*żadne zdjęcie nie ma za zadanie reklamowania produktu, który się na nim znajduje(taka dopiska na wszelki;-)) Ładowanie udane w 100% 1. Po treningu 200g mocno rozgotowanego ryżu basmati, z cynamonem, vanilią, słodzikiem i jogurtem pitnym 0% o smaku mango-kokos. Do tego 30g odżywki. http://i.imgur.com/vXWae3c.jpg 2. Pieczone bataty(700g na [...]
Waga pokazala 72,700 czyli o 300gram mniej niz tydzien temu,wegli wiecej mniam mniam.A moge makarony czy nie,lub chleb ktory sama pieke na zakwasie,razowy albo orkiszowy nigdy bialy.
tak, już o wiele lepiej:-) co do zmiany to biały ryż na naturalny, no i ten chlebek graham, staramy się jeść produkty pełnoziarniste, chleb najlepiej upiec na zakwasie samemu, bo ten z piekarni może być syfiasty, chyba, że masz zaufanego piekarza :-PP
[...] Zrobię w folii (gdzie taką nić do pieczenia się w ogóle kupuje??). W folii zawsze wychodzi mi soczyste. W 99% przypadków mięso trzymam w piekarniku do wystygnięcia. Ja tam kupuję chleb w inter marche - żytni na zakwasie (z jakiejś niedalekiej piekarni), taki duży za 3,7zł, albo graham z lidla... Staram się nie jeść go dużo, ale lubię kanapki..
[...] słonecznik z tego, co kojarzę też średnio ok - zamiast rodzynek zjedz świeżych owoców - ryby super :-D - kurczaka fermowego raczej unikaj, chyba, że sporadycznie - warzywa super i strączkowe też :-D - chleb najlepiej piec własny na zakwasie - owoce ogranicz do 25 g fruktozy dziennie (tabletkę z zawartością fruktozy w owocach znajdziesz na forum)
[...] redukcyjnie nie było, ale masowo chyba też nie aczkolwiek mogło być lepiej... Dziś wchodzę na właściwe tory: Micha: 1. jajka, migdały, rodzynki, owies, oliwa 2. chleb orkiszowy na zakwasie, tuńczyk, oliwa, papryka 3. indyk, sos pomidorowy, ryż brązowy, mandarynka, jabłko,orzechy 4. ser, rodzynki, orzechy 5. orzechy, białko BTW ok [...]
Micha: 1. jajka, owies, rodzynki, sezam, miód 2. tatar, chleb orkiszowy na zakwasie, pomidor, małe jabłko, 3. ser, orzechy brazylijskie, miód, marchewka 4.tuńczyk, makrela, ryż basmati 5. odżywka, orzechy, mandarynki no i skosztowałam upieczonego przeze mnie sernika ogólnie czuję się grubsza niż przed redukcją nie wiem czy to możliwe aby w 3 dni [...]
Cześć. Dziewczynki, wczoraj upiekłam chleb żytni razowy (z mąki żytniej 2000), na zakwasie. Nie jestem pewna, czy tak, ma być, ale 2 kromki tego chleba ważą prawie 100 g, podczas gdy, 2 kromki kupowanego "razowca", mniej więcej, tej samej wielkości, ważą 50-60 g. Chlebek jest pyszny i bardzo syci. Tylko, że teraz będę jeść 1 kromkę do jajecznicy z [...]
[...] strączkowych zawierają kwas fitynowy który ogranicza wchłanianie składników odżywczych do krwiobiegu. Pozbyć się kwasu możemy przez mocenie, fermentację (dlatego razowy chleb na prawdziwym zakwasie jest taki zdrowy) lub poprzez dodanie soku z cytryny. Osobiście nie moczę a wcinam dużo płatków owsianych, które podobno są zasobne w kwas [...]
[...] ogorki w occie, marchewka TRENING * whey, brzoskwinie * ryz, maslo, pomidor, fasola, tunczyk, marchewka, fasolka szparagowa * maslo, jajka, szpinak, ser zolty musialam kupic chleb w piekarni (pani zareczala, ze z maki razowej, ale chyba nie na zakwasie), bo tamten do kosza poszedl od razu Zmieniony przez - dontknow w dniu 2011-09-13 21:31:27 [...]
Posiłek 1: - Chleb pszenny zamienić na razowy, najlepiej na zakwasie. - Ser żółty to z tych topionych? Mocno przetworzone sery wyrzuciłbym, a w okresie redukcji od czasu do czasu wrzucił białe. Posiłek 2: - Z makrelą wędzoną bym nie przesadzał. Nie jest rekomendowana, lepiej wrzucić świeżą rybkę. - Gotowe sałatki zawierają dużo chemii, nie znam [...]
Dieta. Co do diety to aktualnie miałam dość ryb i jadłam więcej nabiału, bo miałam ochotę. Ale wybieram nabiał z okolicznych OSM, krótko ważny, a nie pół roku. Chleb mam ze sklepu, ale bez żadnego cukru, syropu, słodzika, ale są drożdże mimo, że na zakwasie. Tłumaczę się chyba sama przed sobą:D Napoje: woda 3 l. pokrzywa x 3, kawa x 2 Suple: wit [...]
zjedz sam schab z pomidorami i masz juz mniej ww, po co ci ta pajda chleba i wiecej schabu :-) Po co? Chyba przyzwyczajenie z domu rodzinnego. U mnie w domu wszystko jadło się z chlebem, zupy, mięso, sałatki, surówki. Ja dla zdrowia zamieniłam chleb na razowy i zaczęłam sama piec żytni za zakwasie. Jak widać muszę nauczyć się jeść mniej chleba... [...]
Dzięki dziewczyny! Kiełbasa śląska to rzadkość - mąż kupił na grilla (ale zważyłam kawałek - było 75g). Staram się wszystko sama robić- właśnie pekluje mi się mięsko, a kiełbasa (w formie własnoręcznie zmielonego mięsa) czeka na doprawienie i wsadzenie w jelita:-) Chleb piekłam - od dawna piekę, tylko orkiszowy na zakwasie - tym bezglutenowym [...]
[...] ilość węglowodanów, tłuszczy i białka. 3. Chleb ze sklepu najlepiej zastąpić własnym, chyba, że masz sprawdzone, pewne źródło i pieczywo jest bez dodatków. Najlepiej szukać chleba żytniego na zakwasie. 4. Wafle ryżowe lepiej zastąpić lepszym źródłem węglowodanów, to nadal produkt wysoko przetworzony. 5. Jeśli wyliczyłaś sobie zapotrzebowanie, to [...]
[...] najlepiej po treningu siłowym lub na śniadanie. Mają to być owoce z cienką skórką, np jabłka oraz owoce jagodowe. Pozostałe źródla ww to pieczywo żytnie na zakwasie, również chleb chrupki wasa (ale tylko wasa, te pozostałe Sonko, czy jak mu tam to dobre nie jest), kasze (za wyjątkiem manny i kuskus), ryż, warzywa strączkowe. W każdym posiłku ma [...]
Na suwnicy nie rob ani teraz ani nigdy. I gdybym miala czyscic twoja diete zostala by tu tylko owsianka banan i chleb razowy i ten tez pod warunkiem ze na zakwasie... no niestety