Zdjęcia w moich dziennikach są mojego autorstwa i stanowią moją prywatną własność. Nie zgadzam się na ich publikowanie w jakiejkolwiek formie poza tym tematem
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2011:
http://www.sfd.pl/konkurs/filonka_podsumowanie_str69-t725666-s69.html#post8
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2013: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_KONKURSU_PS_2013/FILONKA-t953383.html
Aktualny dziennik;
http://www.sfd.pl/filonka/DT__2013_redukcji_ciąg_dalszy-t955419.html
If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.
NO MORE EXCUSES!!
super
dzięki redcow
zrobiłam sobie dziś badanie poziomu cukru i miałam wyniki:
na czczo: 84 mg/dl
10 minut po treningu: 97 mg/dl
jest tak jak napisała obliques
Po treningu masz wiecej cukru bo zniszczone włókna mięśniowe zamieniasz na glukoze
i pewnie jeszcze przez jakiś czas rośnie poziom cukru, dlatego wtedy w Wielki Piętek miałam przekroczoną normę, bo badanie miałam jakąś godzinę po treningu
Zdjęcia w moich dziennikach są mojego autorstwa i stanowią moją prywatną własność. Nie zgadzam się na ich publikowanie w jakiejkolwiek formie poza tym tematem
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2011:
http://www.sfd.pl/konkurs/filonka_podsumowanie_str69-t725666-s69.html#post8
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2013: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_KONKURSU_PS_2013/FILONKA-t953383.html
Aktualny dziennik;
http://www.sfd.pl/filonka/DT__2013_redukcji_ciąg_dalszy-t955419.html
If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.
NO MORE EXCUSES!!
a masz gume w domu do pomocy w podciaganiu
jak to się sprawdza?
gumę mam ale krótką, nie nadaje się, już kiedyś strzeliłam sobie nią po plerach, nie chciałabym powtórki
Zdjęcia w moich dziennikach są mojego autorstwa i stanowią moją prywatną własność. Nie zgadzam się na ich publikowanie w jakiejkolwiek formie poza tym tematem
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2011:
http://www.sfd.pl/konkurs/filonka_podsumowanie_str69-t725666-s69.html#post8
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2013: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_KONKURSU_PS_2013/FILONKA-t953383.html
Aktualny dziennik;
http://www.sfd.pl/filonka/DT__2013_redukcji_ciąg_dalszy-t955419.html
If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.
NO MORE EXCUSES!!
TRENING
link do poprzedniego takiego treningu
https://www.sfd.pl/_L_filonka/starcie/runda1-t655141-s79.html#post5
DIETA
na koniec kwiatek z Czech
Zdjęcia w moich dziennikach są mojego autorstwa i stanowią moją prywatną własność. Nie zgadzam się na ich publikowanie w jakiejkolwiek formie poza tym tematem
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2011:
http://www.sfd.pl/konkurs/filonka_podsumowanie_str69-t725666-s69.html#post8
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2013: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_KONKURSU_PS_2013/FILONKA-t953383.html
Aktualny dziennik;
http://www.sfd.pl/filonka/DT__2013_redukcji_ciąg_dalszy-t955419.html
If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.
NO MORE EXCUSES!!
a good plan today is better than a perfect plan tomorrow
---------------
II etap redukcji-http://www.sfd.pl/Margot:_uparta_i_zmotywowana_wg._cortuni_-t739823-s43.html#post8
przechodzę do pytań, zacytuję to co znalazłam o diecie Atkinsa
Produkty zakazane w diecie Atkinsa to:
-mąka biała, ryż, mleko, wszystkie produkty zawierające cukier oraz sam cukier, koncentraty, np.: w postaci soków, wszelka żywność która jest wysoko przetworzona. W fazie I należy także ograniczyć owoce i produkty zawierające skrobię. Warzywa znacznie bardziej sprzyjają w prowadzeniu diety Atkinsa niż owoce. Wiele owoców ma wysoki indeks glikemiczny oraz sporo węglowodanów. Ale są owoce które właściwie można jeść bez ograniczeń. Truskawki, maliny, jagody, jeżyny mają bardzo niski indeks glikemiczny, mało węglowodanów dlatego są dobre podczas stosowania nie tylko diety Atkinsa, ale także diety South Beach, czyli dieta Plaż Południowych, a także można je jeść w dużych ilościach podczas stosowania ogólnie jakiekolwiek diety.
