę, bo to jest chlebek pieczony przeze mnie na zakwasie żytnim, z udziałem mąki żytniej pełnoziarnistej i mąki pszennej pełnoziarnistej + jest też trochę zwykłej pszennej. :-? No nie zawsze też mam czas upiec ten chleb, dlatego [...]