...
Napisał(a)
Potrzebuję do każdego 30g tłuszczy. Jeżeli mięso podsmażam na 10g to z łychy mam walnąć 20g oliwy czy jednak 30?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
20, oliwę ze smażenia również wliczasz, jakby nie patrzeć to 90 kcal
...
Napisał(a)
Tak. zdecydowanie należy wliczać w bilans kcal diety tłuszcze, które użyliśmy do smażenia. Nie znikają one i nie wyparowują bo to nie jest woda. Większość wsiąka w produkt w większym lub mniejszym stopniu .
Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
Tłuszcze do smażenia: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Smażenie samo w sobie jest jak najbardziej dobrym jakościowo sposobem obróbki.
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-02-02 16:22:10
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-02-02 16:24:57
Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
Tłuszcze do smażenia: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Smażenie samo w sobie jest jak najbardziej dobrym jakościowo sposobem obróbki.
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-02-02 16:22:10
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-02-02 16:24:57
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
podsmaż na minimalnej ilości a 20g weź na zimno np. olej lniany, oliwa z oliwek
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Przede wszystkim polecam zapoznać się z podstawowymi zasadami smażenia. Istotny będzie dobór odpowiedniej patelni. Warto wydać trochę więcej na nią i w zasadzie nawet nie trzeba dawać tłuszczów do smażenia. Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na zimno. Najlepiej olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Można również użyć oleje w sprayu do smażenia, np. coś takiego:
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły