Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
wtedy dziennik bylby chyba juz calkowicie pelnowartosciowy.
pytanie - czy w kolejnych wersjach zmieniacie czasami wartosci BTW produktow? czasami z deka sie roznia od tych z nutritiondata. jakie jest zrodlo waszych danych?
Szacuny
79
Napisanych postów
877
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
104887
Pewnie z Instytutu Żywności i Żywienia. BTW w rzeczywistości będą się zawsze odrobinę różnić - różne odmiany np. roślin, różne żywienie zwierząt, inne składniki odżywcze gleby itp. Za dużo zmiennych. Z tego co wiem to IŻŻ nie uaktualnił jeszcze bazy danych kcal bo zgodnie z dyrektywą UE należy wliczać błonnik do puli kcal (chyba 2,5kcal/1g błonnika).
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
Dodatkowe opcje, ktore moglyby sie przydac:
- mozliwosc "zminimalizowania"/ukrycia posilkow, ktorych nie spozywamy, czyli np. gdy jemy (i mamy uzupelnione) 5 pierwszych posilkow - pozostale 4 mozemy ukryc. przewijanie by sprawdzic bilans jest wkurzajace.
- mozliwosc ustawienia rubryki 'bialko zwierzece' w miejsce lub tuz obok calkowitego bialka, czyli w jednej z pierwszych kolumn
- nie wiem czy to wina Office (oryginal), ale w dzienniku "otwarte" jest za duzo wierszy, tj. ~ kilka tysiecy. przez to przewijanie suwakiem jest ciezkie.
- czasami przy wyszukiwaniu produktow spozywczych wyszukuja sie puste pola.
Szacuny
0
Napisanych postów
152
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5745
witam, chcialbym sie dowiedziec jak mozna usunac opcje wliczania bialek rozlinnych z puli wszystkich bialek w podsumowaniu dnia na kg masy ciala, jak wiemy bialko rozlinne nie jest pelnowartosciowe i chcialbym usunąć jego wliczanie. moglbym dostac taka wersje programu? lub zeby byla wyzerowana wartosc bialka w takich produktach jak platki owsiane, kasza gryczana, ryz bialy, makarony. bo jak sam zmienie to na zero w zakladce produkty to i tak nadal jest to wliczane. jesli sie to uda to prosze o wyslanie mi to na maila [email protected]
Szacuny
16
Napisanych postów
925
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
28725
Witam!
Zapraszam do pobrania nowej wersji DZIENNIKA POSIŁKÓW !!! - 4.70
Zawiera ona nastepujace zmiany i nowosci:
- nowa opcja: ustawianie rodzaju bialka wliczanego do bilansu - teraz można ustawić aby wliczane było tylko białko zwierzęce, roślinne bądź całkowite
- nowa opcja: program wylicza wymienniki węglowodanowe, białkowe i białkowo-tłuszczowe
Szacuny
10
Napisanych postów
463
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11903
Znalazłem błąd w dzienniku. Kiedy używam opcji Codziennie zapotrzebowanie to karty Wtorek i Środa biorą wartość z tabelki Wtorek.
Czyli jak obliczam sobie oddzielnie na wtorek i środe to w kartach dnia zapotrzebowanie jest z wtorku.
Szacuny
11
Napisanych postów
1450
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
21491
Witam, ja mam pytanie odnosnie wpisywania owocow/warzyw do dziennika, piszac wartosc 100 przy owocu/warzywie dziennika zalicza to jako caly produkt? czy wartosci sa podane na 100g? Wczesniej pisalem 100 to myslalem, ze jest to caly owoc/warzywo, ale ostatnio zwatpilem troche czy to faktycznie tak jest.