08.01.2010 Wypiska z czwartkowego treningu klatki, ale po kolei : Środa masakra, nie pod względem zabiegania a...nudy – pojechałem do laboratorium i przez 4h stałem nad tą oto aparaturą i pilnowałem by temperatura nie była niższa niż 120 stopni. Przy okazji pod wyciągiem nawdychałem się jakiegoś gówna, od którego dostałem dziwnego [...]
Białko to białko, procesy biochemiczne są takie same nie ważne czy mleku, mięsie czy serwatce. Oczywiście w różnym tempie. Przy dość długotrwałej obróbce w wyskokich temp. białko ulega denaturyzacji,pękają wiązania między cząsteczkowe. Krótkie smażenie ciastek, omletów na patelni jeszcze ujdzie. Zmieniony przez - popuri w dniu 2013-02-17 09:57:25
a czemu bez ziemniaków, smażenie też nie jest złe, tylko nie panieruj w bułce i mące, a np. w samym jajku. Jesteś pewna, że to co ci zostawili ważyło 40g? Więcej ważą 2 plasterki sera żóltego. A 500 kal to ma moje śniadanie. A 2 g na kg to w twoim przypadku 132g a nie niecałe 100. Słuchaj się Rudej i podbijaj kalorie. Masz jeszcze 1300 do [...]
Łopatkę ze śliwkami robiłeś jak schab ze śliwką?? Czy jakoś inaczej? JAK!? :-) Piekłem wczoraj szynkę w przyprawach (jakiś mix przypraw z tygodnia azjatyckiego) - jeszcze nie jadłem, ale nie miałem weny do komponowania własnej mieszanki. Jeszcze tego nie jadłem - dopiero na kolację.. Sam nie wiem co to wyszło. MaGor, a co sądzisz o oleju [...]
piątek sobota niedziela Tak wygląda ułożona dieta i plan treningów. Proszę o opinie fachowców co o tym sądzą i czy mogą zacząć ją stosować. Proszę też o doradztwo w kwestii suplementacji monohydratem kreatyny. Interesuje mnie jeszcze w jaki sposób przyrządzacie mięso i ryby tzn, czy je gotujecie czy smażycie i na czym? czy smażenie nie zaburzy [...]
Nie bede przesadzal i korekty bedą w tej fazie ostrozne 1-do owsianych dodaj rodzynki i nasiona ( tylko owsiane bez cukru), 2-prozdrowotniei dietetycznie traktujac warto choc smazenie kontaktowe tez przejdzie 3-DOSKONALE ale raczej bez obrobki termicznej, gotowane polecam brokuly 4-cena o niczym tu nie stanowi, w twoim stanie woda i zielona [...]
No więc odczucia: -Trening wchodzi, słabiej pompuje partie, ale za to każdy trening idzie w całość i trwa znacznie krócej niż zazwyczaj. -Po wykrokach i bieganiu mega zakwasy, przede wszystkim pośladki. -Martwi mnie złe samopoczucie w godzinach popołudniowych, w takich sytuacjach kawa z 2 łyżeczkami cukru(16g) działa jak zbawienie. Czuje sie [...]
Zestawienie kilku niesprzyjających elementów pogarsza w konsekwencji ogólną sylwetkę. Na pociesznie powiem Ci, że nie jesteś wyjątkowa, zdarza się często. Problem pierwszy, masz całkiem sporo fatu, tutaj działanie standardowe czyli rozpisać konkretną dietę(http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBI%C4%86_-t922820.html), wstawić [...]
Jak będzie mi się nudziło to Wam strzele kiedyś filmik jak robie normalny obiad, ale zwykle jest taki rozpyerdol, że sprzątam 15 minut po gotowaniu . Mąka ma bardzo dobra wartości odżywcze, niski ig, dużo WW złożonych, wogóle nie przypomina mąki zwykłej, pełno w niej takich "smieci" Aha, kupiłem w realu, była na półce z mąkami za 3 zeta [...]
@ Andrzey http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2123 ^^link do przepisu, tylko nie żałuj twarogu, dzisiaj z jeden paczki kaszy (100g) wyszło mi 5 kotletów, ogólnie to pychotka, tylko nie wiem jak tam smażenie na oleju w diecie na masę, Pozdrawiam.
ma ktoś jakiś pomysł co można zrobi z tych składników : kawałek surowego łososia, troche kurek (grzyby) ryż, warzywa mrożone, sałata , rzodkiewka ? odpada smażenie.. tylko gotowanie. jakoś nie mam pomysłu. aha i mam jeszcze sos do łososia (kefir+koncentrat pomidorowy+czosnek+przyprawy).
Nie, pytałem o smażenie, o temperaturę, kiedy uszkadzają się wielonienasycone kwasy tłuszczowe. A mam temperaturę na kuchence (do smażenia), więc jakby łatwo mi to ustalić ;)
Kwercetyna - mały skarb ukryty w cebuli Ciekawe, że osiemdziesiąt siedem procent dorosłych Amerykanów twierdzi, że lubi cebulę. Ciekawe też jak to wygląda u nas w Polsce. Można to wszystko wyjaśnić tym, że jest bardzo atrakcyjnym smakowo dodatkiem do wielu potraw. To o tyle pozytywne zjawisko, że jest ona bogata w związki siarkowe zwane [...]