Szacuny
1
Napisanych postów
2050
Wiek
40 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
25879
deja vu
schab po upieczeniu waży mniej niż przed pieczeniem - odparowała woda.
Więc możesz zważyć przed upieczeniem, a potem obliczyć proporcjonalnie do wagi upieczonego, albo ważyć po upieczeniu i liczyć jako schab pieczony.
Tak samo jest w potreningu z piersią kurczaka - jest surowa - mniej kalorii i gotowana - więcej białka i kcal
Szacuny
1
Napisanych postów
2050
Wiek
40 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
25879
wiecie co wolałabym liczyć po prostu surowy tak jak do tej pory , a zwróciłamm uwage na ten pieczony bo wiele osób w miskach ma policzony pieczony i mnie to zastanowiło
Szacuny
1
Napisanych postów
7385
Wiek
38 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
27960
jeśli przed obróbką kawał mięcha ważył 1kg i miał 100 kcal na 100g, a po obróbce waży 500g, to już ma 100kcal na 50g :) w przybliżeniu, nie biorąc pod uwagę tego nieszczęsnego wytapiającego się tłuszczu. Ilość mięsa w mięsie musi się zgadzać!
There's been a mistake.
You've accidentally given me the food that my food eats.