[...] Zawsze możemy dać do tego więcej serka, czy odżywki, wywalić żółtka. Można kombinwać na milion sposobów. Ważne, aby konsystencja masy była gęstrza od naleśnikowej :-> no i oczywiście zawsze jest opcja polewy z białeczka, która świetnie się komponuje z pancakesem Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-24 07:51:55
Wyrośnie jak na drożdżach ;-) Tylko powtórze raz setny: konsystencja gęstrza niż naleśnikowe ciasto :-D Bo to klucz do pięknego porostu. Też zaraz będę robić przedtreningowego pancakesa Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-25 12:43:43
powiem Ci tak, ja jako DalajLama robię na oko, ale jak masz jajka średniej wielkości daj całą szklankę mąki. jak masz duże daj szklankę i 1/3, jak małe daj 3/4 szklanki A robisz może teraz tego placka? Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-25 19:55:27
Pancaksy to jak hera, nie ma litości ;-) dziś już 2 pękły. Poszło 8 jajek i 400g wiejskiego+ maka pytlowa i banany i jabłka. Pełnowartościowy posiłek z bombą witamin :-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-02 10:15:11
Tu masz instrukcje przewrotki ;-) Zrobiłem Wam któtki instruktarz dla tych, którzy robią na dużej patelni i mają problemy z łamaniem się pancakesów \-) https://www.youtube.com/watch?v=K5_xxFk1iWI I nie widelcem tylko czymś szerszym! SFD/Images/2015/7/27/e47d202cef1c4e3da6702fc4614808f1.jpg
czesto polewe z bialeczka daje na wiejski ale nie chcialo mi sie brandzolic juz z tym. I tak pyszny był Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-12 15:33:08
To dziwne posłuchaj, może niedosmażony był? Jak przyjdzie drugi raz robić to może zwiększ ogień/czas. Własnie coś o tym myslałem że chyba za krótko smażyłem.Bede robił drugi raz to się dłużej posmaży.
[...] nie zawsze znaczy lepiej. W przypadku "wypieków" akurat jest lipton ;-] ja bym spróbował albo dać więcej mąki, albo na większy ogień wrzucić(lub jedno i drugie, trzeba pokombinować w tym przypadku) Na patelnia rozgrzana oczywiście dajesz ? :-D A no jeszcze możesz obadać opcję pod przykrywką Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-10 22:33:17
Bez odżywki znacznie lepszy pod warunkiem, że w środku znajdzie się banan skrojony w kostkę i tarte jabłko-tak jak w przepisie ;) Na LC nie bardzo mi te owoce no może się skusze na jabłko i dam cynamon,jeżeli nie to obejdzie sie bez i zrobie z odżywką a do tego serek wiejski i ciut dżemu nisko słodzonego jagodowego.
Jak dodam kawałki pokrojonych krówek do masy to nie rozleje mi to sie na patelni i nie przypali? powinno być git, daj znać jak już zrobisz Jutro wieczorem zrobie dopiero jako sniadanie do pracy . Chociaż jednego skosztuje, nie powiem ;] tak na gorąco ;]
jak się można tak katować? Ja już bym łyżeczką wpitalalał te nutellę ;-) a na jutro druga by czekała. Ale ćwicz silną wolę, a będzie smakowało 5x lepiej Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-07-10 21:12:15
próbowałem każdego %-) możesz śmiało wrzucać, aczkolwiek polecam bardziej wrzucić czekoladowe groszki, zaraz znajdę fotę o takie czoko draże jak są na górze, tylko że wsypać do masy, wychodzi kozak! http://www.editer.pl/fotka/7ceb3880111b74b179b64753d7b05d43_1.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-07-23 21:16:03
Z piekarnika jest rownież świetne. Pięknie wyrasta i jest miękkie. Warto do masy dolać trochę tłuszczu /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/fcd9b3f4c7a54d2aa97683ff5122bb53.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-11-11 09:38:00
Z karkówka.. /SFD/Images/2015/5/22/dd7e1790fabf40ddb45ce77dfdc4cc32.jpg ...i z bigosem :-D /SFD/Images/2015/5/22/21437f0704ec4ade84708244a3b84d25.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-05-22 18:31:25
Zapamiętam ;-) moze bede miał zaszyt wręczyć Ci kiedys bon %-) };-) To jutro pankejki na kolacje. Sam je jadłem pare miesięcy, a teraz przerwa. W koncu lato, masa 8-) Czas do nich wrócić, super opcja na podbicie kcal i smacznie ;-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-13 22:30:02