Już od kilku miesięcy zastanawiałam się nad swoim kulinarnym blogiem i w końcu zrobiłam krok do przodu. W kuchni zdrowo eksperymentuje już od półtorej roku. Uwielbiam jeść i uwielbiam gotować - wiele nie potrzeba do szczęścia


Zapraszam !
Poniżej coś na początek czyli :

1.Cieciorka po bretońsku ( kurczak podsmażony na oleju kokosowym, cebulka, ciecierzyca, pomidory, przyprawy )
2.Panna Cotta - była już na forum ale wstawię jeszcze raz może komuś się przyda

Składniki :
-200g jogurtu naturalnego,
-10g wiórek kokosowych,
-1 łyżeczka żelatyny,
-opcjonalnie słodzik.
Dodatki :
-15g sezamu,
-50g truskawek.
Wykonanie :
Żelatynę i słodzik zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jogurt naturalny mieszamy z kokosem. Do jogurtu wlewamy żelatynę i wstawiamy do lodówki na całą noc.
3.Wytrawny omlet ( 4 jajka, przyprawy, szynka z indyka, ser piórko 3% )
4.Sernik na zimno

Składniki:
Spód:
-500 sera twarogowego,
-400g jogurtu naturalnego,
-3 łyżki żelatyny,
-opcjonalnie około 60g herbatników/ciasteczek bez cukru,
-słodzik.
Galaretka :
-4 torebki herbaty owocowej,
-3 łyżki żelatyny,
- owoce,
-słodzik.
Wykonanie:
Torebki herbaty zalać wrzątkiem i odstawić do wystygnięcia. Ser twarogowy połączyć z jogurtem, dokładnie zblendować, dodać rozpuszczoną ostudzoną żelatynę wraz ze słodzikiem. Na dno blaszki pokruszyć odrobinę herbatników bez cukru, wylać masę twarogową i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Do przestudzonej herbaty dodać rozpuszczoną żelatynę wraz ze słodzikiem, wstawić do lodówki. Po upływie 2 godzin poukładać pokrojone owoce na masę twarogową i wylać ostudzoną herbatę. Całość zostawić na całą noc w lodówce.
Zmieniony przez - vinang w dniu 2016-08-11 17:15:14
Zmieniony przez - vinang w dniu 2016-08-11 17:16:33