SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

---TANIE KUPOWANIE---

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1526048

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Luk122


Swoją drogą tu się rodzi logiczne pytanie czy lepiej sprzedawać filet po 20zl czy lepiej nie sprzedawać po 30zl xD


Jeśli koszt wyprodukowania 1 kg kury będzie wyższy, niż 20 zł czy nawet mniej, to na pewno zaczną sprzedawać go poniżej kosztów, żeby tylko ziomek z siłki miał co dodać do ryżu

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19327
Polecam Ci obczaic na FB grupy typu beka z szefów. W wielu takich miejscach koszt "produkcji" jest niski tak samo jak te pieniądze które płaci się pracownikom.

To przypomina trochę sytuację z suplementami. Koszt importu prochu to często kilka dolarów. Koszt skacze o 10procent to i ceny skaczą.o 10procent. Tylko różnica jest taka, że koszt importu skacze z 5dolarow na np 5.5 a cena w PL skacze z 35zl na 42 ;)

Najbardziej jaskrawo widać to na branżach gazowej czy paliwowej w których firmy notują rekordowe zyski.

Oczywiście moze być tak, że firmy z dobrego serca sprzedają nam mięso czy sery po minimalnych marżach ale życie pokazuje, że jest nieco inaczej ;))
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2722 Napisanych postów 8344 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 100293
U Was w marketach też takie pustki z mięsem? Już się zaczyna panika że mięsa nie będzie bo ktoś tam rzucił tematem...

Kompleksowe prowadzenie online.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19327
Nie. Normalnie jest mięso.
Problem jest z logistyką i powie to każdy kto pracuje w markecie.
Ewentualnie ktoś chce znów zasiać panikę jak z cukrem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 573 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7625
Michalek83
Arikes
Wolę kupić 100g łososia który ma 26g białka za 11zl niż kurczaka za 32-35zł/kg i też nie wiadomo czy świeży kurak.


No to ekonomicznie... Bardzo ;) za 1g białka z łososia płacisz 42gr, za 1g z piersi (nawet licząc po Twojej kosmicznej cenie 35zl) 16gr.




Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2022-09-04 10:53:11

Może ale białko z łososia według mnie jest 100x lepsze niż kurczak i zdrowsze.

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 573 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7625
Wolę kupić 100g łososia który ma 26g białka za 11zl niż kurczaka za 32-35zł/kg i też nie wiadomo czy świeży kurak.

No to ekonomicznie... Bardzo ;) za 1g białka z łososia płacisz 42gr, za 1g z piersi (nawet licząc po Twojej kosmicznej cenie 35zl 16gr.






Może ale białko z łososia według mnie jest 100x lepsze niż kurczak i zdrowsze.
Jakby mówić tylko o ekonomi a nie o jakości to najtańsze są parówki wieprzowe ale każdy wie że to syf


Zmieniony przez - Arikes w dniu 2022-09-04 12:17:19

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 573 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7625
Odp michalek83
Wolę kupić 100g łososia który ma 26g białka za 11zl niż kurczaka za 32-35zł/kg i też nie wiadomo czy świeży kurak.

Michalek83:
No to ekonomicznie... Bardzo ;) za 1g białka z łososia płacisz 42gr, za 1g z piersi (nawet licząc po Twojej kosmicznej cenie 35zl 16gr.






Może ale białko z łososia według mnie jest 100x lepsze niż kurczak i zdrowsze.
Jakby mówić tylko o ekonomi a nie o jakości to najtańsze są parówki wieprzowe ale każdy wie że to syf
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl.
Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza.

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21556 Napisanych postów 30788 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870525
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19327
Arikes
Odp michalek83
Wolę kupić 100g łososia który ma 26g białka za 11zl niż kurczaka za 32-35zł/kg i też nie wiadomo czy świeży kurak.

Michalek83:
No to ekonomicznie... Bardzo ;) za 1g białka z łososia płacisz 42gr, za 1g z piersi (nawet licząc po Twojej kosmicznej cenie 35zl 16gr.






Może ale białko z łososia według mnie jest 100x lepsze niż kurczak i zdrowsze.
Jakby mówić tylko o ekonomi a nie o jakości to najtańsze są parówki wieprzowe ale każdy wie że to syf
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl.
Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza.


Spoko. To odbierz te ćwiartkę kurczaka i daj znać ile tam było mięsa ;) próbowałem tak jeść i cenowo wychodziło to samo.

No i podbijamy pytanie czym różni się gram białka z ryby od grama białka z kurczaka.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1342 Napisanych postów 3490 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 54777
prz1993
Ktoś mi wytłumaczy czym się różni białko z łososia od białka z kury?


Pytaj kolegi Arikes. To znawca ile razy jakie białko jest lepsze od białka kury. ;)
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ryz z mintajem by Malinowa

Następny temat

Tatar z łososia by Malinowa

WHEY premium