zalecane jest robic w przedziale 130-150max
2. czy 2400 kcal nie bedzie na mnie za duzo, skoro np solaros masz na 0 2800( gdzies tak wyczytałem)
oblicz sobie ze wzoru swoje zapotzrebowanie na 0
bedziesz widzial mniej wiecej ile potrzebujesz kcal
potem odejmij tyle ile uwazasz za konieczne (z reguly na pocztek 200-300kcal)
niektorzy obcinaja po 500 czy 1000 - ale sa rozne przypadki
musisz sprawdzic na co dobrze reagujesz - na jakim deficycie bedzie 'lecial' fat
3. czy olej do smazenia skoro wsiaka w kurczaka to wliczac do kalorycznosci??
rozgrzej patelnie do odpowiedniej temperatury i wtedy wrzuc kuraka - ilosc oleju/oliwy 'wsiaknietego' zmiejszy sie drastycznie
ja nie wliczam - z reszta daje max 10ml ktore i tak zostaje na patelni
czesc znajdzie sie w kuraku zapewne ale nie jest to duzy %
...tak mi sie wydaje
co innego jesli smazyc na glebokim tluszczu i nie wiadomo ile
ja wrzucam doslownie na 5min i gotowe
dostales wiadomosc na @
jesli tak to odpisz!
Zmieniony przez - solaros w dniu 2010-05-25 22:16:10
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html