Warzywa, które można jeść:
Sałata, szpinak, pietruszka, szparagi, pora, kapusta, kalarepa, cebula, dynia, pomidory, fasola szparagowa, botwinka, rzepa, jarmuż, groszek cukrowy, cukinia, kapusta zwykła, cebula, dynia, pory. Przyrządzając warzywne dania pamiętajmy o tym by gotować je jak najkrócej, a jeszcze lepiej
FAZA I - Faza przygotowawcza
To początek walki z nadwagą. Przez pierwsze dwa tygodnie stosowania programu można stracić nawet do 7 kilogramów. Dzięki zastosowaniu kilku prostych kroków, można przekształcić organizm w „maszynę”, która będzie efektywnie spalać tłuszcz. Celem tego etapu jest przestawienie organizmu ze spalania węglowodanów na spalanie tłuszczów. W ten sposób stopniowo pozbędziemy się nagłych ataków głodu i będziemy w stanie szybko tracić zbędne kilogramy.
Podczas pierwszej fazy zaleca się ograniczenie ilości przyjmowanych węglowodanów do 20 gram dziennie. Należy spożywać 3 większe posiłki lub 4-5 mniejszych, z przerwami nie dłuższymi niż 6godzin. A oto lista produktów, które można jeść:
•produkty bogate w proteiny: wszystkie gatunki mięsa (kurczak, indyk, wieprzowina, wołowina), jaja, owoce morza,
•produkty bogate w tłuszcze: oliwa z oliwek, olej roślinny, masło, awokado, majonez,
•niskowęglowodanowe warzywa, głównie zielone warzywa liściaste (powinny stanowić one większość z 20 gram zalecanych węglowodanów dostarczanych organizmowi, lecz ich ilość nie powinna przekraczać 3 szklanek),
•inne (dawka dzienna): 10-20 oliwek, porcja bezcukrowej bitej śmietany lub kilka łyżeczek niesłodzonej śmietanki do kawy, 3 łyżki soku z cytryny lub limonki.
śmietana u mnie odpada? Jakoś tak mało tych warzyw, faktycznie tak mam ciągnąć przez dwa tygodnie, czy tydzień wystarczy?
FAZA II Faza dalszej utraty wagi
Podczas trwania tego etapu diety Atkinsa stopniowo zwiększamy ilość węglowodanów w menu. Możemy już wybierać spośród bogatszego wachlarza produktów. Spadek wagi nie jest aż tak gwałtowny, jak podczas fazy przygotowawczej, jednak wciąż jest zauważalny. Etap ten trwa do momentu, aż pozostanie nam około 2-5k zbędnych kilogramów. Podczas pierwszego tygodnia tej fazy uzupełniamy węglowodany w menu o dodatkowe 5 gram w stosunku do fazy pierwszej. Po tygodniu dodajemy kolejne 5 gram i stosujemy taką ilość przez kolejne 7 dni. Postępujemy dalej zgodnie z tą zasadą, aż przestaniemy chudnąć. Należy pamiętać, że jeśli produkty z nowego menu powodują ponowne przybieranie na wadze lub wzmożenie apetytu, trzeba je odstawić.
Właściwie, ten etap diety tylko nieznacznie różni się od fazy przygotowawczej, jednak warto pamiętać, jakie produkty możemy stopniowo dodawać do menu, a są to:
•biały ser,
•warzywa zawierające skrobię,
•owoce,
•rośliny strączkowe,
•pełnoziarniste przetwory.
Dodatkowe 5 gram węglowodanów znajduje się w następujących produktach:
•125 gram mozarelli lub białego sera,
•pół szklanki serka wiejskiego,
•pół szklanki kremówki.
no właśnie, do tej fazy powinno się przechodzić jak zostanie 2-5 kg, a ja bardzo wątpię, aby nawet przez dwa tygodnie I fazy zgubiła 15kg, będę mogła dorzucać, to co wymieniono, czy strączki i warzywa zawierające skrobie jednak mam sobie podarować?
a o III i IV etapie to nie wiem kiedy pogadamy, chyba dość odległy termin byłby na tę fazę przewidziany
Zdjęcia w moich dziennikach są mojego autorstwa i stanowią moją prywatną własność. Nie zgadzam się na ich publikowanie w jakiejkolwiek formie poza tym tematem
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2011:
http://www.sfd.pl/konkurs/filonka_podsumowanie_str69-t725666-s69.html#post8
Podsumowanie konkursu Przemiana sylwetki 2013: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_KONKURSU_PS_2013/FILONKA-t953383.html
Aktualny dziennik;
http://www.sfd.pl/filonka/DT__2013_redukcji_ciąg_dalszy-t955419.html
If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.
NO MORE EXCUSES!!
Psychologia Odchudzania dla początkujących cz.II - RUCH
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- ...
- 172