Jak wyżej - teraz śmialo jedz i się nie przejmuj - są święta i na stołach głownie wedliny królują . Jeśli masz pewność że są to wędliny z wyższej półki ( lepsze jakościowo ) to tym bardziej się nie opieraj do salatki :) . Na co dzień unikaj chyba że masz możliwośc samemu robić ( wedzenie , gotowanie , smażenie )to wtedy jedz jak cię najdzie [...]
rano nie dam rady jeść wegli. 5 jajek mnie zatyka. przed treningiem mogę walnąć woreczek kaszy (100g) i po treningu np ryż brązowy też 100g. myślę, że z kaloriami jest w miarę dobrze waga powoli spada,mięśnie lepiej widać, ale zaraz się pobawie i sprawdze dokładnie tym sposobem co kolega wyżej podał. (jeśli mi się uda, kiedy nie wyszło :D) nie [...]
1)twoj cel? 2) oliwa ma tyle samo kalori co ole ale jest znacznie zdrowsza co do smazenia- niestety jest bardziej naraznona na rozpad w wysokich temperaturach, podczas b. dlugiego smażenia (tak nawiasem) Jednak smażenie ryby nie trwa dlugo
Dzięki za odpowiedź, od czasu do czasu smażę na oleju kujawskim i pytam się czy olej kujawski do smażenie się nadaje. Odnośnie grillowania - czy np kiełbasa śląska z grilla jest tłusta? Jak grilluje to troche tłuszczu zn niej zawsze wycieknie a gdy jest juz gotowa do spożycia to zawiera tłuszcz? czy mozna smiało ja jeść na redukcji taką z grilla?
To, że nazwiesz coś kebabem nie oznacza, że jest niezdrowe, czy niegatywnie wpłynie na naszą sylwetkę. Skoro weźmiesz pierś z kurczaka, pokroisz w kawałki i usmażysz, czy upieczesz, to będzie dalej zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei [...]
A cóż chcesz tam "przerabiać pod tłuszczem" do końca roku? Masz mięśnie i masz tłuszcz. Spalić nadmiar tłuszczu 2-3 miesiące a od nowego roku wskakujesz na masę. Dieta słaba, smażenie mięsa codziennie odpada, majonez out, za dużo nabiału, pasuje jakąś rybę wrzucić, uzupełnić jakimiś zdrowymi tłuszczami, popracuj nad tym.
Tak. zdecydowanie należy wliczać w bilans kcal diety tłuszcze, które użyliśmy do smażenia. Nie znikają one i nie wyparowują bo to nie jest woda. Większość wsiąka w produkt w większym lub mniejszym stopniu . Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Tłuszcze do smażenia: [...]
Mała ilośc posiłków to spowolniony metabolizm. A co za tym idzie przy duzym wysiłku fizycznym/intensywnosci mozesz nie chudnąc. Przynajmniej 5 posiłków dziennie. Jak masz 3 to kazdy podziel na dwa, reszte zostaw na później ... Nie chcesz sie zdrowo odzywiac, to przynajmnije powiedz mamie, by przyrzadzała ci potrawy w zdrowy sposób (schabowy bez [...]
Generalnie nie wiem czy w kuchni przeciętnej osoby jest coś takiego jak długie smażenie, jak i jak ktoś ma jakikolwiek kunszt kulinarny, to zapewne wie, że mięso powinno robić się w stosunkowo niskich temperaturach. Co do oliwy, do smażenia jakiegokolwiek nadaje się super, jednak jest jedno ale, o ile ktoś kupuje na prawdę dobra oliwę - nie po to [...]