do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
ja odpowiem: 1. zdrowe tłuszcze mają orzechy włoskie, archaidowe, laskowe, 2. kupne to zły pomysł. http://www.sfd.pl/Mas%C5%82o_orzechowe_by_life_styl-t446703.html zobacz to na pewno będzie lepsze rozwiązanie ;) (raz na jakiś czas) 3. oliwa to tłuszcz przeznaczony do spożywania na zimno, ale piec i smażyć też możesz choć nie jest to już tak zdrowe [...]
To widzę braki masz trochę w tej diecie. Smażenie polecałbym ograniczyć ewentualnie można używać oliwy z sprayu jak i innych rzeczy ale osobiście wolałbym gotować/piec/ gotować na parze żywność o wiele lepiej to wyjdzie niż smażenie. Płatki owsiane o 19 i mleko? W godzinach wieczornych nie pasuję. Mleko to cukry a cukrów powinieneś w miarę unikać [...]
Można Ci pomóc: - Wstęp do odżywiania - 10 rad na NIE dla początkującego - Czynniki warunkujące sukces w kulturystyce - Dla początkujących (dieta) - 10 wskazówek żywieniowych - Podstawy układania diety - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 - Co jeść w szkole - Dieta na każdą kieszeń - Dieta - ułóż sam/a - Low carb [...]
Polędwicę wołową próbowałem w renomowanych restauracjach i zawsze się kończyło na jednym kęsie. Jak ktoś nie lubię mięsa to nawet najlepsze mięso premium nie przejdzie. Placki robiłem z indyka. Fajna opcja, ale u mnie smażenie to tak dwa razy w tyg niezależnie na jakim źródle smażę, bo mam nadzerke żołądka i toleruje tylko mega krótkotrwałe [...]
Wcześniej miałem 4 posiłki dziennie Takie same jak teraz tylko ze 4 nie 5 -Sniadanie, 2 śniadanie,obiad,kolacja- I chciałbym prosić o rady specjalistów na ustalenie mi diety takiej abym mógł złapać trochę masy mięśniowej i tłuszczowej (tą spalę na silownii) na godziny 5.30 - 15.00 - 16.30 - 18.30 - 21.00 (2 Śniadanie szkolne jest raczej [...]
Jedno małe ale - co chcesz smażyć? Na diecie powinno się ograniczyć smażenie do minimum, a najlepiej nie smażyć nic. Jeżeli jednak chcesz bardzo smażyć (od czasu do czasu) to proponuję pam cooking spray. Jeżeli chodzi o jajecznicę to chyba nic ci się nie stanie, jeżeli podsmażysz ją na oliwie z oliwek. Są kraje, gdzie smażenie na oliwie z oliwek [...]
jak będzie to krótkie i mało intensywne smażenie to masło / oliwa się sprawdzi. jak będzie to długie i intensywne smażenie to masło klarowane / olej kokosowy / smalec / olej rzepakowy
2013-11-16 sobota - DNT Cykl - 10 / dzień - 27 po wczorajszym treningu dość spora obolałość w barkach i nogach, dziś uderzyły dość mocno domsy po czwartkowym treningu klatki PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 91,7 Waga tłuszczu 10,4 Sen 8,0 Zapotrzebowanie [...]
[...] Obiad -Pierś z kurczaka -ryż -surówka -napój kubuś po co? B 33 W 25 T 7 Trening -Banan 2 obiad -mintaj smażony WTF? wywal to smażenie; grill albo pieczenie, ale NIE SMAŻENIE i to po treningu... -ryż -surówka B 22 W 25 T 4 Kolacja Twaróg z koperkiem Oliwa 2 łyżki BTW. Tłuszcze pewnie mogą być większe zależy jak mama smaży : P [...]
Posiłki są, wpiski są- dziennik żyje i to jest ważne, a najważniejsze, że ćwiczysz i się nie poddajesz:-) Co tam dobrego przez weekend?:-) Świetny film z ustawki- chylę czoła! Dzięki!:-) Trzeba coś robić - bo w końcu bym zwariował ;) Filmik z ustawki jakby ktoś nie widział jeszcze : https://www.youtube.com/watch?v=DXUmY_uUHRk Tomek - weekend minął [...]
temp. na pewno nie przekracza 100 stopni, przy czym podczas smażenia tę temperaturę spokojnie przekraczasz. Ja tej jajecznicy nie smażę, tylko podgrzewam cały czas mieszając i w momencie jak się zetnie na tyle że zgęstnieje to przerywam grzanie więc temperatura myślę że nie przekracza ok. 80 stopni ;) Zmieniony przez - deka87 w dniu 2018-03-27 [...]
Smażenie na oliwie z oliwek extra vergine nie jest wskazane. Do smażenia jest zwykła oliwa z oliwek, jeśli już o to chodzi. Najlepiej jest jednak smażyć na tłuszczu ze słoniny (stopić tyle, ile potrzeba), smalcu, łoju, etc. Można też smażyć bez niczego, ale to jednak gorzej smakuje. Lisuu- Stosunek nasyconych do jednonienasyconych powinien być [...]
Machida jak to czym się różnią w jednym smażysz krótko i nie na maxa (chociaż można też na maxa) drugie smażenie jest dłuższe aby potrwa się usmażyła i powstaje większa temperatura
5. śmietany? a kto tu uwzględnia śmietanę? ;o twaróg podlewasz mleczkiem/jogurtem co by nie było suche dodajesz cebulki czy innych warzyw dodajesz oliwę i jesz jak Ci smak oliwy nie pasi to wypij osobno, na łyżce do gęby i przepić wodą 4.mintaj git jak przyrządzać? smażenie to najgorsza opcja zresztą smażenie z reguły wymaga tłuszczu a nie po to [...]
Smazymy na tluszcach stalych (masło,smalec) lub wlasnie dobrym oleju zrepakowym z pierwszego tloczenia, albo oleju KOKOSOWYM Pamietaj aby raczje smazenie nie bylo dlugotrwale, do dlugotrwalego barzdiej nadawal bedzie sie smalec a do krotko jak np. jajecznica malso czy olej. A tak na ogol to: gotuj/paruj/piecz/griluj na koncu smaz. I staraj sie [...]
Sachem - dzięki za info, właśnie mi chodziło bardziej o to smażenie... A co do lodówy to nie ma tam takiej informacji, tylko w suchym mejscu w temp. pokojowej