SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Co po diecie kopenhaskiej?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 245679

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 658 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5426
Ha! Jednak zamówię , bo w piatek bedę upadlać się po knajpach krakowskich. Przepis wykorzystam na następnym ładowaniu, bo brzmi pysznie.
A ktoś pytał o przepis na sernik. Mam go z Atkinsa, ale trochę przerobiłam.
W oryginale było:
1kg sera zmielonego
20 jaj
250g masła
1 łyżka fruktozy
1 łyzka maki ziemniaczanej
garść migdałów, ew zapach migdałowy
Moje zmiany:
10 jaj
0,5 kostki masła
4 łyzki oliwy z oliwek.
Jajek spoko wystarczy, a oliwy po upieczeniu nie czuć, a jednak jest trochę dobrego tłuszczu. Taki sernik jem tylko ja w domu, nikt mi nie wyżera, bo niesłodki jest. Kiedyś posypywałam słodzikiem, ale to niezbyt dobre. Jak mam humor poczęstować kogoś z domowników to dosypuję więcej (2 łyżki) fruktozy i już wtedy im smakuje. Jak jem sama to wystarcza na ponad tydzień ( trzymam w lodówce) Jeden kawałek jest b sycący, bo to masa białka i sporo tłuszczu, a b. mało węgli ( łyzka fruktozy i łyzka maki ziemn. na 1 kg sera to proporcje do zaakceptowania nawet na CKD moim zdaniem) Czy jakieś pytania macie lub komentarz do tego sernika?
Ja go jem

---NIech MOC będzie z Wami---

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 739 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 638
Taki bez cukru?

Precz z dietą!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 658 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5426
no... z fruktozą!

---NIech MOC będzie z Wami---

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 44 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 419
Wydaje się być pyszny. To jeszcze mi powiedz na jaką to blaszkę, dużą czy małą i jak długo ma siedzieć w piekarniku i w jakiej temperaturze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 658 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5426
mała blaszka, wtedy jest wyższy. Jak dasz średnią to wyjdzie taki placek płaski. Temp 150-180 zmieniam w zależności od zarumienienia i czas też
tak na oko to 45 min, ale poprostu metodą doświadczalną dobierzesz optymalnie!

---NIech MOC będzie z Wami---

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 6434 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 22173
sie sprubuje upiec

Napis na grobie by mnie cieszył: Nie byle kto,bo byle czym się cieszył

- mafia tadkow niejadkow -

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 739 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 638
Co to jest 1 łyzka fruktozy, zdaje mi się ten sernik niesłodki

Precz z dietą!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 6434 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 22173


bosz zaś narzekasz?

Napis na grobie by mnie cieszył: Nie byle kto,bo byle czym się cieszył

- mafia tadkow niejadkow -

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 658 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5426
Acha, białka oddzielam od żółtek i ubijamm, dodaje na końcu.
niesłodki oj niesłodki
SMACZNEGO

---NIech MOC będzie z Wami---

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 145 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 661
Olago, jakby posypac taki sernik szczypiorkiem, bedzie twarogowa tarta

AngieB

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

olej arachidowy czy kukurydziany ?

Następny temat

Ryz YS Płatki ryzowe

WHEY premium