Treści publikowane w tym dziale mają charakter informacyjny i stanowią wymianę doświadczeń użytkowników. Nie zastępują konsultacji lekarskiej, diagnozy ani indywidualnej porady medycznej.
W przypadku problemów zdrowotnych, podejrzenia choroby lub stosowania leków skonsultuj się z lekarzem lub wykwalifikowanym specjalistą.
Szacuny
35343
Napisanych postów
27130
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
286937
Bylem dzis prywtnie u fizjoterapeuty( fajny gość :) ) poświęcił mi ponad godzine , na wstepie ogladal wyniki USG a później przez ponad pol godziny wyginal mi nogi a w szczególności ta po urazie , lezałem na brzuchu i wyginal, lezałem na plecach i wyginal , na boki , w przod w tyl, sciskal macał cały staw , rzepke. wykonał bardzo duzo testow i stwierdzil ze w obu nogach mam minimalne luzy ale jest dobrze , potem mi sprawdzal sile mięsni ze ja siedzialem na stole a on zaparl moja chora noge swoja reka ( najpierw lekko a potem na sile ) i za kazdym razem bylem wstanie zwalczyc jego sile i wyprostowac noge a pozniej trzymal noge a ja dalem rade ja zgiac , wiec stwierdzil ze jak na noge po urazie to mam maksymalna ocene w jakims tam tescie ( nei pamietam nazwy) . potem pokazal kilka cwiczen z pilka guma i ciezarkami itp. Na koniec stwierdzil ze on nic zlego nie widzi w mojej nodze ale miesnie zeby wzmacnial przez 3 tygodnie a pozniej smialo silownia z malym obciazeniem .Stwierdzil ze moge wrocic do pracy ( pracuje przy parkietach ) ale dla bezpieczenstwa zebym zakladal do pracy orteze bo nie bede wstanie psychicznie panowac nad noga przez 10h itp a przed i po pracy nadal cwiczyc miesnie.Juz sam nie wiem co mam o tym wszystkim myslec, , czy usg i lekarze mowia inaczej, czy juz sie zagoilo wszystko, czy fizjo mial racje , Stwierdzil tez ze robnil mi takie testy ze gdybym mial uszkodzone bardziej jakies wiezadla lub łąkotki to napewno czulbym jakikolwiek bol, a ja zadnego nawet minimalnego bolu czy uklucia nie poczulem jak mi robil testy.. Co o tym sadzic???? mam powody do radosci czy nie ma sie co podniecac??
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2013-01-16 17:47:15