Szacuny
2
Napisanych postów
107
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
830
Morfologia ok, rtg klatki ok a usg tak jak widać... coś z tym dalej robić ? (chodzi o węzły pod pachami) dodam ,że mam powiększone migdałki + czopy odkąd pamiętam (bez żadnych angin ropnych , gorączek itp - kiedyś częste infekcje gardła)
Wynik: Obustronnie w obu ok. podzuchwowych poj. ww chł. owalne z prawidłową zatoką - prawy dł. - 30mm, lewy 27mm - odczynowe ? zapalne?
Obustronnie wzdłuż naczyń szyjnych i pod mięśniami MOS poj owalne hypoechogeniczne ww chł. dł. 10-15mm.
W ok. nad- i podobojczykowych, karkowych ww chł. nie uwidoczniono.
W obu dołach pachowych poj. ww chł. ze stłuszczoną zatoką - prawy do 30mm, lewy 29mm.
W obu ok. pachwinowych dł. do 20mm po str prawej i 19mm po str lewej
Zmieniony przez - CaptainAmerica w dniu 2015-07-17 11:47:07
Zmieniony przez - CaptainAmerica w dniu 2015-07-17 11:48:31
Szacuny
1
Napisanych postów
15
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
185
Cześć, mam 18 lat, za sobą 6 miesięcy w deficycie i ciężkich treningów, morfologia krwi wykazała ilość hemoglobiny, erytrocytów, hematokrytu równą minimalnych. Chciałbym się upewnić czy wszystko się "unormuje" po powolnym schodzeniu z redukcji? I może jakieś wskazówki ?
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7500
wiecej wołowinki jedz :D a tak na powaznie nie wiele wiemy o tobie. jaka miales diete ? z pani domu czy bardziej przemyslaną? jestes weganem? bierzesz suple? bierzesz leki?
Szacuny
1
Napisanych postów
15
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
185
Pytacz_123
wiecej wołowinki jedz :D a tak na powaznie nie wiele wiemy o tobie. jaka miales diete ? z pani domu czy bardziej przemyslaną? jestes weganem? bierzesz suple? bierzesz leki?
Brak leków. Tylko kreatyna i omegi 3. Dieta - elastyczna, miska oparta na jajkach, mięsie, ryż kasza, warzywa, twaróg (jak ktoś oszczędza to wie o co chodzi) , 10-20 % mniej czystego jedzenia
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7500
nie napisałes o warzywach(własnie robie o tym art) wystepują cokolwiek w diecie? Są też bogatym zródłem żelaza, wespół z owocami dają Ci zródła witaminy C ktora ułatwia wchłanianie żelaza
Zmieniony przez - Pytacz_123 w dniu 2015-07-26 08:58:21
Szacuny
1
Napisanych postów
15
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
185
Pytacz_123
nie napisałes o warzywach(własnie robie o tym art) wystepują cokolwiek w diecie? Są też bogatym zródłem żelaza, wespół z owocami dają Ci zródła witaminy C ktora ułatwia wchłanianie żelaza
Zmieniony przez - Pytacz_123 w dniu 2015-07-26 08:58:21
najczęściej pomidory, ogórki, marchew z owoców jabłka, jakieś konkretnie produkty byś mi polecił ?
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7500
te są okej ktore wymieniles,ale jesli chodzi o zelazo i produkty zwiekszajace ich wchlanianie to zielone warzywa , warzywa liściaste szczegolnie, a takze buraki