Witam. Mam problem i nadzieję, że mi pomożecie. Pierwszą sprawą jest to, że nie potrafię dopasować sobie ćwiczeń na biceps. Próbowałem wielu rzeczy, jednak końcowy plan treningu to: 4-5 serii podnoszenie sztangi stojąc (do pełnego opadu) + 4-5 pozycja jak na modlitewniku (prawie ,bo ręce są umieszczone pod lekkim kątem) + ostatnio dodałem serie na drążku (na rozgrzewkę). Sprawa wygląda tak ,że na następny dzień nie odczuwam żadnych za zakwasów bicepsów ,lecz jedynie części mniej więcej na wysokości łokcia (wiązania). Prędzej miewałem zakwasy całego bicepsu i przynajmniej wiedziałem ,że mięsnie rosną :).
Próbowałem zwiększyć ilość serii jednak jestem początkujący i po tych kilku ćwiczeniach moje dłonie nie są już w stanie utrzymać jakiejkolwiek sztangi :(. Czy macie jakieś pomysły (może na inny zestaw ćwiczeń?). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Próbowałem zwiększyć ilość serii jednak jestem początkujący i po tych kilku ćwiczeniach moje dłonie nie są już w stanie utrzymać jakiejkolwiek sztangi :(. Czy macie jakieś pomysły (może na inny zestaw ćwiczeń?). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
|No Pain| o(◘_◘)o |No Gain|