Treści publikowane w tym dziale mają charakter informacyjny i stanowią wymianę doświadczeń użytkowników. Nie zastępują konsultacji lekarskiej, diagnozy ani indywidualnej porady medycznej.
W przypadku problemów zdrowotnych, podejrzenia choroby lub stosowania leków skonsultuj się z lekarzem lub wykwalifikowanym specjalistą.
Szacuny
11
Napisanych postów
1024
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
7990
okok bo lekarz mi powiedzial ze noga bedzie sprawana w 100% i gotowa do sportu po 9 miesiacach od operacji mam nadzieje ze szybko minie po tym okresie po operacji tj. min. 1 miesiac-poltora wroce sobie na silownie cwiczac sam korpus ;)
Szacuny
208
Napisanych postów
8489
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
129311
Tzn, trzeba tutaj uwazac, bo nawet robiac klate, zapierasz sie nogami. Z cwiczen stojacych tez bym raczej zrezygnowal. Ogolnie trzeba jeszcze uwazac. Zwlaszcza z tego co pamietam od fizjo, 2-4 miesiace sa dosyc krytyczne, bo trwa przebudowa wiezadla.
Szacuny
3
Napisanych postów
209
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6042
nie chcę zakładać nowego tematu to piszę tu.........przy wyproście nogi w kolanie noga prostuje się bardziej niż druga(tzn. troszkę wygina się do dołu)
wiecie co to może być ?
Zmieniony przez - angry hamster w dniu 2012-12-24 11:29:04
Szacuny
10
Napisanych postów
283
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3761
Widzę że tutaj temat kolana to i ja się wtrącę a chciałbym uzyskać pomocy chodzi o to że miałem bardzo poważny wypadek info u mnie w profilu tam wszystkie urazy sa wypisane a napisze tutaj tylko o kolanach chodzi o to ze mam pelen wyprost kolan ale zginam tylko troszeczkę pod obciazeniem swojego ciała bez obciazenia jak usiade to ugryze sie nawet w palca duzego u nogi a tak pod obciazeniem nie moge kucnąć a mialem z kolanami i kregosłupem:
-ZŁAMANIE TRZONU KRĘGÓW SZYJNYCH C6/C7
-ZŁAMANIE WYROSTKA POPRZECZNEGO KRĘGOSŁUPA L1,L2,L3 Z LEWEJ L1 Z PRAWEJ Z ODSZCZEPIENIEM WYROSTKÓW
-ZŁAMANIE LEWEJ ŁOPATKI
-OTWARCIE KALETKI MAZIOWEJ I STAWU KOLANOWEGO ,ROZERWANIE TROCZKÓW BOCZNYCH LEWEGO KOLANA
-OTWARCIE KALETKI MAZIOWEJ PRAWEGO KOLANA
-WYCIECIE KALETKI MAZIOWEJ PRAWEGO KOLANA
-ZŁAMANIE OTWARTE II STOPNIA LEWEGO PODUDZIA
dodam że rzepki tez były rozsypane został poskładane w jeden kawałek i prosiłbym o jakieś cwiczenia zebym zaczął kucac pod obciazeniem swojego ciała , kucnać na siłe kucne ale boli, i blokuje i strzela, nie wiem moze cos da sie z tym zrobic, lezałem w centrum tehabilitacyjnym w badorb niemcy ale nie dało rady tylko to ze zaczałem chodzić a nawet biegac.... proszę o pomoc??? jakieś cwiczenia???
Szacuny
11204
Napisanych postów
52097
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie powinieneś mieć na stałe jakiegoś rehabilitanta? Czy coś w tym stylu? Ja miałem skręcone kolano nie dawno i naderwane więzadła nie wyobrażam sobie ruszać nogą bez rehabilitacji bo po kilku miesiacach pozanikały mięśnie w lewej nodze i kaplica. Nieźle Cie sponiewierało, nie ogarniam jak to przeżyłeś ale jakiś terminator z Ciebie musi być, zdrowia i wesołych!
Szacuny
10
Napisanych postów
283
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3761
a co czytałes wszystkie urazy??? z profilu?? tak lekarze mówili ze jestem robocop miałem rehabilitanta w niemczech ale sam wrociłem do polski i zaczałem smigac na siłke troszkę.... daje rade;p
i taki rehabilitant nic mi nie zrobi moj lekarz prowadzocy mowi ze okaz zdrowia jestem, ale myslalem ze zna ktos jakies cwiczenia???? bo mozecie pisac ze u mnie nie da sie nic zrobic ale chociaz spórbuje bo juz tyle niemozliwego zrobiłem,