Ok, fachowcy od wyników... :) Lipidogram (CHOL, HDL, LDL, TG) Cholesterol całkowity 207,44 mg/dl Norma 115,00 - 190,00 H Cholesterol HDL 78,28 mg/dl Cholesterol LDL 110,50 mg/dl Trójglicerydy 93,29 mg/dl Ktoś coś? Bo niby za dużo.. Zmieniony przez - ajazy w dniu 2016-03-15 19:16:24 też zrobiłem badania, ale u mnie jakoś inaczej [...]
jajko pierwsze! bo zawsze musi isc 5 na miekko na sniadanie%-) o ile dobrze pamietam Bodyline robil test 30 jaj dziennie przez miesiac przed i po tescie cholesterol w normie. ja na redukcji przy diecie low fat mialem cholesterol ok 100 z czego ok 50 hdl a codzien te 4-5 jaj na miekko szlo.lekarz sie za glowe lapal bo nigdy nie widzial tak dobrych [...]
Lekarz mówił że mam za wysoki cholesterol (244) i mam unikać tłuszczy. %-)%-) pozostawie to bez komentarza %-) Nie słuchaj sie lekarzy jeśli chodzi o jedzenie, spytaj sie go jeszcze ile jaj w tygodniu możesz jeść, żeby sie upewnić że jest jak 90% lekarzy zacofanych jeśli chodzi o odżywianie, a zwłaszcza o cholesterol i tłuszcze. Poziom [...]
cholesterol z jajek to też bzdura ;-) Tak naprawdę cholesterol jest ok. Problem zaczyna się jeżeli połączymy go z cukrami prostymi, o dużym IG. Wtedy faktycznie zaczyna zalepiać naczynia, a przynajmniej się do tego walnie przyczynia. Osoba żywiąca się słodkim ciastem z tłustym kremem będzie miała gorsze profil lipidowy i cholesterol niż człowiek [...]
[...] Michała Tombaka. Wydawać by się mogło, że cżłowiek to szarlatan i jakiś znachor i wypisuje głupoty, ale... jego metody są na prawdę skuteczne!! Np. mój tata miał wysoki cholesterol. Wynalazł w tej książeczce napój sporządzany z grejfruta, czosnku itp. Po miesiącu poziom cholesterolu był już w normie. Tata cały czas pije ten napój i [...]
[...] posiłkami. Zażywane w trakcie, lub po posiłku, wchłaniają się słabiej, szczególnie, gdy posiłek obfituje w pokarmy zwierzęce. Po takim posiłku, w treści pokarmowej występuje cholesterol i kwasy żółciowe, z którymi saponiny tworzą stabilne, trudno wchłaniane połączenia, usuwane poza organizm. Skąd, więc biorą się zalecenia niektórych firm, [...]
EmLow - każde zagadnienie związane z żywieniem może byćrozpatrywane indywidualnie. Chodzi o to by stwierdzenie "to sprawa indywidualna" nie rozmywało istoty rzeczy. Spożycie cholesterolu z żywnością nie jest niezależnym czynnikiem ryzyka chorób układu krązenia. Literatura traktująca o tym zagadnieniu: *Fernandez ML. Rethinking dietary [...]
[...] mechanisms either. If you recall the pathway for leucine metabolism, you’ll notice that the fate of ingested HMB is mainly as HMG-CoA, a substrate for cholesterol synthesis. It appears that cholesterol synthesis may be a rate-limiting step in membrane repair after intense training. Keep in mind that muscle cells do not use [...]
[...] na czas trwania cyklu. Painful shin-splints , often making cardio very difficult Bolesna shin-łubki, często bardzo trudne podejmowania cardio Substantial increases in LDL cholesterol levels and reduction of HDL levels Znaczny wzrost stężenia cholesterolu LDL i obniżenie poziomu HDL SD is methylated so one must remember liver stress is a [...]
z tym cholesterolem troche chvjnia gdyż.... : Zrozumienie konsekwencji zdrowotnych niższego poziomu cholesterolu pomaga przestudiowanie poważnych genetycznych zaburzeń, które uniemożliwiają syntezę cholesterolu w organizmie. Niski cholesterol wiąże się z większym ryzykiem samobójstwa, gwałtownego zachowania, zaburzeń nastroju (np. depresja), [...]
wcyklu na mase ładuje się w siebie węgle a nie na rzeżbe na żeżbe to jest zawsze redukcja (czyli coś żle napisałeś ) a o jajkach to mi chodziło że cholesterol jest w tłuszczah a jak tłuszczy nie łonczy się z węglami to zły cholesterol nie urośnie czytałem otym artykuł jak naukowcy przeprowadzali badania na dwóch grupach osób i utych co spożywali [...]
[...] the health of the skin, digestive system, and nervous system. Niacin is also good for improving circulation due to its ability to dilate the capillaries. It can also reduce cholesterol levels in the blood. Sources include eggs, milk, cheese, corn, carrots, broccoli and beef. Vitamin B5 is necessary for the production of adrenal hormones, the [...]
Esterification of cholesterol in the diet and its effect on intestinal absorption of cholesterol and on plasma cholesterol levels Baaa... nawet Wam numer patentu podam
Tutaj masz artykuł ze strony www.przychodnia.pl Czego cholesterol nie lubi? Według wielu autorytetów poziom tzw. złego cholesterolu LDL powinien być niższy niz. 135 mg%. Jeśli tak nie jest, przekłada się to na brutalna prawdę głosząca, ze każdy punkt procentowy wzrostu poziomu cholesterolu we krwi powyżej umownego progu może być obarczony [...]
[...] takiej zależności między CVD a tłuszczami nasyconymi. (tu widać jak Dr. Ancel Keys SPYERDOLIŁ swoją analizę wieloczynnikową). Oczywiście nasycone kwasy tłuszczowe podnoszą cholesterol, tu nie ma wątpliwości. Wniosek praktyczny: chesz jeść nasycone kwasy tłuszczowe? Potrzebujesz kwasu α-linolenowego i błonnika. Babka porównywała badania z [...]