Masło w większości jadam własnej roboty, kupuj 82% i sprawdzaj etykietę żeby to było masło a nie miks 82%.
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/Sześć_zdrowych_nowinek_o_maśle-t725283.html
Masło w większości jadam własnej roboty, kupuj 82% i sprawdzaj etykietę żeby to było masło a nie miks 82%.
Masło w większości jadam własnej roboty, kupuj 82% i sprawdzaj etykietę żeby to było masło a nie miks 82%.
...
Napisał(a)
musiałem przeoczyć ten artykuł bo tamten dział staram się odwiedzać regularnie. Widziałem w biedronce takie niebieskie extra coś tam. Musiałbym się przejść i oblukać skład
...
Napisał(a)
Ujdzie:) 82% bez żadnych dodatków i konserwantów
...
Napisał(a)
tak sobie cicho wszystko czytam,w sumie dużo się już dowiedziałem ,dzięki ! i życzę powodzenia MEJU!!:)
A źródłem tłuszczy mogą być między innymi Migdały ?
A i co to jest siemia lnianego i jak się to je
Zmieniony przez - Monos w dniu 2013-01-08 21:40:56
A źródłem tłuszczy mogą być między innymi Migdały ?
A i co to jest siemia lnianego i jak się to je
Zmieniony przez - Monos w dniu 2013-01-08 21:40:56
...
Napisał(a)
Monostak sobie cicho wszystko czytam,w sumie dużo się już dowiedziałem ,dzięki ! i życzę powodzenia MEJU!!:)
A źródłem tłuszczy mogą być między innymi Migdały ?
A i co to jest siemia lnianego i jak się to je
Zmieniony przez - Monos w dniu 2013-01-08 21:40:56
Migdały sam jej z mięsem na śniadanie :)
Też o takim śniadaniu piszę R.Wolf czy C.Poliquin.
Siemie lniane mielisz i zalewasz ciepłą wodą/herbatą a następnie szamiesz.
krisss_zawTo może ja coś wrzucę ;)
Moczycie orzechy przed spożyciem ? Zanim natrafiłem na takie zalecenie u Poliquina, spotkałem się z tym na stronie fundacji Westona Price'a. Wymoczenie orzechów w gorącej wodzie eliminuje z nich naturalne toksyny (kwas pruski - trucizna), temperatura rozkłada inhibitory enzymów (występują one w orzechach, aby zatrzymać kiełkowanie i związane z nim procesy metaboliczne), oraz sprawia, że stają się lżej strawne. Jakiś czas temu, kiedy konsumowałem duże ilości orzechów, zauważyłem wyraźną poprawę w trawieniu kiedy zacząłem te orzechy moczyć.
strona fundacji Westona Price'a propagująca mądre tradycje żywieniowe : http://www.westonaprice.org/polish/principles-of-healthy-diets-polish - spójrzcie na czasy w jakich żył i jakie poglądy na temat żywienia głosił długo przed Lutzem, Atkinsem czy Kwaśniewskim.
Zapraszam do :
https://www.sfd.pl/Ciekawostki__-t898467.html
...
Napisał(a)
Monos dzięki i to mi tez chodzi. Żeby dzięki moim jakimś tam staraniom i radom ogarniętych userów można było się czegoś dowiedzieć. Zaglądaj codziennie a nie pożałujesz
nie można też zapominać o fakcie, że takie zalane wrzatkiem siemie lnianie korzystnie wpływa na nasz układ pokarmowy, jelita.
Zmieniony przez - xmejux w dniu 2013-01-08 22:04:05
nie można też zapominać o fakcie, że takie zalane wrzatkiem siemie lnianie korzystnie wpływa na nasz układ pokarmowy, jelita.
Zmieniony przez - xmejux w dniu 2013-01-08 22:04:05
...
Napisał(a)
spoko,
[quote=Moczycie orzechy przed spożyciem ? Zanim natrafiłem na takie zalecenie u Poliquina, spotkałem się z tym na stronie fundacji Westona Price'a. Wymoczenie orzechów w gorącej wodzie eliminuje z nich naturalne toksyny (kwas pruski - trucizna), temperatura rozkłada inhibitory enzymów (występują one w orzechach, aby zatrzymać kiełkowanie i związane z nim procesy metaboliczne), oraz sprawia, że stają się lżej strawne. Jakiś czas temu, kiedy konsumowałem duże ilości orzechów, zauważyłem wyraźną poprawę w trawieniu kiedy zacząłem te orzechy moczyć. ]
[quote=Moczycie orzechy przed spożyciem ? Zanim natrafiłem na takie zalecenie u Poliquina, spotkałem się z tym na stronie fundacji Westona Price'a. Wymoczenie orzechów w gorącej wodzie eliminuje z nich naturalne toksyny (kwas pruski - trucizna), temperatura rozkłada inhibitory enzymów (występują one w orzechach, aby zatrzymać kiełkowanie i związane z nim procesy metaboliczne), oraz sprawia, że stają się lżej strawne. Jakiś czas temu, kiedy konsumowałem duże ilości orzechów, zauważyłem wyraźną poprawę w trawieniu kiedy zacząłem te orzechy moczyć. ]
to jest mowa o orzechach ziemnych czy jakich ?
...
Napisał(a)
ja migdały daje do piekarnika to temperatura podobnie jak z ciepłą wodą zabija te toksyny
Poprzedni temat
Pytanie odnośnie IHS HIGH KICK
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- ...
- 102
Następny temat
Iron Horse w Zgorzelcu Fitness Plaza 19.01
Polecane artykuły