Szacuny
69
Napisanych postów
4450
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
56523
Witam
Moj problem polega na tym ze w Dzienniku w miejscu bialka widze jakiś bląd #REF! ( tylko w miejscu ilosci bialka ) we wszystkich posilkach we wszystkich dniach tygodnia, znacie jakies rozwiazanie tego problemu ?
w statystykach tez mam ten problem
Najnowsza wersja dziennika , dopiero co pobrana ze strony
Zmieniony przez - __Kamil__ w dniu 2014-01-19 17:05:14
Bracia... czego dokonujemy za życia... odzwierciedla się w wieczności...
Szacuny
5
Napisanych postów
188
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2762
boni11
nie wiem czy dokładnie o to Wam chodzi...
ale kcal z tabeli są inne niż liczone standardowym systemem (4,4,9), np.
pierś z kurczaka o wartościach: 21.5 białka, 1.3 tłuszczu ma wg tabeli 99 kcal, a z matematyki wychodzi 97,7
kolejny przykład to płatki owsiane, w tabeli 366 kcal a z matematyki wychodzi 362.
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
167
Witam
Być może pytanie już było ale co oznaczają te skróty WW, WB I WBT na dole tabelki każdego posiłku?
Aha i jeszcze jedno
Skoro już używamy takiego programu do układania i monitorowania diety to może dałoby się dodać do tego wszystkiego ilość wypijanej wody, herbaty czy soków?
Jakby nie było zdecydowana większość ludzi, nawet tych trenujących i dbających o forme i zdrowie pije zbyt małe ilości wody.
Jestem pewien że możnaby na podstawie wagi, wzrostu, aktywności i rodzaju treningu ustalić najbardziej optymalne wartości dla wypijanych płynów.
Zmieniony przez - Marcisz w dniu 2014-01-27 23:16:27
Szacuny
16
Napisanych postów
925
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
28725
boni11
boni11
nie wiem czy dokładnie o to Wam chodzi...
ale kcal z tabeli są inne niż liczone standardowym systemem (4,4,9), np.
pierś z kurczaka o wartościach: 21.5 białka, 1.3 tłuszczu ma wg tabeli 99 kcal, a z matematyki wychodzi 97,7
kolejny przykład to płatki owsiane, w tabeli 366 kcal a z matematyki wychodzi 362.
Dlaczego tak jest?
jestem ciekaw odpowiedzi autora programu
Kalorie w bazie nie sa wyliczane ze wzoru b:4, w:4, t:9 tylko wprowadzone tak jak bylo to w bazie.
Do obliczenia kalorycznosci dla takich baz uzywa sie metod chemiczno-fizycznych (patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wartość_energetyczna) a nie obliczania z przyblizonego wzoru.
Szacuny
16
Napisanych postów
925
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
28725
Marcisz
Witam
Być może pytanie już było ale co oznaczają te skróty WW, WB I WBT na dole tabelki każdego posiłku?
Aha i jeszcze jedno
Skoro już używamy takiego programu do układania i monitorowania diety to może dałoby się dodać do tego wszystkiego ilość wypijanej wody, herbaty czy soków?
Jakby nie było zdecydowana większość ludzi, nawet tych trenujących i dbających o forme i zdrowie pije zbyt małe ilości wody.
Jestem pewien że możnaby na podstawie wagi, wzrostu, aktywności i rodzaju treningu ustalić najbardziej optymalne wartości dla wypijanych płynów.
Zmieniony przez - Marcisz w dniu 2014-01-27 23:16:27
To sa wymmieniki weglowodanowe, weglo-bialkowe, weglo-bialko-tluszcz, glownie dla osob z cukrzyca.