Szacuny
6
Napisanych postów
90
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
380
tak tylko jak rzuciłem okiem, to morfologia w normie, bardzo nieznacznie obniżony %bazofili, przynajmniej wg. standardów tutejszych, powinieneś mieć obok wypisane lokalne. Mocz, dehydrogenaza, ostra faza też okej.
Generalnie wyniki godne pozazdroszczenia :)
ps. w AFP chodzi o alfa-fetoproteinę?
Zmieniony przez - Wodzil w dniu 2011-03-07 21:46:49
Szacuny
6
Napisanych postów
90
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
380
łąkotka to jest takie specyficzne coś, co pogłębia powierzchnie stawowe w st. kolanowym. Dzięki niej możemy m.in całkowicie wyprostować nogę, i wiele innych czynności wykonać. Najeczęściej właśnie uszkadza się przyśrodkowa, większa łąkotka. Zdecydowana większość idzie pod skalpel, w celu naprawy uszkodzeń :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
uszkodzenie łakotki - niewielka pozioma szczelina w strefie podtorebkowej w rogu tylnym.
podobno to miejsce, gdzie jest szansa że sama się zrośnie.
jak długo to może trwać i jakich aktywności unikać, żeby jej w tym pomóc?
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1972
Witam wszystkich. Dzisiaj miałem robione badanie EKG no i nie poszło po mojej myśli. Wyniki są dość znacznie szarpane (chodzi o te kreski ;) ) Pani doktor mówiła mi, że takie rzeczy się zdarzają i mam powtórzyć badanie jutro. Mam katar i kaszel co na pewno w jakiś sposób wpłynęło na badania. Pani doktor pytała się, czy biorę jakieś odżywki, witaminy - czy np zbyt mała ilość białka, albo witamin w diecie ma znaczenie przy tym badaniu? Podczas badania byłem zrelaksowany więc to nie jest wina stresu. Macie jakieś porady dla mnie przed jutrzejszym badaniem? Co zrobić, aby wyniki były w porzadku?