[...] kcal, b 100, w 170, t 70 będzie dobry na początek? Chleb - wiem, że najlepszy byłby własnej roboty i w najbliższym czasie mam zamiar zacząć sam go wypiekać. Obecnie stosuję chleb IG z tej piekarni http://piekarniahert.pl/produkty/pieczywo/ Do dzienniczka wpisuję inny bo takiego nie ma. Czy może jakiś inny chleb z tej piekarni byłby bardziej [...]
micha na dzis pytanko: cyz nie za duzo chleba? dorzucam tego chleba, bo mi brakuje wegli. czy lepiej bedzie jesli bede wiecej wegli z dodawala z czegos innego niz z chleba? chleb mam z piekarni bio na zakwasie zytni gruboziarnisty
[...] wolną kasę to sobie sprawię Dziś zjadłam: Niestety wywalam kaszę i ryż. Lubię, ale moje jelita chyba mniej No i w związku z tym, że właśnie zjadłam ostatnią kromkę mojego chleba, mam pytanie. Czy chleb na drożdżach to przestępstwo? Wiem, że tutaj się tego nie popiera, ale próbowałam robić żytni na zakwasie i cóż... zdrowo to on nie smakował. [...]
Taaa.... chleb żytni na zakwasie, a w składzie drożdże. To urósł dzięki czemu? Zgaduje, ze drożdżom - szybciej, taniej i bardziej przewidywalnie - zakwas kapryśny jest i czasu potrzebuje - więc na skalę produkcji masowej (chleb w worku) dobrego chleba żytniego, który urósł na zakwasie nie wyprodukujesz. Nie mam nic przeciw drożdżom - tylko po co [...]
Upiekłam dzisiaj chleb żytni razowy na zakwasie z "Co jedzą Ladies", ale chyba coś spsułam po drodze, bo jakaś taka blina wyszła, następnym razem wezmę inny przepis. Nie wiem jak mam pisać obciążenia do przysiadu plie bo najpierw robiłam z jedną sztangielką, a później z dwoma i wpisałam zsumowane obciążenie. [...]
[...] jesteś kulturystką, żeby sobie głowę tym zaprzątać, ale matką karmiącą i masz swoje prawa :-D Jakie węgle? Po pierwsze wywaliłabym ten pumpernikel, a zamiast niego wrzuciła chleb razowy na zakwasie, ewentualnie jakąś pełnoziarnistą Wasę (ale patrz na skład, bo obiło mi się o uszy, że polska wersja jakieś podejrzane składniki zawiera). Poza tym [...]
Środa, 08.07.2018 Kettlebells Swing 16 kg 3 x 10 Swing jednorącz, snatch z zejsciem w clean, squat, clean + press, pompka, wiosło - 1 min przerwy między seriami. 10 x L, 10 x P (12 kg) 8 x L, 8 x P (12 kg) 6 x L, 6 X P (12 kg) 4 x L, 4 x P (12 kg) 2 x L, 2 x P (16 kg) Scyzoryki 3 x 40 s Unoszenie nóg w leżeniu 3 x 40 s Przyciąganie kolan do [...]
potrzeba ci tluszczu rybiego, omega 3 sa ok, zreszta Marta ci przygotowuje liste odpowiednia, bedziesz miala z czego wybierac ale zawsze pamietaj ze naturalne zrodla sa lepsze. Oczywiscie surowki z oliwa z oliwek jak najbardziej ale nie przesadzaj Twarog jest mniej przetowrzony od rerka topionego a jakbys dostala twaro ze wsi z surowego mleka to [...]
[...] Przykrywamy drewnianą deseczką, owijamy kocami , można położyć ciepły czajnik itp. i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu w domu. Gdy ciasto urośnie spryskujemy chlebek wodą z mlekiem, nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy przez 15 minut z grzałką tylko od spodu, żeby chlebek jeszcze trochę urósł, a potem zmniejszamy [...]
Owoców się boisz, a miodu to nie? ;-) Pieczywo można, jeśli nie jest to podstawa diety, tylko dodatek i jest to dobry chleb żytni na zakwasie. Liczy sie bilans dobowy, czy nawet tygodniowy, a nie to czy zjesz truskawki o 18:23 ;-)
[...] w pracy: śledz, 2 pierogi, troochę kapusty z grzybami (grzyby to chyba mikroorganizmy były, albo ja ślepa jestem), 2 mandarynki 200 g mięsa z piersi kurczaka smażonego na kokosowym, ziemniaki 250 g, sos śliwkowy chleb (paskudny z Lidla, ale Starocie kupowało, a ono zytniego na zakwasie kiejm przez szmatę ruszyć nie chce), 2 jajka, awokado
Mnie małżonka piekła dobrą wersję na zakwasie. Oprócz tego piecze też grahamki. U mnie w dłuższej perspektywie chleb musi być! :-). Mogę odstawić na jakiś czas (ostrzejsza redukcja czy coś), ale nie wyobrażam sobie całkowitej rezygnacji
Witam:) Przepraszam, że wcinam się Wam w trakcie dyskusji, jest to chyba jednak właściwy temat na moje pytanie:) Upiekłam wczoraj swój pierwszy chleb (użyłam przepisu na chleb żytni razowy na zakwasie). Robiłam wszystko sumiennie, wyjątkowo nie improwizowałam (poza dodatkami) i wyszły mi dość osobliwe bochenki chleba (są dwa, może tego troszkę nie [...]